Veikkausliiga: AC Oulu - VPS

Veikkausliiga | AC Oulu - VPS | 2.7.2022 | 17:00
Kohde sulkeutuu: 02.07.2022 17:00
AC Oulun ja Vaasan Palloseuran välisen ottelun ennakkoasetelmat ovat erikoiset. Molempia joukkueita povattiin ennen kautta säilymistaisteluun, VPS:ää vieläpä selkeäksi putoaja"suosikiksi".

Silti Oulu lähti useista kauden aikaisista pelaajapoissaoloista huolimatta juhannustauolle viidentenä ja VPS:kin lähellä ylemmän jatkosarjan paikkaa kahdeksantena.

AC Oululla on kotietu ja sarjassa viisi pistettä vastustajaansa enemmän. Ja mikä on lopputulema? Se, että vedonlyöntiyhtiöt ovat asettaneet VPS:n ennakkosuosikiksi.

Syy tähän on oululaisten jokseenkin karmea pelaajatilanne. Magnus Breitenmoser & Rafinha ovat pelikiellossa, ja Moshtagh Yaghoubi koki kolhun edellisottelussa.

Omia vammojaan potenut Dennis Salanovic tekee tilaa uusille hankinnoille Rasmus Karjalaiselle & Christhian Valencialle, jotka eivät vielä tässä ottelussa pelaa.

Hyökkäyspää on kotijoukkueella nyt niin kesy - ja maalivahti Calum Ward parantanut otteitaan kohisten - että maalinteko on kaiken järjen mukaan nyt hyvin haastavaa.

VPS:n tehdyistä maaleista suurin osa on puolestaan tullut liigan kolmea tähän asti heikointa joukkuetta vastaan. 13/21 osumaa on syntynyt HIFK-, IFK Mariehamn- ja FC Lahti -otteluissa.AC Oulu on onnistunut maalinteossa hyvinkin usein siihen nähden, että joukkue löytyy aivan viimeisten joukosta Veikkausliigan tehtyjen maalien xG-luvuista. Yhden noteerauksen mukaan vain IFK Mariehamnilla on pienempi xG-numero.Oululla se on 0,82, mutta maaleja on silti tullut lähes puolentoista keskiarvolla. Vastaavasti myös päästettyjen maalien odottama on ollut varsin matala eli liigan viidenneksi pienin. Toteuma on ollut samaa luokkaa odottaman kanssa.

Yllättävän hyvää myös xG:ssä


VPS on puolestaan ollut myös xG:ssä yllättävän hyvä, tehtyjen osalta viides ja päästetyissä kuudes. Tehdyissä maaleissa se on upeasti toisena, ja osumia on syntynyt Interin ohella jopa selvästi enemmän kuin kaikilla muilla. Tehtyjen keskiarvo on lähes kaksi (xG 1,28) ja päästettyjen 1,36 (xG 1,24).

Kuten todettua, ovat maalijuhlat osuneet tiettyihin peleihin, joista kaikki on merkitty vierasotteluiksi. Lahtea vastaan syntyi kuitenkin viisi maalia todellisuudessa kotikentällä. Vastapainoksi "Vepsu" on jäänyt myös nollille kolmessa ottelussa.Luvassa vähämaalisuutta


Pelaajatilanne on vaasalaisilla ollut enimmäkseen varsin hyvä, vaikka Joonas Vahtera on ollut pitkäaikaispotilas ja Sebastian Strandvall joutui sivuun loppukaudeksi. Strandvallin poissaolo saattaa merkitä erikoistilanteiden vaarallisuuden laskemista.


Huomattavasti useampi asia puhuu vähämaalisuuden kuin runsasmaalisuuden puolesta.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @1.85

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.85

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä