Veikkausliiga: Haka - KuPS

Veikkausliiga | Haka - KuPS | 15:00 | 31.07.2022
Kohde sulkeutuu: 31.07.2022 15:00
Kuuden ottelun pisteputkessa tarpova Haka voi hyvinkin onnistua kasvattamaan putkeaan ja riistämään kotonaan tärkeän pisteen liigakärki KuPSilta, joka kävi viikolla kaatamassa europeleissä moldovalaisen Milsamin ja matkarasitukset voivat hyvinkin näkyä terävyyden puutteina!
Veikkausliigassa 16.kierroksella kohtaavat Haka ja KuPS toisensa Tehtaan kentällä sunnuntaina kello 15:00. Ottelu näkyy julkisista TV-kanavista Nelosella!

Haka kasvatti täpärästi pisteputkensa jo kuuden pelin pituiseksi


Teemu Tainion luotsaama liigavitonen Haka on kerännyt 15 ottelusta 22 pistettä yhteismaalein 25-27. Koskiset ovat 14, 11 ja 8 pistettä kärkikolmikon joukkueita KuPSia, Klubia ja Honkaa jäljessä sekä vastaavasti kaksi, kolme js neljä pistettä ylemmän loppusarjan viivan tuntumassa takana tulevia Ilvestä, SJK:ta ja FC Interiä edellä. Kuusi parasta joukkuetta selviytyy 22 kierroksen jälkeen ylempään jatkosarjaan.

Haka kasvatti pisteputkensa jo kuuden (3-3-0) ottelun pituiseksi tasattuaan pisteet VPS:ää vastaan 3-3 lukemin Elisa Stadionilla viime viikonvaihteessa. Hakan ”oma koira” Kalle Multanen oli isännistä pelipäällä iskien kaksi vaasalaisten maaleista sekä syöttäen vielä Tete Yengin tekemän ottelun avausmaalin. Hakasta maalinteossa onnistuivat Donaldo Acka ja Lee Erwin avausjaksolla sekä Stavros Zarokostas ottelun lisäajalla.

Hakan ja samalla Veikkausliigan maalipörssiä johtaa Erwin 11 maalillaan. Koskisista toiseksi eniten maaleja on viimeistellyt Zarokostas, joka on maalannut viisi maalia.


KuPS kyykytti ensin HIFK:ta, sitten sen mankeliin joutui moldovalainen Milsami!


Simo Valakarin luotsaama liigakärki KuPS johtaa Veikkausliigaa kolmen pisteen erolla Klubiin, joka on pelannut kaikenlisäksi ottelun verran savolaisia enemmän. KuPS on ahminut 15 ottelusta kaikkiaan 36 pistettä yhteismaalein 29-10.

KuPSia ovat verottaneet viime aikoina eurokiireet savolaisten pelatessa kotoisten peliensä ohessa tiiviisti myös Konferenssiliigan karsintoja. Viime torstaina KuPS kohtasi Milsami Orhein Moldovassa kaksiosaisen karsinnan jälkimmäisessä ottelussa ja kaatoi isäntänsä 4-1. Avausosa Kuopiossa oli päättynyt viikkoa aiemmin lukemiin 2-2.

Käytännössä kaksi vuorokautta Moldovaan reissaneiden savolaisten maalihanat avasi vajaan puolen tunnin pelin jälkeen brassi Gabriel Bispo Tim Väyrysen syötöstä. Avausjakson lisäajalla Radu Ginsari onnistui tasoittamaan pelin Alexandru Antoniucin syötöstä 1-1:een. Toisella puoliajalla KuPS ratkaisi pelin ja karisti isännät kannoiltaan Tony Miettisen, Daniel Carrillon sekä vaihdosta tulleen Filip Valencicin lisäajalla Carrillon syöttämällä osumalla. Dinamo Minskistä siirtoikkunan avauduttua KuPSiin treidattu Valencic maalasi ensimmäistä kertaa uudessa seurassaan kauden kolmannessa pelissään Keltamustissa.

Ennen Moldovan reissua KuPS kaatoi liigassa jumbojoukkue HIFK:n komeasti 5-1 kotonaan Väre Areenalla. Jaakko Oksanen, Clinton Antwi, Carrillo, Bispo sekä Väyrynen olivat tuossa pelissä KuPSin maalareina.

Veikkausliigassa KuPSin maalitilaston kärjessä viilettää Väyrynen, joka on yhdeksällä osumallaan liigan maalipörssissä toisena. Bispo on viimeistellyt viisi ja Ikaunieks neljä maalia.
Tilastotasurin käryä


Jos ei kesäkuista Suomen Cupin puolivälieräkamppailua lasketa mukaan Haka ja KuPS eivät ole sitä edellisissä kuudessa kohtaamisessa pelanneet kertaakaan tasuria keskenään KuPSin voittaessa niistä peleistä neljä ja Haka kaksi peliä. Tällä kertaa sellainen on kuitenkin enemmän kuin lähellä jo pelkästään savolaisten Moldovan reissun matkarasituksineen takia. Arvatenkin KuPSilta on kirkkain terävyys otteistaan kateissa ja mukavassa pisteputkessa oleva Haka pääsee hyötymään tuosta. KuPSia on kuitenkin erittäin vaikeaa kukistaa, kuten se on osoittanut taas kerran koko kaudella, missä ainoastaan FC Honka on tuossa tempussaan onnistunut katkaistuaan 2-0 kotivoitollaan KuPSin 31.peräkkäisen tappiottomien pelien putken kesäkuun puolivälissä.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Tasapeli @3.55

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

3.55

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

3.42

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Hopa - Lue arvostelu

3.4

Hopa Vedonlyönti - Lunasta €10 ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

3.2

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

3.1

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä