Veikkausliiga: FC Lahti - FC Honka

Veikkausliiga | FC Lahti - FC Honka | 29.4.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 29.04.2022 18:00
FC Hongan kausi on alkanut merkittävästi FC Lahtea paremmin. Espoolaisten tuloksissa on kuitenkin myös tietynlaista ilmaa. Se on viimeistellyt niin sanotuissa kotiotteluissaan maalitilanteistaan niin hurjilla prosenteilla, ettei tahti tule jatkumaan millään samanlaisena pidempään.

FC Lahden peleissä on puolestaan tapahtunut paljon, kuten oli lupa odottaakin. Tapahtumat eivät ole olleet suurimmalta osin positiivisia joukkueen kannalta.

Maalimäärien kertoimet on painettu yli-vaihtoehdon osalta niin mataliksi, että tekee mieli kokeilla vaihtoehtoa alle 2,5 maalia. Pelivalinta kohdistuu kuitenkin FC Lahden menestyksen suuntaan.

Tasoerot eivät millään ole niin suuret, että Honka olisi vieraskentälläkin noin 50 prosentin suosikki.FC Lahti pääsi edellisottelussaan ensimmäistä kertaa oikealle kotikentälleen, kun se taipui KuPS:lle maalein 0-1. Ottelu oli toki kuopiolaisten kontrollissa ja FC Lahden aiheuttamat vaaratilanteet vastustajan maalilla olivat vähäiset. Positiivisena asiana voi nostaa sen, ettei joukkue ollut tällä kertaa puolustuksellisesti sellaisessa viennissä kuin paikoin aiemmissa peleissä.

Loistavat alut "kotiotteluihin"


Honka ei ole päässyt Tapiolan urheilupuistoon vielä kertaakaan. Se ei ole haitannut tahtia sikäli, että ryhmä on kotiutunut Töölön Bolt Arenalle mainiosti.

Joukkue sai loistavat alut nimellisiin kotiotteluihinsa sekä Hakaa että viimeisimpänä SJK:ta vastaan. Haka kiri 3-0-johdon lähes kiinni, kun taas SJK taipui loppuun asti selvässä pelissä peräti 5-1.

Ottelutapahtumat eivät sentään olleet läheskään niin yksipuolisia kuin 5-1 antaisi ymmärtää. Toisaalta aiemmin Maarianhaminassa Honka olisi kenties ansainnut enemmän kuin maalittoman tasapelin. Sikäli hyvä Veikkausliigan kauden alku seitsemällä pisteellä neljästä ottelusta on ollut ihan oikeutettu.Samaan ansaittuun kategoriaan menevät myös Lahden neljä pistettä. Totuus on se, että joukkue on onnistunut maalinteossa vain yhdessä neljästä ottelusta. Kyseinen peli oli Helsingissä enemmän tai vähemmän sekasortoista HIFK:ta vastaan.

Tuolloinkin lahtelaisten tehdyt maalit perustuivat enemmän vastustajan puolustusongelmiin kuin omaan pelinrakenteluun. Emme toki ota mitään pois Altin Zeqirin hienolta osumalta, jossa meni vipuun neljä vastustajan pelaajaa.

Pelinteossa ongelmia


Pelinteko keskikentältä on ollut melkoinen ongelma. Totuus on se, että täysillä miehistöillä pelattaessa joukkue oli purjeessa Maarianhaminassa eikä varteenotettavia tilanteita tullut juuri lainkaan KuPS:ia vastaankaan. Pyry Lampisen tolppalaukaus oli toki hieno, mutta xG-luvut eivät sillä nousseet juurikaan.

Laukausprosentit yhtäältä hieman valehtelevat mutta toisaalta kertovat myös totuuksia. Hongan prosentti on upea 29,03, mikä kertoo osaltaan myös tekopaikkojen hyvästä laadusta. Loukkaantumisesta toipunut Kevin Jansen ja ennen kaikkea Florian Krebs ovat toistaiseksi olleet erinomaisia vahvistuksia keskikentälle. Jerry Voutilainen täydentää heitä hyvin.Hongan vahvuudet löytyvät siis tällä hetkellä pitkälti niiltä osa-alueilta, joissa FC Lahden peli sakkaa. Laitakiitureita Zeqiriä ja Albion Ademia ei ole päästy hyödyntämään juurikaan. Lahden laukausprosentti on alle kahdeksan.


Perjantaina espoolaisille voi aiheuttaa hankaluuksia Lahden hiihtostadionin huonossa kunnossa oleva nurmi. Honka on tottunut viettämään koko alkukauden tekonurmella, kun toinen vierasotteluistakin pelattiin Bolt Arenalla.

FC Lahti on saanut tiivistettyä puolustustaan, mutta samaan aikaan hyökkäyspelaamisen kanssa on ollut vaikeuksia. Näen tässä kohteessa alle 2,5 maalin toteutuvat hieman yli joka toinen kerta.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @2.02

Osuma
Bet365 - Lue arvostelu

2.02

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.95

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.91

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.91

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä