Ykkönen: TPS - EIF

Ykkönen: TPS - EIF
Ykkönen | TPS - EIF | 18:30 | 14.10.2021
Kohde sulkeutuu: 14.10.2021 18:30
TPS:llä on käytännössä pakkovoiton paikka, jos se aikoo haaveilla vielä suorasta liiganoususta. Se ei koskaan ole hyvä asia. EIF voi taas kiusaajanroolissa pelata paineitta. Se puri RoPSiin viimeksi ja miksei se voisi purra myös turkulaisiin? TPS ottanee rutiinivoiton, mutta EIF onnistunee myös maalinteossa!
Ykkösessä ylemmässä jatkosarjassa sarjakakkonen TPS ja sarjavitonen EIF kohtaavat viimeistä edellisellä kierroksella toisensa Veritas Stadionilla torstaina kello 18:30.

TPS:lle todella karvas kotitappio pudotti sen karsijan paikalle kärjestä


Jonatan Johanssonin luotsaama TPS putosi sarjakärjestä toiselle sijalle kärsittyään Ykkösen ylemmän jatkosarjan kärkipelissä kirvelevän kotitappion sarjassa toisena olleelle VPS:lle maalein 1-3 Veritas Stadionilla viime perjantaina. Näin pisteen päässä vaanineet vaasalaiset nousivat kahdella pisteellä turkulaisten ohitse sarjakärkeen suoran liiganousijan paikalle, kun enää kaksi kierrosta on jatkosarjaa pelaamatta.

VPS iski avausjaksolla kahdesti pallon TPS-vahti Jere Koposen selän taakse. Ensimmäisenä isäntien maaliverkkoa soitti vieraiden 35-vuotias jamaikalaisvahvistus Steven Morrissey, joka iski kauden seitsemännen osumansa ottelun seitsemännellä peliminuutilla. Samba Sillah teki vaasalaisten toisen osuman 24.minuutilla. TPS kavensi Kalle Taimin toimesta jo toisen jakson neljännellä minuutilla. Tuon maalin jälkeen mentiin pitkä tovi ilman osumia, kunnes VPS:n 35-vuotias kippari ja erikoistilanteiden herra Sebastian Strandvall pääsi iskemään vaparista kauden kuudennella maalillaan 86.minuutilla vieraille vapauttavan 3-1 osuman ja tärkeät kolme sarjapistettä matkasivat Pohjanmaalle!

Kaksi pistettä vaasalaisten takana liigakarsijan paikalla oleva TPS kohtaa päätöskierroksella sarjakärjessä runkosarjan jälkeen olleen RoPSin Rovaniemellä. Napapiiriläiset ovat hävinneet kaikki kolme ylemmän jatkosarjan peliään ja tipahtaneet kolmannelle sijalle jo neljä pistettä turkulaisten taakse. RoPS kohtaa Jaron Pietarsaaressa lauantaina. Mikäli TPS lyö tänään EIFin ei RoPS voi enää turkulaisia sarjataulukossa kiinni saavuttaa.


Kiusaajan roolissa pelaava EIF katkaisi vihdoinkin tappioputkensa


Runkosarjan päätteeksi päävalmentajansa Guillem Santesmasesin erottanut EIF päätti jatkaa loppukauden eli ylemmän jatkosarjan pelinsä Santesmasesin apuvalmentajana toimineen Manuel Bejaranon sekä pelaajavalmentajana tästä eteenpäin toimivan Xhevdet Gelan komennuksessa.

Kahdessa ensimmäisessä jatkosarjassa pelissä vanha meno jatkui ja EIF kasvatti tappioputkensa jo neljän ottelun pituiseksi, kunnes se kohtasi viime viikonvaihteessa Ykkösen runkosarjan voittaneen RoPSin Rovaniemellä. Kaikkien järkytykseksi EIF sai pelinsä kulkemaan ja katkaisi tappioputkensa 2-1 vierasvoitolla aiheuttaen puolestaan RoPSille kolmannen peräkkäisen tappion tiputtaen isäntänsä kauemmaksi liiganousijan tai edes liigakarsijan paikalta.

Riku Selander vei raaseporilaiset 1-0 vierasjohtoon avausjakson ehtoopuolella. Olli Jakonen lisäsi EIFin johdoksi jo 2-0 tunnin kohdalla. Isäntien serbihyökkääjä Srdjan Vujaklija kavensi vielä 1-2:een 79.minuutilla, mutta RoPSin rankka painostusjakso ei peliä enää tasoihin tuonut ja yllätystulos oli valmista kauraa!

EIFillä on enää kiusaajan rooli ylemmässä jatkosarjassa Gnistanin kanssa. Kaksikko on sijoilla viisi ja kuusi tasapistein rennosti ilman paineita pelaten.TPS:llä on vain hävittävää - paineitta pelaava EIF on onnistunut jo kahdesti TPS:ää vastaan maalinteossa, ei kaksi ilman kolmatta?


TPS ja EIF pelasivat kaksi tasaista peliä runkosarjassa. Turussa tasattiin kesäkuussa pisteet 1-1 tuloksella molempien joukkueiden onnistuttua maalinteossa neljän minuutin välein 68. ja 72.minuutilla, kun ensin Juri Kinnunen vei TPS:n johtoon ja Jakonen tasoitti EIFille 1-1:een loppulukemat. Elokuussa EIF johti kotonaan tauolla Stanislav Efimovin osumalla 1-0, mutta turkulaiset nousivat lopulta 2-1 vierasvoittoon Serge Atakayin ja Kasper Hämäläisen maalien turvin.

TPS:lle on ensinnäkin positiivinen asia, ettei sen tarvitse murehtia enää viikonloppuun asti VPS-tappiotaan ja se pääsee jo torstaina hakemaan Bounce Backia EIFin kustannuksella. Jos Johansson on osannut käsitellä jo tuon tappion ja ottanut opiksi virheistään vajaassa viikossa sen pitäisi kyllä kyetä vieraansa nujertamaan. Jos se taas rypee itsesäälissä se tekee ottelusta itselleen vaikean ja se ampuu näin itseään suotta kulkusille. Tällöin se antaa vaasalaisille avaimet käteen varmistaa suora liiganousu jo tässä viikonvaihteessa Gnistanin vieraana.

Rolle-setä on sitä mieltä, että turkulaisilta pitäisi löytyä ”boltsia” ottamaan rutiinivoitto tänään. Sillä on tarpeeksi kokeneita, kovissa keitoksissa keitettyjä pelaajia tekemään se tarvittava yksi maali, millä pakolliset kolme pinnaa otetaan plakkariin. Mitään rökitystä ei tarvita vaan ainoastaan kolme pistettä. Toisaalta EIFin kiusaajan asema on suorastaan herkullinen ja se on sitäpaitsi ampunut tällä kaudella VPS:n ja RoPSin jälkeen kolmanneksi eniten maaleja, joten miksi se ei jatkaisi hyväksi havaitsemallaan linjalla?

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

TPS voittaa ja molemmat joukkueet tekevät maalin @2.9

Unibet - Lue arvostelu

2.9

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.9

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

2.85

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 150€ bonus sekä lunasta 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.85

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsafe - Lue arvostelu

2.85

Betsafe tarjoaa uuden 200% talletusbonuksen!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.85

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä