Miesten EM-kilpailut: Venäjä - Suomi

Miesten EM-kilpailut: Venäjä - Suomi
Miesten EM-kilpailut | Venäjä - Suomi | 5.9.2021 | 17:30
Kohde sulkeutuu: 05.09.2021 17:30
Asetelmat Venäjän ja Suomen EM-kisaotteluun ovat muutaman viimeisimmän päivän aikana heilahtaneet merkittävästi siitä, mitä ennen turnausta oli odotettavissa. Venäjän tulokset ovat olleet odotuksia heikommat, Suomen niitä paremmat.

Kysymys kuuluukin nyt, että mihin suuntaan joukkueiden pelaaminen tästä eteenpäin menee. Suomen voitto on liikaa vaadittu, ja mielekkääksi vedonlyöntikohteeksi jäävät lähinnä nimellisen vierasjoukkueen erätasoitukset.

Ennen turnausta tämä olisi ollut suuren todennäköisyyden 3-0. Nyt takkia on syytä kääntää sen verran, että ailahdelleita venäläisiä vastaan Suomella on hyvä mahdollisuus yhden erän viemiseen.Venäjän 1-3-tappio Turkille oli iso yllätys. Turkin voittokertoimet pyörivät yli seitsemässä. Sen jälkeen tiukka peli lauantaina Alankomaita vastaan ei tullut enää yllätyksenä. Tuomas Sammelvuon valmentamat venäläiset pystyivät lopulta kääntämään viidennen erän niukasti edukseen.

Leimaavaa molempiin pelattuihin otteluihin on ollut se, että Venäjä on voittanut yhden erän selvin numeroin. Sitä kautta se teki Alankomaita vastaan kahdeksan pistettä vastustajaansa enemmän, eikä piste-ero ollut Turkin eduksikaan kuin kolme, vaikka peli siis päättyikin neljässä erässä.

Yleispelaajasta leivottiin hakkuri


Tasaisissa kamppailuissa myös pelin osa-alueet ovat olleet hyvin tiukkoja keskenään. Vastaanottoprosenteissa Venäjä on ollut molemmissa niukasti parempi mutta vastaavasti tehnyt enemmän suoria hyökkäysvirheitä.

Huippuhakkurien Maksim Mihailovin & Viktor Poletajevin puuttumiset kisoista ovat näkyneet. Joukkueen yleispelaajatähdestä Egor Kliukasta on leivottu hakkuri. Kliukan suoritukset eivät ole olleet huonoja, mutta merkittävä osa joukkueen hyökkäysvirheistään ja vastustajan torjuntaan lyönneistä on lähtenyt hänen kädestään.

Yleispelaajat Yaroslav Podlesnykh & Dimitri Volkov ovatkin keränneet Kliukaa paremmat hyökkäysten onnistumisprosentit. Keskeltä joukkue on hyökännyt varsin vähän, eli perinteistä laitapelaamista on ollut tarjolla.

Vaikka turnaus on lähtenyt takkuillen käyntiin, pitää muistaa realiteetit. Venäläiset saavuttivat noin kuukausi sitten olympiahopean, ja vaikka joitain poissaoloja siis onkin, on materiaali edelleen suurensuuresti Suomen edellä. Lisäksi Venäjä on kohdannut toistaiseksi lohkon kaksi muuta ennakkoon kovinta, Suomi kaksi heikointa joukkuetta.

Suomi ansaitsee siitä huolimatta jo nyt hatunnoston. Hurjan pitkä merkityksellisten ottelujen tauko yhdistettynä hurjan pitkään yhteiseen maajoukkueleiritykseen näyttäisi osuneen täydellisesti kohdalleen. Samoin toden totta myös otteluohjelma, jossa Espanja näytti lauantaina kolmantena peräkkäisenä pelipäivänään melkoisen paljon huonommalta kuin mitä joukkue yleisesti on.

Ylärajoilla


Suomi pelasi 3-0-voitossa nykyiseen materiaaliinsa nähden aivan taitojensa ylärajoilla. Se ettei Espanja syöttänyt ainuttakaan ässää on vastaanottopelaamisen huikea työnnäyte syöttöjen laadusta riippumatta. Lauri Kerminen, Sakari Mäkinen & Antti Ronkainen ovat ylipäätäänkin olleet toistaiseksi täyden kympin arvoisia. Sama pätee Eemi Tervaporttiin: tarpeeksi laadukas passari pystyy hyödyntämään loistavat vastaanotot monipuolisella pelinpyörittämisellä.

Kun hakkuri Urpo Sivulakin on ollut tähänastisiin vastustajiin nähden hyvä, samoin hyökkäyspuolella myös keskipelaaja Tommi Siirilä.

Se on selvää, että Suomen vähintäänkin rajallinen hyökkäysvoima joutuu isoon testiin Venäjää vastaan. Venäjä voitti molemmissa aiemmissa EM-kisojen otteluissaan torjuntapistetilaston merkittävällä erolla. On myös oletettavaa, etteivät esimerkiksi Sivulan jujut jää itänaapurin kenttään samalla tavalla kuin jotenkin väsähtäneen oloisen Espanjan.
Kotietu on Suomelle toden totta etu. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet yhden erän voittamiseen, mutta materiaalieron on ottelun mittaisessa juoksussa näyttävä.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Venäjä voittaa erin 3-1 @3.2

Mr Green - Lue arvostelu

3.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

3.2

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

3.2

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

3.2

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

3.1

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä