Veikkausliiga: VPS - FC Honka

Veikkausliiga | VPS - FC Honka | 22.6.2022 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 22.06.2022 18:00
Sekä Vaasan Palloseura että FC Honka saavuttivat omilla tahoillaan ja tavoillaan komeat voitot lauantain kierroksella. VPS pätki yöttömän yön ottelussa Helsingin IFK:n vieraskentällä peräti maalein 5-1, ja Honka katkaisi Kuopion Palloseuran yli vuoden mittaiseksi venyneen tappiottomien kotimaan ottelujen putken 2-0-kotivoitollaan.

VPS kuuluu kauden positiivisimpiin yllättäjiin, mutta Honka näyttäisi olevan tällä hetkellä jopa liigan kuumin joukkue. Jo kauden ensimmäiset ottelut näyttivät sen viihtyvän hyvin myös tekonurmella, jollaista on tarjolla Vaasan Hietalahdessa. Espoolaisten kuuluu olla vieraskentälläkin hieman alle 50-prosenttinen suosikki.

Maaliodottama on suhteellisen korkea siten, että yli 2,5 maalin kertoimien pitäisi olla hieman suurempi kuin alle-vaihtoehdon.VPS oli HIFK:n vieraana maalintekopaikoissaan kliininen ja vankisti asemaansa hyvin todennäköisenä Veikkausliigassa säilyjänä ensi kaudeksikin. Ero HIFK:hon on jo todella suuri, ja melko kauas on jäänyt myös karsijan paikkaa pitävä IFK Mariehamn.

Vaasalaisilla kulkeekin tällä hetkellä paremmin kentällä kuin taloudellisesti. Uutiset rahavaikeuksista kantautuivat ennen HIFK-ottelua, mutta ainakaan vielä tuossa pelissä ei ollut havaittavissa minkäänlaisia negatiivisia vaikutuksia.HIFK:n puolustus uinui maalivahti myöden ottelussa usein, ja toisaalta VPS käytti avautuneet tilanteensa hienosti. Joukkue on tehnyt eniten maaleja, mikä on sarjanousijalta huikea suoritus. Varsinkin kun se on pelannut vähemmän otteluita kuin useampi muu joukkue.

Lähes puolet maaleista kahdessa ottelussa


Toki lähes puolet maaleista on tullut kahdessa ottelussa. Ensimmäinen niistä oli peli FC Lahtea vastaan, joka oli virallisesti lahtelaisten kotimatsi mutta joka pelattiin kuitenkin Vaasassa. Tuolloin Vepsu osui viidesti Lahden punaisen kortin avittamana, ja toinen viiden maalin ilta tai pikemminkin yö osui siis lauantaina Helsinkiin.

Palloseuran hyökkäyspelaaminen on edelleen varsin vaikuttavaa. Onnistumisia ovat saaneet niin Aleksi Pahkasalo, Steven Morrissey, Kalle Multanen kuin Tete Yengikin. Päävalmentaja Jussi Nuorelalla on positiivisia haasteita aloituskokoonpanoa valitessaan.Hongalla oli ottelu KuPS:ia vastaan täysin kontrollissa. Paljon kertoo se, ettei KuPS saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia, vaikka sen olisi kuvitellut olevan hallitsevampi osapuoli Hongan aikaisten maalien jälkeen. Agon Sadiku & Rui Modesto osuivat vastustajan verkkoon jo ennen vartin täyttymistä.

Laukauksia kertyi kuopiolaisille ylipäätäänkin vain neljä. Lauantain kotijoukkueella ei siis ollut mitään hätää, vaikka KuPS saikin esimerkiksi yhdeksän kulmapotkua.

Keskikenttä on koossa taas


Hongan peli rullasi ennen maajoukkuetaukoa varsin hyvin, ja tahti muuttui siis vain positiivisempaan suuntaan paussin jälkeen. Joukkueen terveystilanne on mitä mainioin, ja esimerkiksi keskikentän kolmikko Kevin Jansen-Florian Krebs-Jerry Voutilainen on koossa taas.

Espoolaiset ovat olleet maalinteossa tehokkaita, mikä kertoo osaltaan myös tilanteiden laadukkuudesta. Laukausprosentti on kaikista joukkueista paras (18,75) eli lähes joka viides veto on päätynyt vastustajan verkkoon.


VPS ei ole onnistunut virallisissa kotiotteluissaan saavuttamaan vielä yhtään voittopa, ja neljästä pelistä on vasta yksi tasapelipiste. Honka on juuri nyt niin laadukas joukkue, että sen voittokertoimen pitäisi olla jokseenkin tasan kaksi.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

FC Hongan otteluvoitto @2.1

Osuma
888sport - Lue arvostelu

2.1

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.1

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.05

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.95

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä