US Open, välierä: Carlos Alcaraz - Frances Tiafoe

US Open, välierä | Carlos Alcaraz - Frances Tiafoe | 10.9.2022 | 02:00
Kohde sulkeutuu: 10.09.2022 02:00
Carlos Alcaraz (vielä ATP-4) omaa hyvät mahdollisuudet nousta uudeksi listaykköseksi. Huimien käänteiden jälkeen puolivälieränkin voittoon noussut 19-vuotias sensaatio saa välierässä vastustajakseen tämän turnauksen suuryllättäjän Frances Tiafoen (ATP-26).

Pelkistän tämän ottelun odotusarvot meneillään olevan kauden tilastoihin. Alcaraz on voittanut tänä vuonna 49 ottelua ja hävinnyt yhdeksän. Tiafoella on 26 voittoa ja 18 tappiota. Ero valtava voittoprosenttien ollessa luokkaa 84-59.

Toki Tiafoe on pelannut tässä kisassa suorastaan hurmoksessa, mutta kyllä espanjalaista on silti pidettävä ehdottomana ennakkosuosikkina. 1,5-alkuiset kertoimet riittävät aivan hyvin "perusvoittoon", ja tässä ero voi revetä suuremmaksikin.Alcarazin ja Jannik Sinnerin välistä US Openin puolivälierää on syystäkin hehkutettu. Osaltaan tähän sisältyy US Openin historian toiseksi pisin ottelu, joka loppui eeppisesti paikallista aikaa yön pimeinä tunteina.

Joka tapauksessa pelillinen tasokin oli todella korkeaa luokkaa. Alcaraz teki 58 läpilyöntiä ja 38 pakottamatonta virhettä. Tähän tilastoon eivät vaikuttaneet edes syötöt, sillä ässiä ja kaksoisvirheitä tuli sama määrä.Voikin todeta, että nimenomaan peruspelin taso oli kyseisessä kamppailussa aivan tähtiluokkaa. Sinner syötti enemmän kaksoisvirheitä kuin ässiä, mikä oli osaltaan kääntämässä voittoa Alcarazin suuntaan.

Hämmästyttävän hyvä


Tiafoe on puolestaan ollut perustasoonsa nähden hämmästyttävän hyvä käytännössä koko turnauksen ajan. Siinä missä Alcaraz on joutunut viidenteen erään sekä neljännellä kierroksella että puolivälierässä, on Tiafoe hävinnyt koko kisassa vain yhden erän. Se tapahtui Rafael Nadalia vastaan neljännen kierroksen toisessa erässä, mutta sekään ei saanut yhdysvaltaista pois balanssista.

Tuossa Nadal-ottelussakin Tiafoe syötti sikäli loistavasti, että tuloksena oli 18 ässää. Kun ottaa huomioon matalan ykkössyöttöprosentin (50), on 18 ässää huikea määrä. Lähes kolmasosa ruutuun menneistä ykkösistä johti ässään.

Puolivälierässä Andrei Rublevia vastaan jatkui itse asiassa hämmästyttävän samanlainen tahti. Taas 18 ässää, ja onnistuneita ykkössyöttöjä oli 56, ykkössyöttöprosenttina jälleen 50!Totuus on kuitenkin se, että kyseinen joka toisen ykkösen onnistuminen ei todennäköisesti tule riittämään Alcarazia vastaan. Viimeisimmän vuoden tapahtumat näyttävät suuntaa siitä, mitä perjantaina voidaan realistisesti odottaa.

Koko kauden anti on tärkeämpi mittari


Pidettyjen syöttöjen osuudessa on kovilla kentillä ollut vielä suhteellisen pieni ero. Alcaraz on pitänyt 83,8-, Tiafoe 81,9-prosenttisesti. Sen sijaan murroissa on jo jopa valtava ero: Alcaraz 29,8, Tiafoe 20,4 prosenttia!


Voihan tätä yrittää perustella niin, että Tiafoe olisi ollut tässä turnauksessa parempi pelaaja. Tämä saattaa pitää paikkansakin, mutta olennaisempi mittari on nyt koko tämän kauden anti. Alcaraz on ollut valtavasti edellä.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Carlos Alcarazin otteluvoitto @2.04

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.04

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.95

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.91

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä