The Masters: John Higgins - Zhao Xintong

The Masters | John Higgins - Zhao Xintong
Kohde sulkeutuu: 10.01.2022 15:00
Snookerin suurturnaus The Masters tarjoaa maanantaille erittäin herkullisen ottelun. Lajin legendoihin kuuluva John Higgins saa vastaansa urallaan pystysuorassa nousukiidossa olevan nuoren kiinalaisen Zhao Xintongin. Mikä parasta, tarjolla on myös erinomainen kohde vedonlyöjille.

Zhao voitti lähes näytöstyyliin lajin edellisen jättiturnauksen UK Championshipin joulukuussa ja oli briljantti myös tammikuun alun Championship Leaguessa. Hyvässä vireessä on ollut myös Higgins, mutta ei skottikonkaria tässä matsissa voi suurenakaan suosikkina pitää. Nuori ja tulikuuma haastaja nostetaan siis pelikupongille.


Kiertueen kuumin nimi?


24-vuotias kiinalaispeluri Zhao nousi kertaheitolla suuremmankin yleisön tietoisuuteen joulukuun UK Championshipissa. Snookermaailman suurturnauksiin tämän The Mastersin tavoin kuuluva kisa oli Zhaon näytöstä alusta loppuun. Finaalissa kaatui toinen nuori tykki Luca Brecel vastustamattomasti 10-5. Tuossa turnauksessa Zhao voitti kolmannella kierroksella myös Higginsin. Matsi oli äärimmäisen tiukka, mutta kirjattiin lopulta Zhaolle 6-5.

Jättipotti UK:ssa nosti Zhaon maailmanlistalla huimasti jo top-10 sijoituksille, tarkalleen ottaen sijalle yhdeksän. Vielä alkukaudesta nuorukainen joutui jättämään turnauksia väliin matalan rankkauksen vuoksi, joten nousu on ollut huima. Zhao pelaa kuudetta täyttä kauttaan ammattilaisten Main Tourilla ja on vihdoin tällä kaudella saanut myös kilpailutasolla enemmän irti hurjasta potentiaalistaan.

UK:n jälkeinen World Grand Prix meni Zhaolta ohi, mikä ei ole ensimmäisen suurvoiton jälkeen mikään ihme. Kuun alussa Championship Leaguessa mies näytti kuitenkin vireen olevan tallella. Zhao pyyhki parin päivän aikana pöytää mm Mark Selbylla, Stuart Binghamilla ja Xiao Guodongilla. Pelaaminen suljettujen ovien takana ei toki ole sama asia kuin Alexandra Palacen painekattila, mutta hurjassa iskussa Zhao yhtäkaikki on.


Higginsin uusi elämä


Nelinkertainen snookerin maailmanmestari Higgins on hänkin pelannut tällä kaudella loistavaa snookeria. Myös tasaisuutta on löytynyt, sillä plakkarissa on jo neljä finaalipaikkaa. Voitot ovat toistaiseksi kiertäneet, mutta pääosin Higgins on pelannut mainiota snookeria.

Uutta virtaa on antanut myös kesällä tehty elämäntapamuutos, tällä hetkellä skottilegenda elää ja pelaa yli kaksikymmentä kiloa kevyempänä kuin vielä viime kaudella. Higgins on julkisestikin todennut saaneensa muutoksella todennäköisesti itselleen myös lisävuosia snookerin huipulla.

Higginsin valtti on luonnollisesti kokemus näistä tilanteista ja loputon taistelutahto, vaikkei peli aina niin kulkisikaan. Ihan takavuosien pelaaja Higgins ei kuitenkaan ainakaan breikintekijänä enää ole. Taistelu aikaa vastaan ei ole helppoa, vaikka Higgins onkin yksi kiertueen tyylikkäimmin ikääntyneistä hahmoista.

Haastaja lapulle


Higgins on vedonlyöntikertoimissa nostettu yllättävänkin suureksi suosikiksi. Toki nimekäs ja kaiken voittanut legenda kerää aina paljon pelirahaa puoleensa suurelta yleisöltä, mikä voi hieman näkyä kertoimissa sekin.

Vaikea tulikuumaa Zhao'a tässä kuitenkin marginaalista suurempana altavastaajana on etukäteen pitää. Zhao on voittanut kauden kaksi edellistä keskinäistä kohtaamista, eikä "hattutemppu" juurikaan yllättäisi. Nostetaan siis nuori haastaja pelikupongille.

Pelivalintamme:

Ottelun voittaja: Zhao Xintong @2.5

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.5

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.5

STS Bet - Hyödynnä 100€ vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Pena