Rooman Masters, karsinta: Sebastian Baez - Emil Ruusuvuori

Rooman Masters, karsinta | Sebastian Baez - Emil Ruusuvuori | 8.5.2022 | 17.30
Kohde sulkeutuu: 08.05.2022 17:30
Emil Ruusuvuorella (ATP-59) kävi kaksijakoinen arpaonni Rooman Masters-turnauksen karsinnassa. Suomalainen pääsi voittamaan ensimmäisessä ottelussa italialaisen Futures-pelaajan Giovanni Fonion, mutta sunnuntaina pelattavassa toisessa kamppailussa mikään ei tule helpolla.

Sebastian Baez (ATP-40) on nimenomaan massakentillä viimeisimmän runsaan vuoden aikana hurjasti noussut kyky. Jos tämä ottelu pelattaisiin kovalla kentällä, olisi asetelma täysin toinen.

Massalla mentäneen sen sijaan vahvasti argentiinalaisen tahtiin. Ruusuvuoren otteet Foniota vastaan eivät lupailleet paljoa.Baezin tilanne asettuu perspektiiviin, kun toteaa miehen aloittaneen viime vuoden ATP-rankingissa 312. Viime vuoden aikana hän ylsi huikeasti yhdeksän kertaa Challenger-kisan finaaliin - toukokuun alun jälkeen argentiinalainen jäi loppuottelupaikan ulkopuolelle niissä karkeloissa vain kahdesti.

Niinpä listasijoitus nousi vuoden päätteeksi jo sadan parhaan joukkoon, ja positiivinen liito massalla on jatkunut tällä kaudella.

Vain 170-senttisen pelaajan fysiikka ei ainakaan toistaiseksi juurikaan riitä kovilla kentillä. Näiden pelaajien keskinäisen kohtaamisen veikin tammikuun alussa Melbournessa Ruusuvuori 7-6, 6-1. Tuosta ottelusta kertoo parhaiten se, että Ruusuvuori voitti 94 prosenttia kakkossyöttöpisteistään, eli peruspeli oli hänellä hallitsevaa Baezin sorruttua virheisiin.

ATP-kisavoittokin tuli jo


Alkuvuonna Baezilla oli muutenkin hieman hakemista myös massalla. Toisaalta säännöllisen ATP-pelaajan statuksen aluksikin tuli voitto esimerkiksi Cristian Garinista & Holger Runesta. Kuitenkin matkaan osui myös joitain yllättäviä tappioita.

Tietyn tason säilyttäminen on silti näkynyt pienissä kisoissa. Baez ylsi Santiagon 250-turnauksessa finaaliin, ja Estorilissa napsahti viime viikolla ensimmäinen ATP-kisavoitto. On syytä muistaa, että puolisentoista vuotta vanhemmalla Ruusuvuorella turnausvoitto on edelleen saavuttamatta.Edelleen muistettavien listalla ovat ne seikat, ettei Ruusuvuori ole vieläkään parhaimmillaan massalla. Tulokset ovat toki olleet tänä vuonna merkittävästi viime kevättä parempia, mutta nyt pitää ottaa huomioon vastustajat. Hän on voittanut Gianluca Magerin, Flavio Cobollin, Oscar Otten, Yoshihito Nishiokan, Maxime Cressyn, tenniksessä ikälopun Feliciano Lopezin ja täysin motivaatiopuutteisen Alexander Bublikin.

Vaikea ottelu Futures-miestä vastaan


Sen sijaan pohjoismaalaisissa otteluissa Casper Ruudia & Holger Runea vastaan Ruusuvuori on ollut täysi vastaantulija. Lisäksi lauantain matsi Giovanni Fonion kanssa oli melkoisen heikko. Fonio on viime viikkoina ollut Futures-tasollakin häviävä pelaaja, ja suomalaista hieman vanhempi pelaaja ei ole ollut rankingissa ikinä top-400:ssa.

Siitä huolimatta Ruusuvuori joutui Foniota vastaan kolmeen erään. Hän menetti syöttönsä tämän tason pelaajaa vastaan kolmesti. Se on todella huolestuttava määrä, kun ottaa huomioon Baezin murtaneen vastustajansa syötöt ATP-massaotteluissa 34-prosenttisesti. Siis useammin kuin joka kolmas kerta.Baez voitti karsinnan avauksessaan Soonwoo Kwonin 6-4, 6-4. Numerot olisivat voineet olla suuremmatkin, mikäli Kwon ei olisi pystynyt pelastamaan seitsemää kymmenestä vastustajan murtopallosta.


Baezin tilastoja kiillottaa toki se, ettei hän ole vielä ehtinyt pelata juurikaan Grand Slamien tai Mastersien pääsarjaotteluita massalla. Siitä huolimatta argentiinalainen on tässä vielä suurempi suosikki kuin kertoimet näyttävät.

Betiveltä 100€ bonus helpolla kierrätyksellä!


Oletko jo tutustunut Betive vedonlyöntisivustoon? Booker tarjoaa erittäin kilpailukykyiset kertoimet ja mainion ensitalletuksen tuplauksen 100€ asti, jossa on vain 4x kierrätys. Lue Betive arvostelu tai siirry suoraan lunastamaan huippubonus!
Betive: lunasta 100% / 100€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Sebastian Baezin voitto -3,5 pelin tasoituksella @1.8

Huti
888sport - Lue arvostelu

1.8

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.73

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä