Veikkausliiga: KuPS - FC Haka

Veikkausliiga | KuPS - FC Haka | 12.5.2022 | 18.00
Kohde sulkeutuu: 12.05.2022 18:00
Kuopion Palloseuran vakuuttavaan alkutaipaleeseen Veikkausliigassa tuli sunnuntaina Maarianhaminassa pieni särö. Tulos (1-1) ja etenkin peliesitys IFK Mariehamnin vieraana oli varmasti pettymys.

Samaa voi sanoa FC Hakan tilanteesta vielä painokkaammin sanankääntein. Kolme viimeisintä ottelua on mennyt ilman voittoja ja vain yhdellä tehdyllä maalilla. Tämä on koskilaisittain huolestuttavaa, sillä vastassa ovat olleet liiganousija VPS, viime kauden liigakarsija AC Oulu sekä Ykkösen joukkue Turun Palloseura.

KuPS:lla on ollut kauden alussa taito niin sanotusti jäädyttää pelitapahtumat päästessään nopeaan johtoasemaan. Samaa voi hyvinkin olla luvassa tälläkin kertaa. Kun Hakan hyökkäyspelaaminen on lupaavan alun jälkeen hyytynyt, on 1-0-tyyppisistä loppulukemista hyvä lähteä liikkeelle.KuPS oli ennen Ahvenanmaan käyntiään ollut melkoisen kliininen joukkue viidellä voitolla viidestä ottelusta. Se on tehnyt maalin useammin kuin joka viidennellä laukauksellaan Veikkausliigan alkukaudella. Omiin on mennyt edelleen vain neljä maalia kuudessa ottelussa.

Kontrollointi ollut kunnossa


Osoituksena hallinnasta olivat valinnat huhtikuun tähdistöjoukkueeseen. Sinne kelpuutettiin kuopiolaisista niin puolustusosaston miehiä kuin hyökkääviä henkilöitäkin. Valinta kohdistui osastoon maalivahti-toppari-hyökkäävä keskikenttäpelaaja-hyökkääjä, niminä Johannes Kreidl, Paulo Ricardo, Janis Ikaunieks & Tim Väyrynen.

Ensimmäisissä otteluissa maaliodotusarvot ovat olleet sekä tehtyjen että päästettyjen osalta KuPS:lla hyvin pienet. Osaselitys tähän on se, että joukkue pääsi IFK Mariehamn -vierailua edeltäneissä otteluissa useimmiten pikaisesti etulyöntitilanteeseen. Simo Valakarin valmentama ryhmä on siten pystynyt kontrolloimaan tapahtumia.

Sunnuntaina pelaaminen oli alusta asti selvästi hankalampaa. Vaikka ensimmäinen puoliaika mentiin maalittomassa tasatilanteessa, oli kotijoukkue kiistatta parempi pelillisesti.Ja vaikka KuPS onnistuikin Ikaunieksin viimeistelemällä sinänsä komealla osumalla tasoittamaan pelin runsaan tunnin jälkeen, ei vierasvoitto ollut oikeastaan missään vaiheessa todennäköiseltä näyttänyt skenaario. KuPS:lle tilastoitiin vain viisi laukausta, joista kaksi meni maalia kohti. Oli täysin oikeutettua, että kaikki kolme Ruudun tähtipelaajavalintaa menivät IFK Mariehamnin nimiin.

VPS:ää vastaan heikko esitys


Hakan ensimmäisten ottelujen jopa jonkin sortin lentokeli on muuttunut tilanteeseen, jossa joukkueella on kolme voittoa ja kolme tappiota. Suomen cupista irtosi lopulta jatkopaikka mainittua TPS:ää vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Viimeisin 0-2-kotitappio VPS:ää vastaan oli kiistatta huolestuttava esitys. Vaikka VPS on osoittanut "kuuluvansa" liigatasolle, ei sekään pelannut missään nimessä erityisen hyvin.

KuPS:n tavoin Hakallakin jäi ottelun saldoksi vain kaksi laukausta kohti maalia. Kun se oli alakynnessä lopputuloksen (0-3) lisäksi pelitapahtumallisesti myös AC Oulua vastaan, ovat lupauksia herättävät otteet kääntyneet todella nopeasti.Seuraavat ottelut eivät ole helpoimmasta päästä, vaan pahimmassa tapauksessa tappioputki voi venyä melko pitkäksikin. Tuleehan seuraavaksi vastaan alisuorittamisesta huolimatta haastava vastustaja SJK ja sen jälkeen Kuopion vierailun ohella se runkosarjan toiseksi vaikein ottelu, vierailu HJK:n luona.

Myös Haka sai edustuksen huhtikuun tähdistöjoukkueeseen, kun sinne nimettiin hyökkääjä Lee Erwin. Valinta oli takuulla oikeutettu, ja samalla pitää todeta, ettei hänkään ole edellisissä otteluissa päässyt säkenöimään. Valkeakoskella voidaan vain toivoa ettei Erwin jää alkukauden ihmeeksi, jota ei saada ruokittua riittävästi.

Fakta on sekin, että Hakan tekemistä kahdeksasta maalista suuri osa on ollut matalan odotusarvon osumia. Omiin on mennyt puolestaan kymmenen osumaa, mikä on yllättävän paljon.


On oletettavaa, että Hakan päästettyjen maalien keskiarvo pienenee ainakin hieman. Maalinteko on puolestaan melkoinen kysymysmerkki.

Tässä on varsin vahvat ainekset 1-0- tai 2-0-tulokseen.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @1.8

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.8

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.74

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.74

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.73

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.73

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä