Veikkausliiga: AC Oulu - Honka

Veikkausliiga | AC Oulu - Honka | 13.5.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 13.05.2022 18:00
AC Oulu elää vaikeaa vaihetta Veikkausliigassa. Voitot ovat helposta alkuohjelmasta huolimatta kiertäneet joukkueen lähes kokonaan, ja mikä vielä olennaisempaa, on pelaajatilanne hankala.

Honka on puolestaan ollut VPS:n ohella ensimmäisten ottelujen suurin positiivisin yllättäjä. Tästä ottelusta nouseekin kaksi vetovaihtoehtoa yli muiden: Hongan vierasvoitto tarjottavilla 1,75-1,80:n kertoimilla sekä pieni yhteismaalien määrä.

Sekä Oulun että Hongan tehtyjen maalien kokonaisluvuissa on jossain määrin ilmaa. Odottamat ovat olleet toteutumaa pienemmät, ja edelleen melko muhkurainen Raatin kenttä aiheuttaa haasteita hyökkäyspelaamiseen.

Pelivalinta kohdistuu kuitenkin Hongan voittoon. Niin iso joukkueiden todennäköisten kokoonpanojen laatuero on.AC Oulu on kohdannut Veikkausliigan alkukauden aikana VPS:n, Interin, Ilveksen, IFK Mariehamnin, FC Hakan ja HIFK:n. Interiä lukuun ottamatta kaikkia näitä joukkueita on povattu korkeintaan keskikastiin, ja runkosarjan ensimmäinen neljännes on osoittanut veikkailujen osuneen tässä vaiheessa hyvin kohdilleen.

Oululaiset pääsivät varsinaiselle kotikentälleen vasta sen jälkeen, kun neljä ottelua oli jo pelattu. Joukkue kaatoi Raatissa Hakan 3-0 ja pelasi viimeisimpänä 1-1-tasapelin HIFK:n kanssa. Hakaa vastaan pelillinen ero ei missään nimessä ollut kolmea maalia, ja HIFK-vääntökin oli hyvin tasainen.

Varmojen tai mahdollisten poissaolijoiden joukkoon lukeutuvat Dennis Salanovic, Michael Lopez, Moshtagh Yaghoubi & Jere Kallinen muutaman muun nimen lisäksi. Jos koko kyseinen nelikko on sivussa, muodostuu joukkueen kokoonpano hyökkäyspään osalta Ykkösen tasoiseksi ja tehtävä pisteen tai pisteiden saamiseksi Hongalta hyvin vaikeaksi.Yaghoubi on lehtitietojen mukaan riitautunut päävalmentaja Ricardo Duarten kanssa. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin palannut takaisin harjoituksiin, samoin kuin aiemmin kolhun kokenut hyökkääjä Lopez. Nämä seikat nostavat ottelun maaliodotusarvoa hieman. Sen sijaan Kallinen on valitettavasti sivussa peleistä kahdesta kolmeen kuukauteen.

Tasaisesti onnistumisia


Hongan alkukausi on ollut jopa lievää lentoa. Joukkue on tehnyt tulosta laajalla rintamalla: Jerry Voutilainen valittiin huhtikuun parhaaksi liigapelaajaksi, mutta muita honkalaisia ei tähdistöön nimetty. Kun peli on kulkenut, tarkoittaa se onnistumisia monen miehen kohdalla.

Espoolaisten alkuohjelma on ollut Oulua vaikeampi ainakin sikäli, että ennen kautta top-4:ään veikatuista vain KuPS on tässä vaiheessa enää kohtaamatta.

Vesa Vasaran luotsaama joukkue on ollut ennalta mainostetulla tavalla aktiivinen. Se on johtanut tehtyjen maalien sarakkeessa koko liigan ykköslukuun. Joukkueen tehokkuus on tosin ollut huippuluokkaa: useampi kuin joka neljäs laukaus on tuonut maalin.Pidemmässä juoksussa tällainen tahti ei tule pysymään, mutta joukkue on pystynyt takomaan pisteitä raudan ollessa kuumaa. Viimeisimpänä se sai vielä vastustajan apua, kun Interin Markus Arsalo ajettiin noin tunnin kohdalla ulos suoralla punaisella rajun ja vaarallisen taklauksen jälkeen.

Hongan tietynlaisesta vahvuudesta kertoo se, että joukkue onnistui ensin tasoittamaan Interin johtomaalin lähes välittömästi. Lisäksi se pystyi ottamaan miesylivoimalla selvän otteen pelistä, ja vaikka voitto-osuma syntyikin loppuminuuteilla Interin omana maalina, oli kotivoitto ehdottomasti ansaittu.

Eroja keskikentällä ja maalivahdeissa


Keskikentän kolmikko Voutilainen-Florian Krebs-Kevin Jansen on toistaiseksi ollut erinomainen. Lisäksi laatueroa Ouluun on kertynyt maalivahtipelissä. Maksim Rudakov on ollut loistokas varsinkin Calum Wardiin verrattuna.


Lähes jääkylmä joukkue vastaan tulikuuma joukkue.

Betiveltä 100€ bonus helpolla kierrätyksellä!


Oletko jo tutustunut Betive vedonlyöntisivustoon? Booker tarjoaa erittäin kilpailukykyiset kertoimet ja mainion ensitalletuksen tuplauksen 100€ asti, jossa on vain 4x kierrätys. Lue Betive arvostelu tai siirry suoraan lunastamaan huippubonus!
Betive: lunasta 100% / 100€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Hongan otteluvoitto @1.8

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

1.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.75

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.75

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.75

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä