U20 MM-kisat: Kanada U20 - Suomi U20

U20 MM-kisat | Kanada U20 - Suomi U20 | 03:00 | 21.08.2022
Kohde sulkeutuu: 21.08.2022 03:00

Kiihkeässä nuorten MM-finaalissa Nuorilla Leijonilla on erinomainen tilaisuus ottaa Vaahteralehtipaidoista revanssi makeaan paikkaan lohkotappiolleen ja välierän kaltaisella esityksellä, missä suomalaiset pelasivat ehdottomasti toistaiseksi näiden kisojen parhaimman pelinsä ruotsalaisia vastaan tuo on mahdollista - tai ainakin, kuten Antti Pennanen totesi, pelaamalla napsun verran vieläkin paremmin!
Jääkiekon U20MM-kisojen finaalissa ovat vastakkain Kanada U20 ja Suomi U20 Rogers Placessa sunnuntain vastaisena yönä kolmen jälkeen Suomen aikaan. Nuorten Leijonien finaalikamppailu nähdään luonnollisesti aiempien Suomen pelien tapaan ilmaiskanavalta TV5!

Vaahteralehtipaidat kaatoivat tsekit välierässä


Dave Cameronin luotsaama Kanadan nuorten joukkue kaatoi välierässä Tshekin U20-joukkueen 5-2 (2-0, 2-0, 1-2) Rogers Placessa lauantain vastaisena yönä varsin tyylikkäästi, mutta kuitenkaan aivan parastaan esittämättä.

Cameron ei ollut täysin tyytyväinen suojattiensa tehoruiskun Mason McTavishin otteisiin puolivälieräpelissä Sveitsin nuoria vastaan ja syystäkin. Näin siis siitäkin huolimatta, että Kanada vei tuon pelin 6-3.

MM-kisojen piste- ja maalipörssiä johtava isäntien kärkisentteri joutui tyytymään tuossa pelissä vain yhteen syöttöpisteeseen ja ensimmäistä kertaa näissä kekkereissä Cameron vaihtoi välierään tsekkejä vastaan kerralla molemmat McTavishin laiturit, kun Connor Bedard ja Will Cuylle heitettiin Nathan Gauchierin Tshekki-pelissä johtamaan kanukkien täysin uusittuun kolmosvitjaan. Toinen syy oli varmasti myös se, että Kanadan kolmossentteri Ridly Greig loukkaantui Sveitsi-pelissä ja joutui jättämään välieräpelin välistä. Greigin saldo viidessä aiemmassa pelissä oli kolme tehtyä maalia ja kolme maalisyöttöä.

Osasyynä varmasti oli myös tsekkien sensaatiovoitto jenkeistä tuon kaksikon puolivälierässä. McTavishin rinnalla tsekkejä vastaan uurastivat William Dufour ja Joshua Roy eikä tuo ketju yltänyt välierässä lähellekään toisen kärkiketjun tasoa, minkä Cameron oli sen sijaan säilyttänyt ennallaan syystäkin. Sveitsiä vastaan tuon ketjun liideri Logan Stankoven latoi kaksi maalia tehden yhteensä kolme pinnaa, laitureista Tyler Foerster teki maalin ja kaksi tehopinnaa sekä Kent Johnson antoi yhden maalisyötön.

Stankovenin johtama kakkonen oli välierän avauserässä selvästi Kanadan vahvin ketju ja se loi useita hyviä maalitilanteita Tshekin maalille, missä joukkueen selväksi ykkösvahdiksi kisojen kuluessa noussut Tomas Suchanek yritti pitää joukkuettaan pystyssä. Foerster sai jo erinomaisen tilaisuuden viedä Vaahteralehtipaidat johtoon ennen kuparisen rikkomista, mutta nuorukainen oli aavistuksen verran kiekkoa hitaampi tolpan juuressa. Johnson ei enää erehtynyt paikan saatuaan ja laituri vei kanukit 1-0 johtoon maalinedustalla lähes sekunnilleen erän puolivälin krouvissa.

Kun viitisen minuuttia oli avauserää pelaamatta pääsi Kanada kolmosketjunsa toimesta vastaiskuun ja Gaucher syötti keskialueella limpun poikittaissyötöllä vasemmalta hyökkäyspäähän viilettäneelle Bedardille, joka laukoi p-pisteeltä tarkasti pikkumustan oikeaan takanurkkaan: 2-0! Kanada vei maalilaukaukset ensimmäisessä erässä 15-8.

Toiseen erään tsekit tulivat sähäkästi ja loivat useita maalipaikkoja kohti Dylan Garandin vartioimaa Kanadan maalia. Ripareihin tsekit eivät kuitenkaan päässeet. Siitä pitivät huolen isäntien pakit, jotka olivat jatkuvasti ensimmäisinä kakkoskiekoissa. Ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana Tshekki johti maalilaukauksia 9-0! Tuon katkaisi yksi erän kulminaatiopisteistä eli Foersterin omalta alueelta lähtenyt syöttö suoraan hyökkäyssiniselle, mistä Johnson karautti karkumatkalle. Suchanek kuitenkin sai torjutuksi vielä sillä kertaa vedon Johnsonin yrittäessä yllättää tsekkivahtia längistä.

Tuomarit antoivat pelata kovaa ja esimerkiksi kanukeista Brennan Othmann taklasi tsekkejä niin, että liha tummui ja laidat kolisi. Tsekit puolestaan sekosivat ottaen pelin avausjäähyn väärästä vaihdosta. Kanada kiitti ja Stankoven karkasi läpiajoon maalintekoon: 3-0! Hetkeä aiemmin Johnson oli kolistellut jo maalirautoja, joka sai syöttöpisteen tuohon osumaan.

Pian tuon jälkeen kanukit ottivat puolestaan väärästä vaihdosta pikkukakkosen. Tshekin ylivoima oli kuitenkin onnetonta, kuten sen erikoistilanteet koko turnauksessa. Stepan Nemecin huidottua itsensä vielä viisi minuuttia ennen toista erätaukoa alkoi peli olla viimeistään kypsää kauraa. McTavish pääsi tutulta oikealta p-pisteeltä iskemään onetimerilla kiekon verkkoon, kuten kisojen pisterohmu on tehnyt näissä kekkereissä tuolta tontilta jo niin usein aiemminkin: 4-0! Johnsonille taas syöttöpiste! Näin toinenkin erä kirjattiin kanukeille 2-0. Maalilaukaukset vei silti Tshekki 16-11.

Päätöserään Tshekki luistelutti maalinsuulleen ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa torjumaan päässeen Pavel Cajanin ja Suchanek päästettiin keskittymään jo pronssipeliä varten. Kanada lähti kolmanteen erään käsijarru päällä olettaen neljän maalin johdon riittävän. Erän puolivälissä Tshekin näiden kisojen ykköspelaaja, Montreal Canadiensin varaus Jan Mysak onnistui rikkomaan Tshekin kuparisen oikealta p-pisteeltä Jiri Kulichin ja Stanislav Svozilin syötöistä: 1-4!

Pian tuon jälkeen Kanadan pakeista Ryan O’Rourke koukkasi itsensä jäähylle ja Tshekki kiitti tuotapikaa. David Jiricekin tulinen veto siniseltä löysi tiensä Kanadan verkkoon tolpan kautta: 2-4! Kulich ja Mysak saivat osumaan syöttöpisteet.

Tuon jälkeen Kanada lisäsi taklauksia ja Stankoven sai riistettyä kiekon Jiricekiltä ja limppu pelattiin Zellwegerille, joka löysi pelin kolmannella maalisyötöllään maalinkulmalta Royn ja pieni harhautus puri Cajaniin: 5-2! Enempää ei tarvittu, Tshekki oli lyöty.
Nuoret Leijonat kyykytti ruotsalaisia huippujännittävässä välierässä!


Antti Pennasen luotsaama Nuoret Leijonat kaatoivat omassa välierässään Juniorkronornan 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) Rogers Placessa varhain lauantaiaamuna Suomen aikaan.

Suomen nuoret pelasivat kiistatta näiden kisojen parhaimman ottelunsa. Epävarmasti pelinsä aloittaneet ruotsalaiset hermoilivat läpi ottelun ottaen mm. pelissä ensimmäiset neljä jäähyä. Niistä kolmannesta suomalaiset rankaisivat tylysti ylivoimalla, kun Suomen kärkisentteri Aatu Räty pelasi kiekon vasemmalta hyökkäysalueelle täydessä vauhdissa luistelleelle puolustajalle Kasper Puutiolle, joka kiihdytti kiekon kanssa ruotsalaispakkien taakse harhauttaen kisojen parhaimman maalivahdin Jesper Wallstedtin lyöden kumilaatan tylysti verkkoon.

Suomalaisilla oli useita muitakin hyviä maalipaikkoja onnistui ratkaisemaan peli, mm. Rätyn, Kalle Väisäsen ja Roni Karvisen läpiajot sekä Eetu Liukkaan ja Juuso Mäenpään vedot maalirautoihin, mutta loppujen lopuksi sillä ei ollut merkitystä, kun pelattiin vain voitosta eikä tuloksesta.

Ruotsalaisilla oli myös omat tilaisuutensa, mm. viidellä kolmea vastaan ylivoimassa ottelun toisessa erässä. Roni Hirvosen ja Oliver Kapasen johdolla Suomen alivoimat olivat kuitenkin rautaa sekä tietysti Pikkuleijonien maalissa torjuneen Juha Jatkolan erinomainen eleetön maalivahtipeli. Sanomattakin oli selvää, että molempien joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin maalivahdit.
Ärjyykö Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen?


Vaikka Kanadan nuorilla onkin muutama tunti enemmän lepoaikaa välierän ja finaalin välillä ei sillä ole tässä tapauksessa mitään merkitystä. Isäntien alkulohkon viimeisessä pelissä Nuorista Leijonista ottama 6-3 voitto sataa suomalaisten laariin, sillä virheistä on huomattavasti helpompi oppia ja jättää toistamatta niitä kuin parantaa peliä voiton jälkeen.

On selvää, että Pennasen on saatava Rädyn johtamasta ykkösestään enemmän irti. Sen peli on nikotellut parissa viime pelissä kaikista eniten. Toisaalta Kemell osoitti Ruotsia vastaan, että vastuunpakoilu laukauspaikoissa historiaa ja Suomen hanakin laukoja tulitti aina tilaisuuden tullen, kuten pitääkin ja vain suoraviivaisella pelillä voi Vaahteralehtipaidat selättää.

Kun finaalissa ovat vastakkain näiden kekkereiden vahvimmat ylivoimajoukkueet on selvää, ettei tyhmiin jäähyihin ole varaa. Tuomarit antavat todennäköisesti pelata kovaa. Kovaa pelatessakin on eronsa eikä ylilyöntejä toivottavasti katsella raitapaitojenkaan toimesta läpi sormien. Kaikki merkit ovat kuitenkin ilmassa, että finaalista on tulossa upea näiden kisojen huipennus, missä joukkueiden pitää olla parhaassa vireessään oikeaan aikaan. Jos ja kun suomalaiset pystyvät parantamaan vielä pari potkua välieräpelinsä intensiviteetistä on Nuorilla Leijonilla kaikki mahdollisuudet hiljentää sunnuntaiyönä Rogers Placessa harvalukuinen kotiyleisö!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tuplamahdollisuus: Suomi U20 tai tasan (X2) @2.635

Osuma
22Bet - Lue arvostelu

2.635

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.58

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.55

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.48

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

2.3

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä