U20 MM-kisat: USA U20 - Suomi U20

U20 MM-kisat | USA U20 - Suomi U20 | 04:30
Kohde sulkeutuu: 05.01.2021 04:30

Nuorten MM-kisojen toisessa välierässä USA U20 ja Suomi U20 kohtaavat toisensa Rogers Placessa varhain tiistaiaamuna puoli viideltä Suomen aikaa.

Kestääkö jenkkien pääkoppa ja sulaako Zegras?


Nate Leamanin luotsaamat jenkit passittivat puolivälierissä slovakit kotimatkalle 5-2. Yhdysvaltojen esitys oli jälleen kerran totutun vahva ja vastustajan aseistariisuva.

USA:n nuoret veivät maalilaukaukset 43-18, iskivät kaksi ylivoimaosumaa ja joutuivat itse antautumaan ensimmäisen kerran vasta toisessa erässä sen viimeistä edellisellä minuutilla. Kolmannen peräkkäisen pelinsä jenkkimaalissa torjunut Spencer Knight ja Itävalta-pelissä maalinsuulla haukotellut Dustin Wolf onnistuivat pitämään näinollen yhtäjaksoisesti Leamanin suojattien maalin puhtaana lähes 11 erää peräkkäin!

Slovakian Matej Kaslik onnistui puolitoista minuuttia ennen toista erätaukoa kaventamaan tuolloin jenkkien johtoa 3-1:een. Sitä ennen USA oli karannut tavoittamattomaan kolmen maalin johtoon Arthur Kaliyevin, John Farinaccin sekä illan 20-vuotissyntymäpäiväsankarin Cole Caufieldin osumilla. Kolmikosta ainostaan Farinaccin jenkkimaali syntyi tasakentällisin.

Päätöserässä slovakeista Dominik Sojkan 2-3 kavennus aiheutti vielä tovin verran sydämentykytyksiä amerikkalaispelaajissa, mutta Farinaccin vapauttava toinen osuma neljä minuuttia ennen päätössummeria sai ennakkosuosikkien suut taas messingille. Matthew Beniers iski vielä muodollisen sinetin tyhjään rysään.

Kisojen kaikista kenttäpelaajista kiistaton kuningas, Anaheim Ducksin varaus Trevor Zegras kasvatti taas piste-eroa lähimpiin uhkaajiinsa kahdella maalisyötöllä nostaen pistesaldonsa jo 15 (6+9) pisteeseen. Vuodentakaisissa kisoissa 20-vuotias Zegras antoi yhdeksän maalisyöttöä, joten kehityskaari vuodessa on ollut melkoinen.

Jenkit ovat hävinneet näissä kekkereissä vain avausottelunsa Venäjälle (3-5). Erityisesti komeat voitot Tshekistä (7-0) ja Ruotsista (4-0) osoittivat, missä Leamanin piiskaamaat yhdysvaltalaisnuoret ovat parhaimmillaan. Todella nopeissa vastaiskuissa, eikä Leaman anna suojattiensa löysäillä missään vaiheessa, vaan kannustaa pelin aikana poikiaan käymään entistä sähäkämmin päälle vastustajan ollessa jo kanveesissa. Kenttäpelaajia täydentää Knightin erinomainen maalivahtipeli, mikä ei ole sakannut kuin Venäjää vastaan ja siitäkin nuorukainen toipui takaisin omalle tutulle tasolleen yhden pelin akkuja ladattuaan.
Pikkuleijonat on kehittynyt pitkin kisoja kohti päämääräänsä


Antti Pennasen luotsaamat Pikkuleijonat teki sen, mitä siltä kaikista eniten odotettiin ja kaatoi kisojen tärkeimmässä eli kuolemanottelussa Juniorkronornan. Ja millä tavalla? Nousemalla avauserän suosta kahden maalin takaa-ajoasemasta riemukkaaseen 3-2 voittoon vielä varsinaisella peliajalla ja sen viimeisillä sekunneilla juuri kun vastustaja sitä vähiten odotti.

Pikkuleijonista on oikeastaan turha poimia yksittäisiä sankareita. Tällaiset ottelut voitetaan ja hävitään joukkueena. Laulun sanoin tällaisilla hetkillä kaikki ovat sankareita, kun asioita katsotaan oikein silmin. Nuoret leijonat eivät sortuneet jossitteluihin, eivät epäonnisiin tolppa- ja ylärimavetoihin eikä varsinkaan videotarkastuksen kautta hylättyyn Aku Rätyn upeaan osumaan, vaan vaihto kerrallaan ottivat tilan Juniorkronornalta pois ja sen, mikä kuului suomalaisille: jatkopaikan ja täysin ansaitusti!

Leijonista löytyy toki kokonaisvaltainen kippari Anton Lundell, joka johtaa esimerkillään, yksikätinen alakerrassa luutaa heiluttava jääaikakuningas Ville Heinola, silkkikätinen viimeisten sekuntien ratkaisija Roni Hirvonen ja/tai maalinsuulta viimeisenä lukkona Kari Piiroinen, mutta kokonaisuus ja kurinalainen piiruntarkasti valmentajaansa kunnioittava pelitapa ratkaisee, jatkuuko Pikkuleijonien pelit vielä pronssi- vai finaalipelissä.

Pennasella on ilmiselvästikin käsissään rosteri, mikä oikein valmennettuna voi mennä näissä kisoissa vallan hyvin päätyyn asti. Se voi myös epäonnistua, mutta jos pelätään enemmän häviämistä kuin uskalletaan voittaa ei tulla voittajiksi, mestareiksi. Turnauksissa yksikään joukkue ei luistele voitosta voittoon jatkuvasti kaikissa tilanteissa ja otteluissa onnistuen. Voittajiksi kasvetaan turnauksen edetessä virheistä oppien ja myös voitoista oppia ammentaen. Aina löytyy parannettavaa seuraavaan peliin.
Peli-idea


Jenkit ja Pikkuleijonat kohtasivat toisensa kisojen alla harjoituspelissä, minkä USA voitti niukasti 3-2. Tuosta pelistä päällimmäisenä jäi mieleen Caufieldin reilussa puolessa minuutissa tekemät kaksi osumaa päätöserässä, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali. Pienistä henkilökohtaisista oman pään puolustusalueen merkkausvirheistä, mitkä on varmasti käyty läpi välieräpelin alkuun mennessä tuhanteen kertaan. Tuon lisäksi muut osumat puolin ja toisin syntyivät erikoistilanteissa, joten sanomattakin on selvää, että tunnetila ei voi ja saa kiehua yli. Finaalipaikka ratkeaa todennäköisesti juuri kurinalaisemmin pelaavan joukkueen eduksi. Maalivahtipelissä puntit ovat tasan. Piiroinen on onnistunut siinä missä Knight’kin eikä itseasiassa ole tehnyt kardinaalimunauksia toisinkuin rapakontakainen virkaveljensä.

Väittäisin, että joukkueiden välinen ero on hiuksenhieno, jos sellaista onkaan. Voi hyvinkin olla, että ratkaisua joudutaan hakemaan jatkoilta, ellei peräti rankkareista asti. Maalimäärät jäänevät myös erittäin mataliksi. Missään nimessä jenkit eivät ole vallitsevien markkinatarjousten kaltainen ennakkosuosikki!

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään alle 4 maalia (60 min) @3.55

Unibet - Lue arvostelu

3.55

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

3.55

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

3.55

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä