Veikkausliiga: FC Honka - IFK Mariehamn

Veikkausliiga | FC Honka - IFK Mariehamn | 2.7.2022 | 15.00
Kohde sulkeutuu: 02.07.2022 15:00
Veikkausliigakauden yksi suurimmista positiivisimmista yllättäjistä, FC Honka, jatkaa jopa mestaruustaisteluaan. IFK Mariehamnilla tilanne on puolestaan se, että jo kokoonpanolistaa katsoessa silmiin osuva huoli maalinteon tehokkuudesta on realisoitunut.

Pelillisesti näiden joukkueiden välinen ero ei ole aivan niin suuri kuin sarjataulukko näyttää. Mutta kun puhutaan viimeistelytehokkuudesta, ei kerättyjen pisteiden saldoja voi pitää vääryytenä.

Mariehamnin maalinteko on varsinkin vierasotteluissa ollut lähes äärimmäisen vaikeaa. Viidessä ottelussa on syntynyt vain kolme tehtyä maalia, eikä palloa ole meinattu saada vastustajan verkkoon millään.

Honka on puolestaan ollut laukausprosenteilla mitattuna liigan tehokkain joukkue. Omissa on soinut KuPS:n jälkeen selvästi harvimmin kaikista joukkueista.

Mariehamnin on vaikeaa nähdä juhlivan maaleilla. 1-0 tai 2-0 kuulostavat hyvin todennäköisiltä lopputuloksilta.FC Honka on viime aikoina kunnostautunut jopa hyökkäystä enemmän puolustuspelaamisessa. Maksim Rudakovin laatu maalivahtina tähän sarjaan oli tiedossa jo aiemmalta HJK-visiitiltä, ja venäläinen on näyttänyt tasonsa säilyneen muutaman vuoden veikkausliigatauon aikanakin.

Ykköstä aikanaan Turussa pelannut Aldayr Hernandez pärjää mainiosti pääsarjatasolla ja on itsestään selvä valinta aloituskokoonpanon toppariksi. Topparipari Mohammed Adamsin tason riittävyys on puolestaan ollut kysymysmerkki, mutta kaksi edellistä ottelua ovat sujuneet oivallisesti.Lisäksi vasen puolustaja Matias Rale sai kolme tähteä joukkueen edellisessä, 1-0-voittoon Vaasassa päättyneessä ottelussa. Tuo tulos näytti hyvin sen, mikä on Hongan tämänhetkinen taso: hieman heikommallakin peliesityksellä pisteitä tulee, kun puolustus toimii. VPS:ää vastaan joukkue sai vain kaksi laukausta kohti maalia, mutta Ralen varhainen osuma riitti täyspottiin.

Kun keskikentän kolmikko Jerry Voutilainen-Florian Krebs-Kevin Jansen on taas kokonaisuudessaan ehjänä, toimii hyökkäyskin useimmiten riittävällä tasolla. Neljän ottelun tappiottoman jakson aikana Honkaa vastaan on tehty vain yksi maali.

Dé, ei vuotta ilman maalia


Ahvenanmaalaisvieraiden tilanteesta kertoo hyvin se, että hyökkääjä onnistui edellisottelussa maalinteossa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa. Brassi on ollut joukkueen mies jo lähes vuoden verran, ja tietyt muut hyvät ominaisuudet ovat olleet nähtävissä. Maalinteko ei toden totta ole lukeutunut näihin positiivisiin seikkoihin.John Owoeri on puolestaan väläytellyt kahden liigamaalin ja yhden -syötön sekä kahden Suomen cupin osuman ja kahden cup-syötön edestä.

Sen sijaan Riku Sjöroosia ei voi parhaalla tahdollakaan pitää laatuviimeistelijänä, ja häntä onkin nähty myös alempana kentällä. Toinen TPS-taustainen hyökkäävä pelaaja Joakim Latonen näytti puolestaan kaukolaukaustehojaan viime kaudella Ykkösessä, mutta liigatasolla onnistumisia vielä enimmäkseen odotellaan.

Keskikastia xG:n perusteella


Pelkästään xG-lukujen perusteella IFK:n pitäisi olla liigan keskikastissa. Tehdyissä maaliodottama on kuudenneksi suurin (1,06), päästetyissä VPS:n kanssa kuudenneksi suurin (1,24).

Ottelujen pitäisi siis päättyä keskimäärin aika lailla 1-1, mutta toteuma on ollut suunnilleen luokkaa 0,9-1,6. Mariehamnin laukausprosentti on ollut jopa selvästi koko sarjan huonoin. Se on ainoa joukkue, jonka vedoista alle kymmenen prosenttia löytää tiensä sallitulla tavalla vastustajan verkkoon asti.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @2.08

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.08

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.08

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.05

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.98

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.91

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä