Veikkausliiga: FC Lahti - SJK

Veikkausliiga | FC Lahti - SJK | 24.7.2022 | 16:00
Kohde sulkeutuu: 24.07.2022 16:00
FC Lahden kausi on ollut melkoista murheen alhossa vaeltamista Veikkausliigassa. Päävalmentajan vaihtumisen jälkeen tuli yksi positiivisempi tulos eli kotivoitto FC Interistä.

Sen jälkeen on palattu niin sanotusti arkeen: KuPS:n ja Hongan vieraina kaksi tappiota yhteismaalierolla 0-9. Toki vastustajatkin olivat sellaisia, joilta ei sarjapisteitä ollut matkapeleistä syytäkään suuremmin odotella. Peliesitykset olivat kuitenkin niin karmeita, että edesottamuksista on syytä olla huolissaan.

SJK:n viimeisimmissä veikkausliigaotteluissa on ladottu maaleja melkoisella tahdilla. Jopa siinä määrin, että maaliodottamat ovat jääneet melko merkittävästi matalammiksi.

Konferenssiliigan karsintaottelut ovat käynnissä. Ne päättyvät Jalkapallokerhon osalta hyvin todennäköisesti tulevana torstaina, mutta vielä Lahdessa pelaajakierrätystä harrastettaneen melko mittavasti.

Jos huilivuoro osuu ainakin aloituskokoonpanon osalta Jake Jervisiin ja/tai Pyry Hannolaan, laskee hyökkäyspään vaarallisuusaste. Molemmat näistä miehistä tuskin avauksesta löytyvät, ja kahta ottelua viikossa jo hieman pidempään tahkonnut joukkue ei halunne tästä mitään suurta vauhti-iloittelua.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila on lähestynyt peliä enemmän puolustuksen kautta kuin edeltäjänsä Ilir Zeneli. Se ei ole näkynyt toistaiseksi tulostaululla, mutta kotikentällä pakkipeli saattaa hyvinkin onnistua paremmin.FC Lahden onni on se, että Veikkausliigasta löytyy Helsingin IFK. Vaikka asiat eivät periaatteessa ole aivan näin yksinkertaisia, niin ilman HIFK:ta lahtelaiset saattaisivat olla jo melkoisessa putoamiskurimuksessa.

Nyt joukkue on karsijan paikalla eli viimeistä edellisenä. Takamatka IFK Mariehamniin on kolme pistettä, ja FC Lahti on vieläpä pelannut yhden ottelun enemmän.

Lahti on siellä, missä sen kuuluukin olla


Kaikki luvut näyttävät, että FC Lahti on siellä missä sen kuuluukin olla. Sekä tehtyjen että päästettyjen maalien odottamissa eli xG-luvuissa se on ollut liigan toiseksi huonoin joukkue, takanaan vain HIFK. Joukkueessa on kaiken muun lisäksi suurehko maalivahtiongelma. Veteraani-ikäinen Antonio Reguero ja nuori Joona Tiainen ovat haparoineet vuoroillaan.Kun Lahden pitäisi tehdä ottelussa keskimäärin alle yksi ja päästää yli puolitoista maalia, eivät menestymisen edellytykset ole erityisen hyvät. Joukkue on myös laukonut kaikista joukkueista toiseksi vähiten, ja sen maaliero on jopa HIFK:ta huonompi.

Erikoisia otteluita


SJK on osoittanut tietynlaisia piristymisen merkkejä. Nousu Konferenssiliigan karsintaottelussa Floraa vastaan voittoon oli kova suoritus, vaikka se perustuikin jossain määrin vastustajan punaisiin kortteihin. Arvokkaana voi pitää myös kotivoittoa Hongasta, vaikka sarjataulukon kannalta monet muut ottelut ovatkin itse asiassa tärkempiä.

Viimeisin liigapeli Ilveksen isäntänä oli erikoinen. 3-3-tasapelissä nähtiin monenlaisia maaleja, kuten Matej Hradeckyn kova laukaus yli 30 metristä. Pelillisesti Ilves oli parempi osapuoli siihen asti, kunnes heidän topparinsa Mikael Almen sai punaisen kortin parisenkymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.SJK:n pelillinen suorittaminen ailahtelee, mutta siinä on silti parempia merkkejä kuin alkukaudesta. Torstain 0-1-tappio kotikentällä Lilleströmiä vastaan oli anniltaan monijakoinen: Lilleström olisi periaatteessa ansainnut suuremmankin voiton, mutta toisaalta myös seinäjokisilla oli mahdollisuutensa esimerkiksi epäonnistuneen rangaistuspotkun muodossa.


Mannilan on pakko lähteä rakentamaan FC Lahden palapeliä puolustuksen kautta. Siksi ja SJK:n ruuhkan vuoksi vähämaalisuudesta kannattaa sunnuntaina lähteä liikkeelle.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @2.02

Huti
William Hill - Lue arvostelu

2.02

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.02

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.96

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.95

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.95

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä