Veikkausliiga: FC Haka - IFK Mariehamn

Veikkausliiga | FC Haka - IFK Mariehamn | 18.6.2022 | 15.00
Kohde sulkeutuu: 18.06.2022 15:00
FC Hakan tuloksellisesti hyvät ensimmäiset ottelut kääntyivät alkukauden edetessä hieman heikompaan suorittamiseen. IFK Mariehamn ei puolestaan ole meinannut onnistua millään maalinteossa.

Niinpä joukkueet löytyvätkin sarjataulukosta lopulta jokseenkin odotetuilta paikoilta eli Haka ylemmän jatkosarjan tuntumasta ja IFK hieman koskilaisten alapuolelta.

Niin suuri tasoero ei kuitenkaan ole, etteikö IFK Mariehamnilla olisi kelpo mahdollisuudet lihottaa pistetiliään maajoukkuetauon jälkeen. Vähintään tasapelin se saavuttaa lähes 50 prosentin todennäköisyydellä, kun Hakalta ovat lisäksi pelikiellossa Stavros Zarokostas & Anthony Herbert.

Muutaman firman kerrointarjoukset erottuvat edukseen.Haka voitti Veikkausliigan kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme. Siinäpä ne toistaiseksi ainoat voitot sitten ovatkin, kun kuusi seuraavaa peliä ovat tuottaneet vain kaksi tasapelipistettä.

Yleisö ei ole löytänyt sankoin joukoin Tehtaan kentän lehtereille. Pohjanoteeraus nähtiin ennen maajoukkuetaukoa, kun peliä FC Lahtea vastaan seurasi paikan päällä alle tuhat katsojaa tarkan yleisömäärän oltua 750.Pelikiellot eivät sinällään vaikuta dramaattisesti iltapäivän kotijoukkueen tekemiseen. Herbert ei ole onnistunut lunastamaan säännöllistä avauskokoonpanon asemaa, mikä on ollut varmasti pettymys sekä pelaajalle että joukkueelle.

Cupissakaan ei ollut helppoa


Roolia olisi sikäli tarjolla, että puolustuspelaamisesta on varsinkin erikoistilanteiden osalta noussut aikamoinen murheenkryyni. Haka on itse asiassa päästänyt kaikista liigajoukkueista eniten maaleja, ottelua kohti peräti 1,8 kappaletta. Mainittujen kuuden viimeisimmän voitottoman pelin aikana keskiarvo on ollut yli kaksi.

Hyökkääjä Zarokostas on puolestaan väläytellyt nopeuttaan vastahyökkäyksissä, mutta lupaavan alun jälkeen joukkueen hyökkääminen on kokonaisuudessaan sakannut Lee Erwniniä myöten. Omat hankaluutensa olivat myös maanantaisessa Suomen cupin ottelussa Kakkosen joukkuetta HJS:ää vastaan. Hämeenlinnan ottelun ainoa maali nähtiin vasta viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, vaikka Haka jatkoon lopulta punnersikin.

IFK Mariehamnin cup-taival päättyi puolestaan niin ikään maanantaina. Neljännesvälierässä toista HIFK:ta eli helsinkiläisversiota vastaan ratkottiin jatkaja vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa HIFK:n pelaajat tekivät kliinistä tulosta, kun taas IFK Mariehamnin pelaajat epäonnistuivat kahdessa pilkussa neljästä.Varsinaisessa ottelussa Mariehamn nousi toisella puoliajalla John Owoerin tasoitusmaalilla 1-1:een hieman ennen kuin tunti täyttyi. Jani Bäckman oli vienyt HIFK:n johtoon heti alkuminuuteilla.

Huonoin laukausprosentti


Jos on Haka ollut ongelmissa, pätee sama voittojen osalta vahvasti IFK Mariehamniin. Sillä on yhdeksästä liigapelistä vain yksi kolmen pisteen potti, joka tuli huhtikuussa AC Oulua vastaan. Tuo on samalla ainoa ottelu, jossa ahvenanmaalaiset ovat onnistuneet tekemään useamman kuin yhden maalin. Tehtyjen maalien saldo on liigan pienin ja laukausprosentti ylivoimaisesti huonoin.


Kummallakaan joukkueella ei siis ollut ennen maajoukkuetaukoa helppoa. Ei vierasjoukkue niin paljoa huonompi ole, että sille kuuluisi tarjota näin suuria kertoimia.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Tasapeli tai IFK Mariehamnin voitto @2.35

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.35

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.12

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.12

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.1

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.1

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä