Veikkausliiga: FC Lahti - HIFK

Veikkausliiga | FC Lahti - HIFK | 8.8.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 08.08.2022 18:00
Olisikohan tämä nyt sitten oikeutetusti kliseistäkin kliseisempi kuuden pisteen ottelu? Tämä on luonteva asetelma lähteä ennakoimaan FC Lahden ja HIFK:n välistä ottelua.

Voitto olisi HIFK:lle jopa kirjaimellisestikin elintärkeä. Tasapelillä säilyisivät vielä jonkinlaiset mahdollisuudet liigassa pysymiseen, kun taas Lahden kotivoitolla helsinkiläisten epätoivoa voisi jo kosketella käsin. Menipä varsinaiseksi urheiluslangiksi nämä käsinkoskettelut, elintärkeydet ja kuuden pisteen pelit.

Molemmilla joukkueilla oli edellisissä otteluissaan välähdyksiä paremmasta huomisesta. HIFK:lla se kesti Interiä vastaan Sakari Mattilan ulosajoon eli runsaaseen 20 minuuttiin asti, FC Lahdella puolestaan sen aikaa, että nousuvireinen pelaaminen Ilves-ottelussa johti Teemu Penninkankaan tekemään 1-1-tasoitukseen.

Roman Eremenkon liittyminen HIFK:hon tuo joukkueeseen aimo annoksen uskottavuutta. Valuvikoja on kuitenkin eri pelipaikoilla edelleen paljon, mutta sama pätee hieman pienemmässä mittakaavassa FC Lahteen.

Lahtelaisryhmässä on kuitenkin vähemmän tilkittäviä aukkoja. Se vie tämän ottelun kotiedun avullakin useammin kuin joka toinen kerta varsinkin, kun joukkue tiedotti torstaina pestanneensa AC Oulusta tutun Dennis Salanovicin.FC Lahden puolustuspelaaminen oli Ilvestä vastaan ensimmäiset puoli tuntia yhtä heikkoa kuin se oli ollut muutamassa aiemmassakin Veikkausliigan ottelussa. Konkreettisena tuloksena siitä oli Kai Meriluodon tekemä avausmaali, ja tamperelaisilla oli tilaisuuksia useampiinkin osumiin.

Kabashi ehti tehdä katkoja


Ensimmäisen puoliajan lopulla ja toisen alkupuolella Lahti sai pelaamiseensa järkeä. Joukkue pystyi luomaan joitain maalitilanteita ja mikä olennaisinta, ei Ilves saanut luotua juuri mitään omasta hyökkäyspelaamisestaan.

Uudet pelaajat Arian Kabashi & Nemanja Bosancic tulivat kentälle noin tunnin pelin jälkeen. Bosancic ei tässä ajassa ehtinyt ainakaan vielä loistaa, kun taas toppari Kabashi teki muutamia hyviä katkoja.Puolustuksen ja osin maalivahtiosaston lisäksi haasteita joukkueelle on tuottanut kärkipelaajatilanne. Edellisottelustakin olivat sivussa Macoumba Kandji & Pyry Lampinen. Niinpä ainoaksi pelikuntoiseksi hyökkääjäksi jäi Chinedu Geoffrey.

Kaikkia näitä kolmea miestä yhdistää se, että tehtyjen maalien määrä on jäänyt kauden aikana hyvin pieneksi. Lampisen kohdalla tämä selittyy osaltaan loukkaantumisilla, mutta Geoffrey ei onnistunut perjantainakaan.

Oikealla laidalla viilettänyt Kevin Kouassivi-Benissan oli nousuissaan oikea-aikainen ja nopeutensa avulla vastustajalle vaarallinenkin. Viimeistelyt ja ratkaisevat syötöt sekä keskitykset lentelivät kuitenkin enimmäkseen taivaan tuuliin kauas toivotusta kohteestaan.

Näihin asioihin Dennis Salanovic olisi terveenä pysyessään erinomainen apu.

Haasteita ympäri kenttää


HIFK:n tuloksentekomahdollisuudet Interiä vastaan kariutuivat käytännössä suunnilleen ensimmäisen 45-minuuttisen puolivälissä. Mattila protestoi omasta mielestään ja monen muunkin mielestä kyseenalaista vapaapotkutuomiota ja sai ensin yhden keltaisen kortin. Kritiikki erotuomaria kohtaan jatkui, ja hyvin nopeasti oli vuorossa toinen keltainen. Sitä kautta kapteeni on pelikiellossa maanantaina.Punaiseen korttiin asti helsinkiläisten pelaamisessa näkyi positiivisia aihioita. Roman Eremenko oli aktiivinen ja näytti paikoitellen sitä, miksi hän pystyy edelleen ja kaikesta todella pitkästä pelitauosta huolimatta olemaan parhaimmillaan Veikkausliigassa ylivertainen pelaaja. Toki peli-into ja ratkaisuhanakkuus menivät paikoin ylikin, mutta myös kuntopuoli näyttäisi riittävän vähintään tunnin mittaiseen täysipainoiseen pelaamiseen.

Joukkueessa on kuitenkin silti edelleen paljon ongelmia. Keskikenttäkaksikko Sergei Eremenko-Obed Malolo ei riitä sen enempää puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankaan ajoittaisia väläyksiä lukuun ottamatta. Beton lähdettyä ykkösmaalivahdin paikan perineen Ramilson Almeidan otteet heilahtelevat laidasta laitaan. Kärjessäkin riittää haasteita, kun Michael Bakare ei toistaiseksi ole onnistunut näyttämään paremmalta kuin viime vuosien kevyehkö ansioluettelonsa.


HIFK:n sekasorto on ollut vielä niin paljon FC Lahteakin suurempaa, ettei yksi Roman Eremenko vielä käännä kurssia ratkaisevasti.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

FC Lahden otteluvoitto @1.93

STS Bet - Lue arvostelu

1.93

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.91

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.87

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.87

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä