Veikkausliiga: FC Haka - AC Oulu

Veikkausliiga | FC Haka - AC Oulu | 12.8.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 12.08.2022 18:00
Kovin moni ei olisi uskonut, että FC Haka ja AC Oulu lähtisivät Veikkausliigan 18. ottelukierrokselle sijoilla neljä ja viisi. Toki piste-erot ovat niin pienet, että vielä ylempään jatkosarjaan pääsemisessäkin on molemmilla joukkueilla täysi työ.

Haka on napsinut lukuisia "ylimääräisiä" pisteitä aivan ottelujen viime hetkien maaleillaan. Myös kuntopuntarin anti näyttää oivalliselta, kun kahdeksasta edellisestä ottelusta on vain yksi tappio.

Näissä tilastoissa on kuitenkin tiettyä hämäystä. Ensinnäkin juuri viimeisin peli IFK Mariehamnia vastaan päättyi 0-2-tappioon melko hampaattoman vieraspeliesityksen jälkeen.

Lisäksi vastassa on ollut hyvin pitkälti vain alemman kastin joukkueita. Itse asiassa ainoa kärkinelikosta kohdattu ryhmä tässä kahdeksan ottelun katsannossa oli Kuopion Palloseura, jonka ottelu- ja matkustuskuorma oli kohtaamisvaiheessa aivan poikkeuksellisen kova suomalaisjoukkueeksi.

AC Oulu on pystynyt monenlaisista käänteistä huolimatta tekemään tasaisesti tulosta läpi kauden sekä koti- että vieraskentillä. Haka on toki ollut varsin kova kotijoukkue, mutta kyllä Oulu vähintään tasapelin hakee tästä ottelusta lähes joka toinen kerta.Hakan urakkaa Maarianhaminassa vaikeutti toki se, että joukkueesta olivat pelikiellossa toppari Luiyi De Lucas ja kärkipelaaja Stavros Zarokostas. Tällä Veikkausliigan kierroksella osat vaihtuvat sikäli, että nämä miehet palaavat tositoimiin, kun taas AC Oulusta on korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa keskikenttämies Magnus Breitenmoser.

Rauhallista koskilaisten siirtomarkkinoilla


Toisaalta De Lucas ei ole aivan viime kauden tasollaan, ja Zarokostasta on käytetty menestyksekkäästi usein vaihtopelaajan roolissa. Nämä pelaajapuutteet eivät siis käy kuin korkeintaan tekosyyksi tappioon saarella. IFK hankkiutui johtoon heti alkuminuuteilla, minkä jälkeen ottelu eteni tasaisesti loppuun asti.Hakan yleisesti melko vaarallinen hyökkäyspelaaminen ei päässyt oikeuksiinsa. Päävalmentaja Teemu Tainion kanssa solmittiin jatkosopimus, mutta pelaajien siirtomarkkinoilla on otettu hyvin rauhallisesti. Joukkueesta ei ole lähtenyt kukaan - ainakaan vihjettä kirjoittaessa ei edes maalipörssin kärkinimi Lee Erwin. Toisaalta sisäänkin on tullut vain Elias Mastokangas, joka saapui lainasopimuksella Interistä.

Oulussa on tapahtunut jonkin verran pitkin kautta. Uusin Veikkausliigan maisemiin ovat siirtyneet esimerkiksi Dennis Salanovic & Moshtagh Yaghoubi, eli joukkueen voisi kuvitella heikentyneen. Tuloksissa näiden miesten poistumiset eivät kuitenkaan ole näkyneet jo siksi, etteivät he ehtineet "Laivastonsinisissä" juurikaan pelata.

Komeetta Liimatta


Kärkipelaaja Rasmus Karjalainen on ehtinyt muutamassa pelaamassaan ottelussa väläytellä, ja alkukauden tehomies Michael Lopez haki sunnuntain HJK-ottelussa vauhtia vaihtopenkiltä. Tuo vauhdinhaku kannatti jo sen perusteella, että Lopez viimeisteli tasoitusmaalin.Hienon esityön tähän osumaan teki kauden ehdoton komeetta Otso Liimatta. Juuri Liimatan kaltaiset tarinat ovat osaltaan vieneet pohjoispohjanmaalaiset sarjataulukossa näin korkealle.

HJK-ottelu oli sinänsä äärimmäisen tasainen vääntö, jossa maalipaikat olivat varsin vähissä. 1-1 oli siten enemmän kuin oikeutettu lopputulos.

Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli tuossa vaiheessa kautta melkoisen yllättävä. Oulu vei voiton tuolloin vielä varsin heikkokuntoisella Raatin nurmella peräti maalein 3-0. Toki ottelu pelattiin huhtikuun lopulla, eli taannoista mainosta mukaillen voi todeta, että siitä nyt on jo aikaa.


Joka tapauksessa AC Oulu ei missään nimessä ole vailla mahdollisuuksia Valkeakoskellakaan. Kerroin X2-vaihtoehdolle tuntuu selvästi liian suurelta.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Tasapeli tai AC Oulun voitto @2.35

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.35

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.2

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.2

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.13

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.1

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä