US Open, miesten finaali: Casper Ruud - Carlos Alcaraz

US Open, miesten finaali | Casper Ruud - Carlos Alcaraz | 11.9.2022 | 23.00
Kohde sulkeutuu: 11.09.2022 23:00
Näin se tennismaailma muuttuu. Casper Ruudin (vielä ATP-7) ja Carlos Alcarazin (vielä ATP-4) ottelussa pelataan US Openin mestaruuden lisäksi siitä, kumpi on maailmantilaston ykkönen finaalia seuraavana päivänä. Voittaja nousee ensimmäistä kertaa elämässään rankingin kärkisijalle.

Alcaraz on ottelun voittajasuosikki, sitä ei kukaan kiistäne. Mutta kun hänelläkin on takana kolme peräkkäistä 3-2-voittoa, ei mitään finaalissa tapahtuvaa asiaa voi pitää niin sanotusti seinävarmana.

Molemmat pelaajat ovat muihin verrattuna suhteellisesti parempia syötönmurtajia kuin omien syöttöjen pitäjiä. Se laskee tie-break-erien todennäköisyyttä ja sitä kautta suurta kokonaispelien odotusarvoa.

Ruud pelasi Ranskan avointen finaalissa Rafael Nadalia vastaan ja tuntui alistuvan kohtaloonsa. Alcarazin loppuottelunäytöt ovat puolestaan olleet vaihtelevia.

Ei voi täysin poissulkea sitä, että jompikumpi pelaaja kipsaantuisi panosten ollessa näin valtavat. Epävarmuustekijöitä on niin paljon, ettei yllättävän lyhyt ottelu ole mahdoton ajatus.Alcaraz on siis joutunut sinänsä todella tiukille US Openissa jo neljänneltä kierrokselta lähtien. Sekä Marin Cilic, Jannik Sinner että Frances Tiafoe ovat taipuneet vasta viisieräisten vääntöjen päätteeksi. Kerta toisensa jälkeen on tehty melkoisia otteluaikoja, ja neljännen kierroksen kamppailu Ciliciä vastaan oli siitä näkökulmasta vasta alkusoittoa.Joidenkin muiden pelaajien kohdalla voisi ajatella, että vaikuttaako näin valtavan pitkien ottelujen pelaaminen jotenkin finaalissa. 19-vuotiaan nuoren miehen kohdalla näin tuskin tapahtuu.

Pienestä kiinni, etteivät ottelut olisi päättyneet jo aiemmin


Itse asiassa Alcaraz joutui kovimmille nimenomaan Cilicin kanssa. Tuolloin yhteensä voitetut pisteet menivät käytännössä tasan (143-142). Sen sijaan Sinneriä ja Tiafoeta vastaan Alcaraz oli sinänsä parempi pelaaja. Puolivälierässä yksittäiset pisteet olivat hänen edukseen 199-183, välierässä peräti 171-142.

Siinä mielessä oli pienestä kiinni, etteivät kyseiset ottelut olisi olleet ohi jo paljon aiemminkin. Alcaraz vain hävisi kaikki neljä niiden kamppailujen tie-breakia.

Casper Ruudin otteiden heilahtelut jossain määrin jatkuivat myös välierässä Karen Khachanovia vastaan. Ensimmäinen erä oli virhealtista tekemistä molemmilta pelaajilta, kun taas toisessa norjalainen näytti olevan paikoin jonkinlaisessa virheettömässä jumalmoodissa.Khachanov piristyi kolmanteen erään, mutta kokonaisuutena Ruud oli selvästi parempi pelaaja. Esitys kääntyi lopulta enimmäkseen positiivisen puolelle.

Varsinkin Alcarazin kohdalla kehitys kehittyy niin vinhaa vauhtia, että kovin pitkälle historiaan meneminen ei kannata. Todettakoon kuitenkin vertailun vuoksi vaikka se, että espanjalaisen tämän kauden voitto-tappiosaldo on 50-9, Ruudilla 44-15. Nämäkin lähtökohdat kertovat sen, että voittokertoimet on aseteltu oikeutetusti Alcaraz-painotteisiksi.

Tätä asetelmaa tukee myös viimekeväinen Miamin kovalla kentällä pelattu Masters-finaali, jonka Alcaraz voitti 7-5, 6-4. Tuo ottelu oli oikeastaan erälukemiakin selvemmin hänen hallinnassaan. Ruud syötti silloin keskinkertaisesti sikäli, että ykkönen tippui ruutuun 59-prosenttisesti. Vastaavasti Alcaraz sai ykkösensä osumaan 71 prosentilla, ja 75 prosenttia näistä pisteistä päättyi hänen edukseen.

Vasta nyt altavastaaja


Ruud on kehittynyt kovien kenttien pelaajanakin paljon. Silti hänellä on kiistatta ollut tämän vuoden aikana melko paljonkin niin sanottua kaavio-onnea. Tästä kertoo se, että norjalainen on vasta finaalissa ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa selkeä altavastaaja. Viidessä ottelussa suosikkiasema on ollut selkeä, ja puolivälierässä Matteo Berrettini ei ollut täydessä iskussa.


Ruudilla on tässä turnauksessa kaaviosta huolimatta viisi erätappiota. Silti hän on ollut vain kerran erätappiotilanteessa. Riittääkö uskoa nousuun, jos Alcaraz voittaa ensimmäisen erän?

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 39,5 peliä @1.95

Huti
Mobilebet - Lue arvostelu

1.95

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.95

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.91

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.85

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä