UFC: Glover Teixeira - Jiri Prochazka

UFC | Glover Teixeira - Jiri Prochazka | 12.06.2022 | 05:00
Kohde sulkeutuu: 12.06.2022 05:00
Kamppailu-urheilun ystävät saavat taas herkkua tulevana yönä, kun UFC 275 PPV-kortti käynnistellään puolenyön jälkeen. Pääottelussa nähdään melkoista herkkua, kun brasilialainen kevyen raskaansarjan mestari Glover Teixeira puolustaa vyötään ensimmäistä kertaa. Vastaan asettuu hurjan hypen saattelemana tsekkiläinen Jiri Prochazka.Veteraanin nousu mestaruuteen tuli yllätyksenä!


42-vuotiaan Glover Teixeiran nousu UFC:n 205-paunaisten mestariksi ei varmasti ollut kenelläkään mielessä muutama vuosi sitten. Ikämies oli aiemminkin urallaan taistellut mestaruudesta, vuonna 2014, kun suvereeni mestari Jon Jones pieksi brassia viiden erän ajan, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Sen jälkeen nähtiin vuosien ajan hienoja voittoja, ja karvaita tappioita, kunnes muutama vuosi sitten alkoi uran kovin putki. Viiden ottelun voittoputken aikana pappa kaatoi kovista painoluokan nimistä mm. Nikita Krylovin, Anthony Smithin sekä Thiago Santosin. Etenkin ottelu Smithiä vastaan oli aivan totaalinen turpasauna, kun mies takoi matossa jenkin hampaat uuteen uskoon, ja ottelu päättyi päätöserän alussa keskeytykseen.

Viime ottelussaan ura sai arvoisensa huipun, kun mies sai viimeinkin kevyen raskaansarjan mestaruusvyön vyötärölleen. Puolalainen Jan Blachowicz näytti erittäin kovalta voitettuaan vyön Dominick Reyesiä vastaan, sekä puolustettuaan sitä Israel Adesanyaa vastaan. Teixeira katkaisi polakin voittokulun, kun brassin painiin ja mattokontrolliin ei nähty minkään tason vastarintaa, vaan mies kairasi ottleun mattoon, ja kuristi Blachowiczin toisessa erässä.

Matto onkin miehen mukavuusalue, kun kyseessä on erittäin vahva painija, joka kykenee viemään vastustajan voimalla mattoon, ja jopa vaivattoman näköisesti kontrolloimaan ja pitämään vastustajan selällään. Arsenaalista löytyy myös hyvä lopetuskyky, kun matossa osataan antaa painavia iskuja, sekä hakemaan lukkoja sekä kuristuksia.Denisa on potentiaalinen superstara!


Tsekkiläinen Jiri Prochazka on noussut vain parissa vuodessa UFC:n huipulle. 29-vuotias ottelija on ammattiurallaan kerennyt ottamaan 28 voittoa, ja vain kolmesti mies on päihitetty, nuokin uran alkuvaiheilla parikymppisenä. Ykkösorganisaatioon "Denisa" kutsuttiin vuonna 2020, kun japanilaisessa RIZIN-organisaatiossa oltiin oteltu 8 ottelua voitokkaasti. UFC oli soitellut jo aiemmin, mutta hän ei kokenut olevansa valmis suurimpiin valoihin. Jiristä on tullut vain kahden UFC-ottelun jälkeen suuri yleisön suosikki, kun hurjan ottelutyylin omaava kaveri on jokseenkin mystinen hahmo, joka asustelee metsässä ilman mukavuuksia, ja tyrmää maailman kovimpia nimiä.

Kaksi vuotta sitten debyytissään hän sai vastaansa rutinoituneen top-15 ottelijan Volkan Oezdemirin. Hurjalla energialla ja hiukan varomattomasti otteluun lähtenyt tsekki otti matsissa osumaa, mutta antoi takaisin kahta kauheammin, ja toisessa erässä painava takakäsi tiputti sveitsiläisen mattoon, ja hype oli valmis. Sen jälkeen kohdattiin astetta kovempi kaveri myös Teixeiran päihittämän Dominick Reyesin muodossa. Hurja nyrkkeilysota sai uskomattoman päätöksen, kun Prochazka takoi jenkkiä häkkiä vasten, ja pyöräytti kovan 360-asteen kyynärpääiskun, joka jätti Reyesin mattoon täysin valot sammuksissa.

Vain kahden voiton jälkeen herra nostettiin ottelemaan mestaruudesta, joka käy järkeen, kun painoluokka ei tasoltaan ole kovinkaan hyvä, ja tämän tason ottelija on todella helppo markkinoida yleisölle.Gloverin kertoimissa ilmaa!


Tähän matsiin lähdetään iskemään lapulle Teixeiran voittoa. Prochazka on tullut parrasvaloihin ryminällä, mutta nyt on ensimmäinen kerta kun hän kohtaa loistavan painijan. Tsekkiläisen varomaton ottelutyyli voi johtaa ongelmiin, joita nähtiin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Teixeira voi saada hyvinkin ottelun mattoon, ja on vaikea nähdä, että ottelu kovin nopeaa päätyisi takaisin pystyyn.

Prochazkan hype vaikuttaa selvästi kertoimiin, kun markkinointi puskee miehen hurjia tyrmäyksiä jatkuvasti fanien nähtäville, kun taas matto-ottelijat eivät saa samanlaista huomiota. Glover kykenee hyvinkin väsyttämään vastustajansa matossa väsyksiin kovalla paineella ja painavilla iskuilla. Ilmaa brassin kertoimissa on sen verran että lapulle se maistuu hyvin.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Glover Teixeira voittaa @2.7

Mr Green - Lue arvostelu

2.65

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.65

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Saku