U20 MM-kisat: Ruotsi U20 - Tshekki U20

U20 MM-kisat | Ruotsi U20 - Tshekki U20 | 23:00 | 20.08.2022
Kohde sulkeutuu: 20.08.2022 23:00

Ruotsin nuorilla palautumisaika pronssipeliin katkeran välierätappion jälkeen on huomattavasti lyhyempi mitä tsekeillä, jotka käytännössä alkoivat valmistautua pronssipeliä varten jo kesken päätöserän kanukkeja vastaan. Tsekkien edellisestä mitalista on vierähtänyt aikaa jo hurjat 17 vuotta ja olisiko jo korkea aika, että Tshekin nuoret toistaa A-maajoukkueensa keväisen temppunsa ja palaa mitalikantaan pitkän tauon jälkeen?
Jääkiekon U20MM-kisojen pronssiottelussa kohtaavat Ruotsi U20 ja Tshekki U20 toisensa Rogers Placessa lauantaina kello 23:00.

Juniorkronornan veskari ja maaliraudat pitivät joukkuetta pystyssä - joutui silti taipumaan Nuorille Leijonille!


Nuoret Leijonat kaatoivat ansaitusti Juniorkronornan 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) välierässä Rogers Placessa varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Tomas Montenin luotsaama Juniorkronorna aloitti epävarmasti välierän Pikkuleijonia vastaan ja suomalaiset pääsivät pelaamaan pariinkin otteeseen ylivoimaa avauserässä onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Erän vanhetessa pääsivät ruotsalaisetkin maalitilanteisiin, mutta Juha Jatkola Suomen maalissa ei antanut yllättää itseään. Suomalaiset saivat välillä hyvääkin pyöritystä hyökkäyspäässään, mutta Ruotsi puolusti varmasti ja kisojen paras maalivahti Jesper Wallstedt työskentely maalinsuullaan oli eleettömän varmaa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa. Maalilaukaukset Suomelle 11-8.

Toisen erän alussa Ruotsi otti typerän jäähyn väärästä vaihdosta ja Suomi pääsi pelaamaan ottelussa jo kolmatta kertaa ylivoimaa ja tällä kertaa se sanoi toden. Topi Niemelä jakoi kiekon Aatu Rätylle, joka syötti sen vasemmalta hyökkäyspäähän luikerrelleelle Kasper Puutiolle, joka kaarsi Ruotsin pakkien taakse Wallstedtin eteen ja ujutti kiekon längistä veskarin selän taakse: 1-0! Suomalaispakille jo turnauksen neljäs osuma!

Erän kahdeksannella minuutilla Joakim Kemell tuli kiekon kanssa vasemmalta hyökkäysalueelle, kun ruotsalaispakeista Helge Grans kaatoi mailallaan Kemellin katolleen ja Ruotsin neljäs jäähy oli tosiasia. Nuoret Leijonat eivät onnistuneet kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaansa tällä kertaa.

Ruotsi pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa toisessa erässä ja suomalaisista Eetu Liukkaan ja Joel Määtän peräkkäisten jäähyjen aikana jopa viidellä kolmea vastaan erän ehtoopuolella, mutta suomalaisten alivoima erityisesti Roni Hirvosen ja Oliver Kapasen johdolla kesti.

Kolmannen erän ensimmäisellä vitosella Joni Jurmo toi kiekkoa oikealta kohti hyökkäyspäätä syöttäen sen sitten vasemmalta alueelle sisään ajaneelle Juuso Mäenpäälle, joka kilautti täydessä vauhdissa kiekon ylärimaan! Pelitemmon lisääntyessä molemmat joukkueet alkoivat saada entistä enemmän hyviä maalitilanteita, mutta Jatkola ja Wallstedt joukkueiden maalinsuilla olivat erinomaisessa torjuntavireessä. Räty pääsi jopa läpiajoon, mutta Wallstedt oli mies paikallaan. Erän puolivälissä oli Liukkaan vuoro kolistella Ruotsin maalirautoja.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, niin sekä Kalle Väisänen että Roni Karvinen pääsivät lähes peräjälkeen molemmat vuorollaan läpi, mutta Wallstedt sai molemmat vedot peitettyä. Runsas minuutti ennen loppua ruotsalaiset ottivat maalivahtinsa vaihtoon ja ylimääräinen kenttäpelaaja tuli jäälle Juniorkronornan hakiessa tasoitusosumaa ylimääräisellä kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Molempien joukkueiden veskarit palkittiin oikeutetusti joukkueidensa parhaina pelaajana.
Tsekit pistivät kaikkensa peliin - sekään ei riittänyt Kanadaa vastaan!


Radim Rulikin luotsaama Tshekki U20 jäi omassa välierässään Kanadan nuorten jyräämiksi isäntien kaataessa yllättäen välieriin jenkkien kustannuksella yltäneet tsekit 5-2 (2-0, 2-0, 1-2) Rogers Placessa lauantain vastaisena yönä.

Isännät joutuivat antamaan tsekeille jopa tasoitusta, sillä joukkueen kolmossentteri Ridly Greig joutui puolivälierässä Sveitsiä vastaan loukkaannuttuaan jättämään välieräpelin välistä ja seuraamaan Tshekki-peliä lehtereiltä. Greig on ollut joukkueensa tehokkaimpia pelaajia kolmella maalilla ja kuudella tehopisteellä. Osaltaan tuosta syystä kanukkiluotsi Dave Cameron joutui muokkaamaan ketjujaan uuteen uskoon. Tsekit sen sijaan lähtivät tismalleen samoilla kentällisillä, millä se järkytti kiekkomaailmaa heivaten MM-kultaa puolustaneet jenkit ulos kisoista puolivälierissä. Ainoan hienosäätönsä Rulik teki istuttamalla back-up veskariksi Pavel Cajanin, jolla ei ollut näissä kekkereissä vielä yhtään peliä alla. Ykköseksi kisojen vanhetessa noussu Tomas Suchanek aloitti maalinsuulla. Kisojen alussa Tshekin ykkösvahdiksi kaavailtua Jan Bednaria ei sen sijaan näkynyt edes piippuhyllyllä.

Tsekit pelasivat vahvasti välierässä, mutta sen massiivisesta laukausmäärästä huolimatta vedot joko blokattiin tai ne päätyivät kanukkiveskari Dylan Garandin poimittaviksi. Irtokiekot siivosi kylmästi Vaahteralehtipaitojen hyvin organisoitu puolustus. Isännät sen sijaan iskivät kahdessa ensimmäisessä erässä tasatahtiin yhteensä neljä maalia Kent Johnsonin, Connor Bedardin, Logan Stankovenin sekä kisojen tehoruiskun Mason McTavishin toimesta kahden jälkimmäisen ollessa ylivoimaosumia eikä tsekeillä ollut maaleihin mitään nokan koputtamista. Tshekin etsikkoaika oli toisessa erässä, missä se ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana johti maalilaukaustilastoa peräti 9-0(!), mutta ei silti onnistunut vielä tuossa vaiheessa kuparistaan rikkomaan.

Päätöserään isännät tulivat jäähdyttelemään luullen pelin olevan jo neljän maalin johdossa taputeltu, mutta tsekit olivat toista mieltä ja rankaisivat kanukkeja kahdesti parin minuutin välein Jan Mysakin ja Michal Gutin maaleilla erän puolivälin jälkeen. Kanada lisäsi maalien jälkeen taklauspeliään tehostaen samalla hyökkäyspeliä ja kuinka ollakaan Joshua Roy niittasi tsekkien maalille päätöserään luistelleen Cajanin längistä lopullisen niitin kolme maalisyöttöä antaneen Olen Zellwegerin oivaltavasta passista.
Onko tsekeistä palaamaan mitalikantaan myös nuorissa pitkän tauon jälkeen?


Kisojen pronssipelissä on vastakkain kaksi turhautunutta joukkuetta ja ruotsalaisjunioreiden rasitteena oleva lyhyempi palautumisaika ei ainakaan sada sen laariin. Välieräpelin jälkeisistä lausunnoista paistoi esiin katkeruus ja virheiden hakeminen muualta kuin sieltä peilin edestä. Se ei ole voittavan joukkueen merkki. Tshekki oli edellisen kerran pronssipelissä vuonna 2018, jolloin se kuitenkin jäi neljänneksi jenkkien otettua pronssia. Viimeksi Tshekki on vienyt pronssia tämän ikäluokan MM-karkeloissa vuonna 2005.

Tsekkien edellisestä MM-pronssista tässä ikäluokassa on siis vierähtänyt aikaa peräti 17 vuotta ja tämä ikäluokka oli silloin hädintuskin päässyt eroon vaipoistaan ja tuskin edes vielä haaveilivat mitalien voittamisesta joskus MM-tasolla. Välierässä Kanadaa vastaan se osoitti, että sillä olisi ollut kaikki mahdollisuudet tavoitella jotain vieläkin suurempaa. Sen kuitenkin esti kanukkien erinomainen maalinedustan pelaaminen ja irtokiekkojen siivoaminen. Voitto mestaruutta puolustavista jenkeistä puolivälierissä ei kuitenkaan voinut olla sattumaa ja osoitti, että tsekkejä ei sovi laskea pois mitalisijoilta automaattisesti.

Muistettakoon, että Tshekin miesten maajoukkue otti keväällä ensimmäisen mitalinsa vuosikymmenen tauon jälkeen. Silloin muuan Kari ”Kojo” Jalosen komennuksessa. Näissä kisoissa Kojo on ollut avustamassa paikan päällä tsekin junnuja ja valmennusjohtoa. Sattumaa tai ei, Suomea vastaan tsekit pelasivat tavanomaisuudesta poiketen uusin asein ja olivat kaataa jellonat. Kojon kädenjälki näkyy varmasti myös taustalla katkeroituneita ruotsalaisia vastaan.

Pitää muistaa myös, ettei tsekit olleet katkeria Kanada-tappion jälkeen vaan alkoivat valmistautumaan jo esimerkiksi kolmannessa erässä pronssipeliin vaihtamalla veskarinsa toisella erätauolla maalinsuultaan ja pistämällä siihen asti näissä kisoissa pelaamattoman Cajanin maalinsuulleen. Tshekillä oli välierässä vain voitettavaa. Se asennoitui tuohon peliin mahdollisuutena, kuten se varmasti asennoituu pronssipeliinkin. Ei sen leirissä itketä julkisesti välierätappiota!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tuplamahdollisuus: Tshekki U20 tai tasan (X2) @2.07

Huti
22Bet - Lue arvostelu

2.07

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

1.99

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fastbet - Lue arvostelu

1.95

Lunasta Fastbetiltä 50€ vedonlyöntibonuksia!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.9

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä