US Open, puolivälierä: Matteo Berrettini - Casper Ruud

US Open, puolivälierä | Matteo Berrettini - Casper Ruud | 6.9.2022 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 06.09.2022 19:00
Matteo Berrettini (ATP-14) on osoittanut olevansa loukkaantumisensa ja koronan jälkeen taas lähellä parasta virettään. Casper Ruud (ATP-7) on puolestaan päässyt ratsastamaan US Openissa(kin) varsin helpolla kaaviolla.

On useitakin perusteita sille, miksi Berrettinin pitäisi olla tässä ottelussa suosikki. Hän on ollut tässä turnauksessa vähintään samalla pelillisellä tasolla kuin vastustajansa. Lisäksi italialainen on onnistunut kehittämään itsestään pelaajan, joka hoitaa ennalta heikommista vastustajistaan voitot todella suurella prosentilla.

Näen Ruudin kovalla kentällä juuri sellaiseksi pelaajaksi, jonka Berrettini pystyy päihittämään useammin kuin joka toinen kerta. Norjalainen on edelleen selvästi massaorientoitunut pelaaja, joka on tänä vuonna hyötynyt ja toki myös ollut riittävän hyvä hyödyntämään korkean sijoitetun statuksista johtuneet helpohkot etenemisväylät.Toki myös Berrettinin väylä US Openin puolivälierään on ollut ei-aivan-kärkisijoitetuksi pelaajaksi helppo. Kun tiellä ovat olleet Nicolas Jarry, Hugo Grenier, Andy Murray & Alejandro Davidovich Fokina, on onnikin ollut matkassa. Ruud tulee olemaan ensimmäinen sijoitettu vastustaja.

Noussut taso on säilynyt


Ruud oli puolestaan tiukimmillaan kolmannella kierroksella Tommy Paulia vastaan. Ottelussa mentiin viidenteen erään, kuten mentiin myös Berrettinin ja Davidovich Fokinan kohtaamisessa. Kolme muuta vastustajaa ovat norjalaisella olleet hyvin kevyttä kaliiberia.Berrettini on pystynyt nostamaan tasoaan etenkin kahden viime vuoden aikana. Viimevuotinen voittoprosentti 77 oli kerrassaan erinomainen, eikä taso ole tällä kaudella juurikaan laskenut vastoinkäymisistä huolimatta.

Yhtä lailla komea on toki myös Ruudin voitto-tappiolukema 42-15 tältä vuodelta. Tästä muodostuu voittoprosentti 73,6, ja norjalaisella on mahdollisuus nousta jopa kutittelemaan maailmanrankingin kärkipaikkaa.

Ranskan avoimissa Ruud eteni finaaliin voittamalla nykyvireisen Jo-Wilfried Tsongan, Emil Ruusuvuoren, viidessä erässä Lorenzo Sonegon sekä neljässä erässä Hubert Hurkaczin, Holger Runen & Marin Cilicin. Massiivisen ranking-pistemäärän saalistamiseen on joskus tarvittu kovempienkin nimien päihittämistä.

Suosikin asema pitäisi olla toisin päin


Kevyehköllä kaaviolla tuli myös Miamin Masters-finaalipaikka keväällä ja jossain määrin myös Montrealin välierä melko hiljattain. Nämä ovat sinällään hienoja saavutuksia saman kauden aikana, mutta samalla se todellinen taso näyttäytyy edelleen jonkinmoisena kysymysmerkkinä.Berrettinin varmuudesta ja myös pään kestävyydestä kertovat Grand Slamien tilastot. Hän on ollut jo neljästi peräkkäin vähintään puolivälierässä. Näistä tämän vuoden Australian avoimet päättyi välierään ja viime vuoden Wimbledon finaaliin.

Nämä miehet kohtasivat Gstaadin massalla heinäkuussa. Ruud voitti tuolloin 4-6, 7-6, 6-2 ja vei yksittäiset pisteet 102-91.

Norjalainen oli siis sikäli parempi pelaaja. Asian voi kuitenkin nähdä myös niin, että Berrettini oli tie-breakin päässä otteluvoitosta, ja kolmas erä hieman lässähti lopussa. Tuolloin italialainen oli vielä jossain määrin toipilas tehdessään paluuta kokonaan väliin jääneen massakauden ja ennen Wimbledonia keskeytyneen nurmikauden jäljiltä.


Lähtökohdat tähän otteluun ovat toki tasaiset, mutta omissa laskelmissani suosikin aseman pitäisi olla toisin päin.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Matteo Berrettinin otteluvoitto @2.05

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

2.05

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.00

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä