Konferenssiliigan karsinta: Union Berlin - KuPS

Konferenssiliigan karsinta: Union Berlin - KuPS
Konferenssiliigan karsinta | Union Berlin - KuPS | 21:15 | 26.08.2021
Kohde sulkeutuu: 26.08.2021 21:15

KuPS lähtee Konferenssiliigan karsintojen jälkimmäiseen osaan Union Berlinin vieraaksi Berliiniin asti toivottomassa neljän maalin tappioasemassa. Davidin ja Goljatin taistelusta isompi vie tällä kertaa jatkopaikan, mutta savolaiset voivat pestä vielä kasvojaan ja antaa näyttöjä tulevaisuuden varalta. Molempien maaleista maksetaan ehdottomasti liikaa ja se poimitaan pois ajelehtimasta!
Konferenssiliigan karsintojen finaalikierroksen toisessa osassa Union Berlin ja KuPS kohtaavat toisensa Stadion An der Alten Förstereilla, Berliinissä torstaina kello 21:15. Otteluparin avausosan jälkeen Union Berlin johtaa yhteistuloksella 4-0. Parin voittaja etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Berliiniläisillä käytännössä jo toinen jalka jatkopeleissä


Kahden vuoden jatkopahviin KuPSin peräsimessä vast’ikään puumerkkinsä raapustaneen Simo Valakarin luotsaamat savolaiset olivat täysin vastaantulijoita, kun Union Berlin ratkaisi käytännössä tämän otteluparin jatkopaikan edukseen sarjan avausosassa Helsingissä.

Ensimmäisellä puoliajalla puolessa tunnissa kolmen maalin karkumatkalle karannut Union Berlin hyödynsi todella tehokkaasti maalipaikkansa ja oli aivan eri tasolla suomalaisten isäntiensä kanssa osoittaen konkreettisesti Bundesliigan ja Veikkausliigan välisen tasoeron.

Union Berlinin sankari oli nigerialainen Taiwo Awoniyi, jolla oli sormensa pelissä kaikissa kolmessa joukkueensa avausosumassa. Awoniyi teki itse vieraiden ensimmäisen ja kolmannen maalin sekä alusti toisen osuman Max Kruselle, joka tälläsi pallon lähietäisyydeltä KuPSin maaliin ja petasi sitten pari minuuttia myöhemmin maalipaikan puolestaan Awoniyille, joka heilutti myös maaliverkkoa. Siinä vaiheessa ottelu oli lopullisesti ratkaistu.

Valakarin moraali ja KuPS eivät kuitenkaan antaneet periksi ja savolaiset loivat useita hyviä tilanteita toisella jaksolla hallittuaan peliä selvästi. Union Berlin puolusti kuitenkin urheasti osin tuurilla ja osin taidolla johtoaan eikä KuPS saanut hyvistä yrityksistään huolimatta kuparistaan rikotuksi. Sitävastoin Union Berlin onnistui vielä kerran, kun Andreas Voglsammer viimeisteli loppunumerot Cedric Teuchartin syötöstä ottelun lisäajalla.

KuPSin parhaat paikat tulivat Lucas Rangelillle, jonka upeaan vedon Andreas Luthe sai vaivoin torjutuksi. Hetkeä myöhemmin puolestaan Henri Toivomäki puski ylärimaan! Valakari muutti pelisysteemiään 3-4-3:sta toiselle jaksolle 4-4-2:een, mikä saattoi olla osasyynä KuPSin dominointiin toisella puoliajalla. Toinen syy oli ehdottomasti se, että Union Berlin antoi pelin ratkettua isännilleen enemmän tilaa säästellen itseään Bundesliigan kolme päivää myöhemmin pelattuun liigaotteluun Hoffenheimia vastaan. KuPSin puolustukseksi oli myös todettava, ettei se antanut missään vaiheessa periksi. Se ei vain yksinkertaisesti riittänyt nopeatempoisempaan peliin tottunutta vierasta vastaan.

Saksan Bundesliigan kauden kahdella tasapelillä (Leverkusen 1-1, Hoffenheim 2-2) aloittaneen Union Berlinin maaleilla ovat herkutelleet Niko Giesselmann sekä molemmissa peleissä verkkoa soitellut Awoniyi, joka siis onnistui myös KuPS-pelissä kahdesti.

KuPS on myös hurjastellut viime aikoina maaleilla lukuunottamatta Union Berlin-sarjan avausosaa. Kolmessa muussa pelissä 11 päivän sisällä savolaiset ovat soittaneet vastustajien maaliverkkoja Veikkausliigassa ja Konferenssiliigan karsinnoissa yhteensä 13 kertaa (Astana 4-3, KTP 4-0, HIFK 5-1), joista KuPS pelasi kaksi peliä vieraissa. Rangel teki noissa peleissä yhteensä viisi ja Janis Ikaunieks neljä osumaa.

Union Berlinin (3-4-3) potentiaali avausrosteri: Luthe; Marvin Friedrich, Robin Knoche, Timo Baumgartl; Christopher Trimmel, Levin Öztunali, Rani Khedira, Giesselmann; Kruse, Marcus Ingvartsen, Awoniyi.

KuPSin (4-4-2) mahdollinen avausrosteri: Johannes Kreidl; Daniel Carrillo, Paulo Ricardo, Toivomäki, Henry Uzochokwu; Nana Boateng, Anton Popovitch, Jordan Sebban, Tim Väyrynen; Ikaunieks, Aniekpeno Udoh.


Pallo löytää maaliverkkoon molemmissa kenttäpäädyissä?


Mitä on luvassa jälkimmäisessä osassa Berliinissä? Kumpikin joukkue ja valmentaja kunnioittavat toisiaan ja tiedostavat kyllä, että ottelupari on taputeltu. Se ei silti tarkoita, etteikö toistakin peliä pyrittäisi pelaamaan tosissaan. Sellainen olisi lajin ja fanien petkuttamista. Bundesliigassa viime kaudella seitsemänneksi sijoittuneet berliiniläiset osaavat jäädyttää pelin ja ottavat todennäköisesti avausosaa piemempimarginaalisen rutiinivoiton.

Yllätys ei liioin olisi, vaikka isäntäjoukkueen luotsi Urs Fischer jopa lepuuttaisi muutamia avainukkojaan otteluparin ollessa jo näin selvissä lukemissa. KuPSilla on enää vain voitettavaa ja se lähtee ehdottomasti pelaamaan tosissaan, mikä saattaa tulla yllätyksenä isännille ja erityisesti sen faneille. Jos Union Berlin lähtisi jostain ihmeen syystä takki auki kotipeliinsä pitää KuPS kyllä huolen siitä, että se putoaa pilvilinnoista äkkiä. KuPS todisti jo edelliskierroksella Ukrainassa osaavansa tehdä maaleja myös vieraissa, kun sitä vähiten odotetaan! Vähintään yksi maali molemmille kuulostaa äkkiseltään tuulesta temmatulta peli-idealta, mutta todellisuus on tarua ihmeellisempää ja kertoimet tuossa vaihtoehdossa suorastaan pilvissä avausosan tuloksen perusteella ja tuo karkki poimitaan ehdottomasti tärpiksi!

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Molemmat joukkueet tekevät maalin @2.45

Mobilebet - Lue arvostelu

2.45

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.45

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.3

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.3

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
ScandiBet - Lue arvostelu

2.3

Hyödynnä Scandibetin yksinoikeustarjous & Lunasta 150€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.25

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.23

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.1

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.1

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä