Ykkönen: VPS - TPS

Ykkönen: VPS - TPS
Ykkönen | VPS - TPS | 18:30 | 01.09.2021
Kohde sulkeutuu: 01.09.2021 18:30
Kahden sarjakärki RoPSia ehkä vahvimmin loppukaudesta jahtaavien VPS:n ja TPS:n kohtaamisessa molemmat vihaavat pistemenetyksiä ja pelaavat vain ja ainoastaan voitosta, mikä lisää maaliodottamaa! Sekä molempien maaleista että yli 2,5 maalista maksetaan mansetteja niiden toteutumaan nähden, jälkimmäisestä jopa enemmän, joten se skenaario poimitaan peleihin!
Ykkösessä top4-joukkueista kohtaavat VPS ja TPS toisensa Elisa Stadionilla keskiviikkona kello 18:30.

VPS vahvassa vireessä kärkipelin tappiosta huolimatta


Jussi Nuorelan luotsaama VPS kärsi jännittävässä kärkikamppailussa RoPSin vieraana 2-3 tappion Napapiirillä viime viikonvaihteessa.

Pelitilanteisiin nähden vaasalaiset olisivat ansainneet tilanteisiin nähden huomattavasti enemmän kuin lopulta käteen jääneen luun tuliaisiksi. Erityisesti Steven Morrissey kunnostautui tuhlaajapoikana. Syyttävää sormea on kuitenkaan turha osoitella yksinomaan jamaikalaisen suuntaan. Yhtäkaikki RoPSin maalinsuulla uurastanut Miikka Mujunen pelasi loistavan pelin ja ilman Mujusen mainioita torjuntoja olisivat vaasalaiset menneet väistämättä menojaan. RoPSin vahvuudeksi on taas todettava sen periksiantamattomuus nousta tiukasta paikasta ensin tasoihin ja kääriä sitten tärkeästä ja tasaisesta pelistä lopulta kaikki pisteet plakkariinsa.

Molemmat joukkueet rakensivat valtavasti hyviä tilanteita ja peli aaltoili päästä päähän hyvätasoisessa kärkiottelussa monipuolisesti. RoPSin 24-vuotias ghanalaishyökkääjä Geoffrey Acheampong siirsi boksin ulkopuolelta vetämällään laukauksella isännät 1-0 johtoon viidennellä minuutilla. Kalle Multasen tasoitus syntyi puolestaan avausjakson lisäajalla myös kaukolaukauksella. Toisella puoliajalla Kareem Moses siirsi riparista aivan maalinedustalta vieraat 2-1 johtoon 56.minuutilla, mutta vieraiden johto kesti vain kuusi minuuttia ja peli oli jälleen tasan Vertti Hännisen päästyä viimeistelemään tasoituksen pilkusta. Tuomas Pöyhönen oli hyvin tilanteessa mukana aavistaen oikeaan nurkkaan, mutta 20-vuotiaan nuorukaisen sormet eivät venyneet riittävästi kaappaamaan kuulaa väljemmille vesille. Isäntien serbihyökkääjä Srdjan Vujaklija teki onnistuneen paluun 12 peliä huilattuaan pelikentille ja viimeisteli voittomaalin 83.minuutilla.

RoPS karisti voitollaan itsensä tukevammin sarjakärkeen ja johtaa nyt Ykköstä viiden pisteen erolla toisena olevaan VPS:ään, joka on kuitenkin pelannut yhden ottelun napapiiriläisiä vähemmän. VPS on rohmunnut 18 ottelusta 30 pistettä yhteismaalein 30-21. Ottelun vaasalaisia enemmän pelannut Jaro on kolmantena tasapistein VPS:n kanssa.

VPS:n maalitilaston kärkeen palasi Multanen kuudella osumallaan. Morrissey on ampunut viisi maalia ja Luqman Kassim sekä Sebastian Strandvall neljä maalia.

Ykkösessä yhä kotikentällään voittamaton VPS kohtaa vielä runkosarjassa PK-35:n ja Klubi-04:n kotonaan sekä EIFin vieraissa.


TPS jatkaa hurjaa vierassaldoaan - nousi jo neljänneksi!


Jonatan Johanssonin luotsaama TPS palasi voittokantaan RoPS-kotitappion (2-3) jälkeen kaadettuaan EIFin 2-1 Tammisaaressa viime viikonvaihteessa. Turkulaiset nousivat toisella jaksolla Serge Atakayin ja Kasper Hämäläisen maaleilla avausjakson tappiotilanteesta voittoon.

TPS on voittanut neljä viidestä viime pelistään sekä pelannut kahdeksan yhdeksästä edellisestä pelistä ilman tappiota voittaen niistä viisi ottelua.

TPS on pelannut hullunkurisesti tällä kaudella, sillä se on Ykkösen heikoin kotijoukkue kerättyään yhdeksästä kotipelistään (1-4-4) Veritas Stadionilla vain seitsemän pistettä yhteismaalein 9-12. Vastaavasti reissupeleissä turkulaiset ovat Ykkösen kovin vierasjengi rohmuttuaan yhdeksästä pelistä (6-3-0) peräti 21 pistettä yhteismaalein 11-3.

TPS nousi voittonsa myötä EIFin ohitse neljänneksi kerättyään 18 ottelusta 28 pistettä yhteismaalein 20-15. Matkaa toiseen sijaan on kaksi pistettä ja Ykkösen kärkipaikkaan seitsemän pistettä.

Joakim Latonen johtaa seitsemällä maalillaan TPS:n maalipörssiä. Latonen on ampunut seitsemässä viime ottelussa viidessä eri pelissä maaleja.

Turkulaiset kohtaavat vielä runkosarjassa Musan Salaman ja Gnistanin kotonaan sekä päätöskierroksella Klubi-04:n vieraissa ennen yksinkertaisena pelattavaa kuuden joukkueen ylempää loppusarjaa.Tässä pelissä kannattaa satsata maaleihin


Viime toukokuussa kaksikko tasasi pisteet 1-1 tuloksella Veritas Stadionilla Latosen ja Morrisseyn vastatessa ottelun maaleista. Aivan taatusti tasaista peliä on tälläkin kertaa tiedossa ja hyvin todennäköisesti pelissä tullaan näkemään maalejakin molempien hakiessa vain ja ainoastaan voittoa saavuttaakseen sarjakärjessä olevaa RoPSia ja suoraa nousupaikkaa, sillä tässä vaiheessa kautta tasapelillä ja yhdellä sarjapisteellä ei tee käytännössä yhtään mitään.

Asetelmat ovat muutenkin erittäin mielenkiintoiset. VPS ei ole hävinnyt yhtään kotipeliä eikä myöskään kertaakaan kahta peräkkäistä peliä tällä kaudella. TPS ei puolestaan ole hävinnyt kertaakaan vieraissa. Loogisin lopputulos tasuri tuntuu jopa liiankin loogiselta ja tällaiset pelit osuvat erittäin harvoin yksi yhteen. Pelivaihtoehdoiksi jää joko molempien maalien hakeminen ja/tai vähintään 2,5 maalin metsästäminen. Jälkimmäisestä maksetaan enemmän, joten kaivetaan kuvetta sille skenaariolle!

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään yli 2,5 maalia @2.05

Betinia - Lue arvostelu

2.05

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.05

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

2.00

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 150€ bonus sekä lunasta 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.00

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.00

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.00

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.99

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.91

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.9

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä