Veikkausliiga: Ilves - HIFK

Veikkausliiga | Ilves - HIFK | 22.6.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 22.06.2022 18:00
HIFK:n orastanut hieman positiivisempi pelillinen tilanne otti takapakkia keskiyön ottelussa VPS:ää vastaan. 1-5-kotitappiota voi perustellusti luonnehtia melkoiseksi romahdukseksi sen jälkeen, kun katsomoon oli houkuteltu väkeä taloudellisen ahdingon keskellä.

Ilves sai puolestaan FC Lahdelta tietynlaisen lahjavoiton, vaikkei 3-2-tuloksessa pelitapahtumien puolesta sinänsä mitään väärää ollut. Ilves jatkaa siten taisteluaan ylemmän jatkosarjan paikasta, johon sillä on varsin hyvät mahdollisuudet.

Molemmat joukkueet kuuluvat - toki hieman eri tavoin - korkeiden xG-lukujen ryhmiin. Lauantaisten peliesitysten perusteella on syytä olettaa, että maaleja tullaan näkemään keskiviikkonakin.Ilveksen 3-2-voitto Lahdesta tuli monivaiheisten tapahtumien jälkeen. Tamperelaisten alkuhallinta johti ansaittuun maaliin Petteri Pennasen komealla laukauksella, ja Lahden vahvempi jakso toi puolestaan mukanaan 1-1-tasoituksen.

Lisäajan lahja


Ilvekseltä löytyy potentiaalia lauantain tyyppisiin tapahtumiin. Pennasen lisäksi tulivoimaa riittää etenkin Tuomas Ollilalla, joka näytti taas osaamistaan. 72. minuutilla tullut 2-1-maali oli komea laatua.

Lahti sai tasoituksen Macoumba Kandjin rangaistuspotkulla, ja tasapeli alkoi näyttää vääjäämättömältä, kun pilkun aikaan pelattiin jo lisäminuutteja.Lahjavoitto selittyy kuitenkin loppuhetkien tapahtumilla. Lahden maalivahti Antonio Reguero joutui jättämään kentän hieman yli tunnin jälkeen loukkaantumisen vuoksi, ja kentälle tuli Joona Tiainen.

Maalivahtien virheet näkyvät tunnetusti tarkemmin kuin kenttäpelaajien. Tiainen lipsautti avauspotkunsa suoraan Pennasen jalkaan, eikä muuta tarvittu. Tai toki tarvittiin Pennasen viimeistely, joka oli vuorenvarma.

HIFK oli "velkaisten ottelussa" VPS:n isäntänä alusta asti pahoin purjeessa. Puolustuspelaaminen oli surkean ja katastrofaalisen välimaastossa, ja vaasalaiset pääsivät tekemään maalejaan enemmän tai vähemmän ilmaiseksi.

Riittääkö HIFK:n virta?


Helsinkiläisten pelaamisessa oli havaittavissa samoja merkkejä kuin aivan alkukaudesta Bernardo Tavaresin alaisuudessa. Veikkausliigan pelaajille täysin yksinkertaisilta näyttävät asiatkin epäonnistuivat.Nähtäväksi jää, onko keskiyön ottelulla jotakin palautumiseen vaikuttavia seurauksia, kun seuraava peli tulee vastaan suhteellisen nopeasti. Lisäksi on syytä pohtia toistuvasti sitä, riittääkö pelaajilla virtaa taistella kentällä tilanteessa, jossa edes kauden saaminen loppuun on täysi kysymysmerkki. Alkaako joillakin pelaajilla "siirtojalka vipattaa" ikkunan piakkoin auetessa?


Ilves on lukeutunut alkukaudella xG-lukemien perusteella liigan suurimaalisimpiin joukkueisiin odotusarvoltaan. HIFK on puolestaan joukkueen kannalta valitettavasti omaa luokkaansa päästettyjen maalien xG:ssä, joka on lähes kaksi.

Näistä lähtökohdista yli 2,5 maalin odotusarvo on suurempi kuin yhtiöiden määrittelemä lähes tasabuukki.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 2,5 maalia @1.87

Huti
BetVictor - Lue arvostelu

1.87

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.8

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.79

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä