Miesten Korisliiga: Vilpas - Karhubasket

Miesten Korisliiga | Vilpas - Karhubasket | 04.12.2021 | 17:00
Kohde sulkeutuu: 04.12.2021 17:00
Harvoin on niin, että Korisliigaa voitto-tappiosuhteella 5-7 pelannut joukkue lähtee suosikkina 11-1-saldon kerännyttä ryhmää vastaan. Tällä kertaa näin kuitenkin on, kun Salon Vilpas kohtaa mestarisuosikkien mittelössä Kauhajoen Karhubasketin.

Molemmilta joukkueilta puuttuu pelaajia, mutta Karhulla poissaolot ovat vielä merkittävämpiä. Vilppaalta sivussa ovat molemmat nelospaikan pelaajat Riku Laine & Juho Nenonen, Karhubasketilta Cameron Jones & Henri Kantonen.

Vierasjoukkueen tilanne vaikuttaa lähtökohtaisesti paljon ottelun yhteispistemäärään. Jones ja Kantonen ovat vastanneet merkittävästä osasta Karhubasketin tehoja, ja joukkueen puolustus on ollut alkukaudella rautaa ellei terästä.

Yli/alle-raja on asetettu näissä lähtökohdissa niin korkeaksi, että vähäkorista ottelua lähtee vihjaamaan riemulla.Jotkut voisivat todeta, että Vilppaan luokittelu edelleen mestarisuosikkien kastiin on perusteetonta. Eikä sikäli ihme, että onhan seitsemän tappiota kahdestatoista pelistä lähes katastrofaalinen luku. Ottaen huomioon, että kyseessä on hallitseva tittelin haltija.Joukkueen pelaajalista on kuitenkin niin tasokas, että kaiken loksahtaessa kohdalleen mahdollisuudet ovat edelleen mihin tahansa. Kunhan Vilpas selvittää tiensä ylempään loppusarjaan - sekään ei ole itsestäänselvyys - voi keväällä tapahtua paljon. Onhan pudotuspeleihin vielä useita kuukausia.

Vilpas on tehnyt ottelua kohti eniten pisteitä Korisliigassa, mutta puolustus vuotaa. Asetelma onkin mielenkiintoinen, sillä Karhubasketin puolustus on ollut betonia. Alle 70 päästetyn pisteen keskiarvo on sellainen, jota harvoin tällä tasolla nähdään.

Vähäkorisuus on hyvä Karhubasketille


Päävalmentaja Janne Koskimies totesikin otteluennakossa, että pistelukemien pysyminen pienenä on lähtökohtaisesti hyvä hänen luotsaamalleen joukkueelle. Jonesin ja Kantosen poissaollessa Eero Innamaan & Severi Kaukiaisen vastuu kasvaa. Puolustuksessa tämä ei todennäköisesti heijastu ainakaan suoraan heikentävästi joukkueen työskentelyyn, mutta hyökkäys hankaloituu varmasti.Vilppaalta Bryan Griffin & Jeremiah Wood pelaavat varmasti paljon, kunhan välttyvät virhevaikeuksilta. Kun nelospaikan miehet ovat sivussa, joutuvat salolaisetkin sovittelemaan sille paikalle miestä tai miehiä, jotka eivät ole kyseiseen rooliin tottuneet.

Kova kotietu


Vilppaalla on ollut omat haasteensa pitkin Korisliigan kautta, eikä juuri kukaan pelaaja ansaitse täysin puhtaita papereita. Toisaalta joukkue on hävinnyt kaikki tiukat, korkeintaan viiden pisteen erolla päättyneet neljä otteluaan. Jos edes puolet näistä olisi päättynyt voitokkaasti, olisi kokonaisuus huomattavan erinäköinen.

Näiden joukkueiden välillä kotietu on vuosien mittaan ollut suuri. Karhubasket voitti kauden avauskohtaamisen selvästi 99-85, viime kauden finaaleissa nähtiin viisi kotivoittoa kuudesta pelistä. Ainoan vierasvoiton haki Vilpas, mikä merkitsi sille loppujen lopuksi myös mestaruutta.


Vilpas on siis oikeutetusti jopa pieni suosikki. Karhubasketin betonipuolustus ja pelintekijän huutava pula Kaukiaista lukuun ottamatta muovaavat pisteodottaman poikkeuksellisen matalaksi.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 164,5 pistettä @2.2

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.2

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.15

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä