Veikkausliiga: KuPS - FC Honka

Veikkausliiga | KuPS - FC Honka | 16:00 | 07.08.2022
Kohde sulkeutuu: 07.08.2022 16:00
Europelissään todella vahvaa Young Boysia vastaan viikolla kyykänneen KuPSin on saatava terävyyttä viimeistelyynsä kärkipelissä Honkaa vastaan tai sen menestyminen liigassa uhkaa vesittyä. Kuumassa iskussa oleva Honka on taatusti odottanut tätä peliä ja kauden parhaimmassa vireessä olevat espoolaiset pistävät savolaiset todella puun ja kuoren väliin. Kärkipelissä ei tehdä kovinkaan montaa osumaa!
Veikkausliigassa 17.kierroksella kohtaavat kärkikamppailussa KuPS ja FC Honka toisensa Väre Areenalla, Kuopiossa sunnuntaina kello 16:00.

KuPS kamppailee euro- ja liigapelien prioorisoimisen kanssa juuri tällä hetkellä


Simo Valakarin luotsaama liigaykkönen KuPS pelasi torstaina Konferenssiliigan karsintojen kolmannen kierroksen avausosan kivikovaa Sveitsin pääkaupungista Bernistä lähtöisin olevaa Young Boysia vastaan. Savolaiset joutuivat pelaamaan kotiottelunsa UEFA-säädösten takia Veritas Stadionilla, Turussa, mutta vaikka Keltamustat olisivat pelanneet tuon pelin varsinaisessa kotiluolassaan Väre Areenalla olisi se tuskin muuttanut mihinkään sitä faktaa, että Young Boys oli kamppailussa selkeästi niskan päällä.

Sveitsiläisnippu kaatoi KuPSin avausosassa maalein 2-0. Molemmat osumansa se onnistui viimeistelemään ensimmäisellä puoliajalla, kun ensin Young Boysin 29-vuotias kamerunilaishyökkääjä Jean-Pierre Nsame maalasi pilkulta voittomaaliksi jääneen osuman 25.minuutilla. Osuma oli jo miehen kolmas kolmessa peräkkäisessä pelissään! Nsamella oli ”näppinsä” pelissä myös Young Boysin toisessakin maalissa miehen löydettyä 25-vuotiaan kongolaishyökkääjä Elia Meschackin boksin sisältä, joka laukoi vastustamattomasti pallon isäntien verkkoon KuPS-vahti Johannes Kreidlistä katsottuna vasemmalle ylähyllylle papan kotiviinien viereen!

Edellisessä viikonvaihteessa KuPS otti Veikkausliigassa takkiinsa vasta toisen kerran tämän kauden aikana, kun Haka onnistui kaatamaan savolaiset 2-1 kotonaan Tehtaan kentällä. Kaikki osumat tehtiin toisella peliajalla. FC Interistä lainattu 21-vuotias Elias Mastokangas pelasi ennakkoluulottomasti heti ensimmäisessä pelissään Hakan paidassa. Oliver Whyten toisella jaksolla korvannut Mastokangas iski avausmaalinsa ainoastaan kolme minuuttia kentällä oltuaan ja onnistui iskemään vielä toisenkin osumansa toisen jakson ensimmäisellä vartilla. Eikä Mastokankaan hattutemppukaan ollut kaukana. Läpiajosta nuori mies kuitenkin latasi pallon hiuksenhienosti ohi tolpan juuresta. KuPSin venezuelalaispakin Daniel Carrillon viimeistelemä kavennus- ja lohdutusmaali näki päivänvalon 81.minuutilla.


Hongalla vahvaa suorittamista ilman päästettyjä osumia jo kolmessa pelissä perätysten


Vesa Vasaran luotsaama liigakolmonen FC Honka lähtee kärkiotteluun kolmen pelin voittoputkessa, missä sen verkkoon ei ole toimitettu yhtään palloa ja maalierokin on vallan julkea 10-0! FC Lahden (5-0), Interin (1-0) ja viimeksi edellisessä viikonvaihteessa vielä Vepsun (0-4) kellahtaessa katolleen selvin numeroin, vaikka tauolle asti joukkueet olivat vielä tuijotelleet sulassa sovussa kiikareita.

Toisella puoliajalla Tapiolan Urheilupuistossa oli vain yksi joukkue, vaikka fyysisesti niitä kentällä kaksi läsnä olikin. Vain Honka esitti pelillisesti jotain järkevää ja tehokasta. Espoolaisten keskikentän 23-vuotias saksalaisässä Florian Krebs maalasi kaksi osumaa mukaanlukien voittomaalin tuplaten kauden maalisaldonsa. Jerry Voutilainen sekä tuon osuman syöttänyt Rui Modesto maalasivat vielä maalit mieheen ja Vepsu oli kukistettu Hongan toimesta jo toistamiseen tällä kaudella.

Hongan pisteputki voisi olla huomattavasti pitempikin, ellei siinä välissä olisi SJK:n Matias Vainionpää onnistunut 3-2 kotivoitossa sutaisemaan palloa lisäajalla Hongan venäläisvahdin Maksim Rudakovin selän taakse. Tuota peliä ennen espoolaiset nimittäin ottivat viidestä aiemmasta pelistään kolme voittoa ja tasasivat pisteet kahdesti.
Matalamaalinen kärkitaisto?


Valakarin on ilmiselvästi nyt prioorisoitava ja punnittava sitä, kumpi ottelu on KuPSille tärkeämpi eli Veikkausliigan kärkitaisto kotona Honkaa vastaan vaiko jälkimmäinen osa Young Boys-pelistä, mikä pelataan Bernissä tulevana torstaina. Ottaako todennäköisempänä pidettävän vaihtoehdon enemmän tosissaan ja taistelee tosissaan vielä Suomen mestaruudesta kuin lähtee haihattelemaan mahdollisen epätoivoisen Konferenssiliigan karsintojen jatkopaikan perään vieraspeliin kahden maalin takaa-ajoasemasta?

KuPSin on laitettava ykköskorin ukkonsa kentälle pelaamaan tärkeitä minuutteja Honkaa vastaan, joka savolaisten tapaan vahvasti puolustavana joukkueena osaa myös iskeä tehokkaasti vastaan. Kysykää vaikka Interin luotsilta Manuel Graulta tai VPS:n piiskurilta Jussi Nuorelalta ja monelta muulta, jotka ovat joutuneet tunnustamaan espoolaiset paremmikseen niin kotona kuin vieraissa. Honka sitäpaitsi katkaisi kesäkuussa KuPSin ennätyksellisen 31 peräkkäisen pelin pisteputken 2-0 kotivoitollaan. Viime kaudella KuPS onnistui pitämään vaatimattoman kauden pelanneet espoolaiset herran nuhteessa, mutta toissa kaudella Honka kävi kyykyttämässä savolaisia Savon sydämmessä asti kesäkuisin lukemin. Toistaako historia itseään?

Ottelusta tullee erittäin puolustusvoittoinen ja korkeatasoinen kamppailu, mikä saattaa hyvinkin ratketa vain yhdellä kenties erikoistilanteesta tai sen jälkitilanteesta syntyneellä osumalla. Yhtäkaikki mikäli peli etenee kiikareissa viimeiselle vartille asti voi kumpikin joukkue pelata tahtomattaan Klubin laariin ja tyytyä maalittomaan tasuriin.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään alle 2,5 maalia @1.752

Osuma
22Bet - Lue arvostelu

1.752

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.73

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.72

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.72

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Hopa - Lue arvostelu

1.7

Hopa Vedonlyönti - Lunasta €10 ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä