U20 MM-kisat: Ruotsi U20 - Suomi U20

U20 MM-kisat | Ruotsi U20 - Suomi U20 | 03:00 | 20.08.2022
Kohde sulkeutuu: 20.08.2022 03:00

Ruotsalaisten ja suomalaisten nuorten välierätaistosta on tulossa äärettömän tasainen ja betsin osumisen kannalta myös toivottavasti vähämaalinen kamppailu. Juniorkronorna ei ole missään vaiheessa näissä kisoissa vielä vakuuttanut. Suomalaisten erikoistilanteet ovat taas sillä tasolla, että finaalipaikka kyllä irtoaa ruotsalaisten kuluttaessa aikaa jäähypenkillä, mutta puristetaanko mailaa liikaa?
Jääkiekon U20MM-kisojen välierissä kohtaavat Ruotsi U20 ja Suomi U20 toisensa Rogers Placessa, Edmontonissa lauantain vastaisena yönä kolmen jälkeen. Finnkampen näytetään suorana, kuten kaikki aikaisemmatkin Suomen nuorten kamppailut ilmaiskanavista TV5:ltä!

Juniorkronorna joutui todella tiukille Latvian nuorten kanssa


Tomas Montenin luotsaama Juniorkronorna joutui tiukoille myös puolivälierässään Latvian nuoria vastaan ja Sinikeltaisten miehistö onnistui voittamaan pelin vaivoin 2-1 (1-0, 0-1, 1-0) Rogers Placessa myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaan startanneessa ottelussa.

Latvia oli hyvin pelissä mukana heti avauserästä lähtien, mutta ruotsalaiset onnistuivat tekemään lopulta ottelun avausmaalin erän ainoassa ylivoimassaan, kun Åke Stakkestadt, 20 jakoi ensin vasemmalta kiekon poikittaissyötöllä oikeasta laidasta Ruotsin hyökkäysalueelle luistelleelle Fabian Lysellille, 19, joka sirklasi maalin taakse ja pisti vanhanaikaisen yrityksen sijasta syötön poikittain maalin editse oikealle p-pisteelle kurvanneelle Isak Rosenille, 19, joka sai kunnian niitata kiekko verkkoon ohi jäässä vatsallaan kevätjuhlaliikkeitä tehneen latvialaisveskarin Bruno Bruverisin, 20. Erää oli tuossa vaiheessa pelaamatta kolmisen minuuttia.

Toisen erän ainoaa maalia saatiin odotella taas sen ehtoopuolelle. Erän viimeisellä minuutilla Latvian toinen kärkisentteri Dans Locmelis, 18 tunkeutui vasemmalta hyökkäyspäähän viipottaen ruotsalaisten maalin taakse ja heitti sieltä takapakkia hiukan otettuaan lätyn sinisen tuntumassa päivystäneelle pakille Gustavs Ozolinsille, 19, joka antoi palaa ja pikkumusta pätkähti ruotsalaisvahdin Jesper Wallstedtin, 19 selän taakse. Edessä oli neljä pelaajan maski, joista kaksi ruotsalaispakkeja, joten Wallstedtiä ei osumasta tosiaankaan voinut syyttää.

Päätöserässä Artis Abolsin suojatit selvisivät jopa aivan erän alussa Martins Lavinsin, 19 ottamasta typerästä vitosen jäähystä toisen polven kiekkoilijan kohdistettua taklauksensa suoraan ruotsalaisen päähän saaden tuosta taisteluhengen päälle, mutta se ei estänyt lopulta Emil Andraeta, 20 iskemästä Ruotsin voittomaaliksi jäänyttä osumaansa erän puolivälissä aloitusvoiton jälkeen, kun kiekko ajautui Daniel Ljungmanin, 20 voittaman aloituksen jälkeen William Wallinderille, 20, joka toimitti sen Andraelle, joka puolestaan toimitti sen Wallstedtin selän taakse!
Pikkuleijonat heitti Saksan nuoret laulukuoroon


Antti Pennasen luotsaama Pikkuleijonien miehistö kukisti Saksan 5-2 (3-1, 0-1, 2-0) lukemin omassa puolivälierässään Rogers Placessa keskiviikkona. Paikallista aikaa ottelu alkoi jo aamukymmeneltä, joten siinä valossa peli ja erityisesti sen alku sujui yllättävänkin reippaasti.

Varhaisesta alkamisajasta huolimatta suomalaisten pelistä ei paistanut uneliaisuus pätkän vertaa avauserässä, missä Joel Määtän, 20 johtama toinen kärkiketju näytti heti alusta asti hyökkäämisen mallia muille ja suomalaiset namuttelivat maalipaikan, mille Saksan maalissa torjunut Florian Bugl, 20 ei mahtanut yhtään mitään. Kasper Simontaival, 20 sai lyödä takatolpalle pelatun Roby Järventien, 20 syötön tyhjiin Buglin kauhoessa mailallaan toisella tolpalla tyhjää. Osuma syntyi tasakentin erän neljännellä minuutilla.

Erän puolivälissä Jan-Luca Münzenberger, 19 kampitti itsensä jäähylle ja suomalaisten ylivoima jauhoi ja väsytti kärsivällisesti saksalaiset, kunnes takatolpalle yksin jätetty Roni Hirvonen, 20 armahti sakut lisäten Suomen johdoksi 2-0 Simontaival sekä Kasper Puutio, 20 syöttäjinä.

Pian Hirvosen voittomaaliksi jääneen osuman jälkeen Eemil Viro, 20 otti suomalaisista pikkukakkosen koukkaamisesta ja saksalaiset pääsivät myös ylivoimamaalin makuun. Maalin viimeisteli Bennet Rossmy, 19 syöttäjinään Maciek Rutkowski, 19 ja Danjo Leonhardt, 19.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi osuma ja sen teki Suomen joukkue: ja kuinkas ollakaan jälleen ylivoimalla! Järventie maalaajana ranteella p-pisteeltä, Aleksi Heimosalmi, 19 ja Joakim Kemell, 18 syöttäjinä erän 15.minuutilla.

Toinen erä oli Pikkuleijonilta pelin huonoin erä, missä suomalaiset saivat ammuttua kaikkiaan vain kaksi laukausta kohti Buglin vartioimaa Saksan maalia. Niinpä ei myöskään tullut yllätyksenä, että Pennasen suojatit hävisivät tuon erän. Saksalaiset sen sijaan maalasivat ylivoimalla myös aamun toisen maalinsa. Brad Lambertia, 18 kutsui jäähypenkki korkean mailan seurauksena ja sakuista oli jälleen asialla Rossmy, joka päivysti Leevi Meriläisen nokan alla, sai kiekon sinne ja pienellä harhautuksella veivasi limpun maaliin. Tällä kertaa syöttäjinään Haakon Hänelt, 19 sekä Münzenberger erän 18.minuutilla. Näin lukemat olivat kahden erän jälkeen enää kutkuttavasti Suomelle 3-2.

Päätöserässä suomalaiset onnistuivat hyödyntämään Saksan kolmesta jäähystä kaksi, kun aamun toisen maalinsa viimeistellyt Järventie vei Suomen jälleen paraatipaikaltaan oikealta p-pisteeltä ensin 4-2 johtoon Heimosalmen sekä Oliver Kapasen, 19 syötöistä Yannick Prosken, 19 kuluttaessa aikaa boksissa. Vajaa yhdeksän minuuttia myöhemmin Alexander Blank, 20 joutui puolestaan täysistunnolle ja Määttä rankaisi vuorostaan saksalaisia ylivoimamaalilla aamun neljännen tehopisteensä tehneen Järventien sekä Kemellin syötöstä. Määtän osuma oli puolestaan identtinen Rossmyn tekemään Saksan toiseen maaliin verrattuna. Näin Suomi välieriin komeasti 5-2 voitolla ja Pikkuleijonien osumista siis peräti neljä syntyi ylivoimalla!
Tasainen taistelu finaalipaikasta tulossa - matalilla maalimäärillä tehdään tiliä!


Juniorkronorna on ollut näissä kekkereissä todella tasapaksu ja silti se pelaa välierissä rasitteenaan vain yksi tappio jenkkejä vastaan.

Kisojen alla Ruotsin ja Suomen nuoret kohtasivat toisensa harjoituspelissä, minkä suomalaiset veivät 2-1 jatkoilla. Silloin Ruotsi johti peliä pitkään Helge Gransin, 20 aivan pelin alussa tekemällään alivoimaosumalla. Samuel Helenius, 19 toi suomalaiset tasoihin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ja jatkoilla voiton ratkaisi meikäläisten eduksi Määttä!

Vastaavanlaista maalimäärää ja toivottavasti myös voittajaa on odotettavissa tästäkin välierästä. Suomalaiset ratkaisevat pelin edukseen viimeistään erikoistilanteissa eikä länsinaapurit sorru kovinkaan helposti koiruuksiin.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään alle 5,5 maalia (60 min) @1.936

Osuma
22Bet - Lue arvostelu

1.936

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

1.91

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.87

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Posido - Lue arvostelu

1.87

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä