Timanttiliiga, Gateshead: Wilma Murto - Michaela Meijer

Julkaistu: 13.07.2021 13:46

Timanttiliiga, Gateshead: Wilma Murto - Michaela Meijer
Timanttiliiga, Gateshead | Wilma Murto - Michaela Meijer | 13.7.2021 | 20:57
Gatesheadissa kilpaillaan jo toista kertaa Timanttiliigaa tämän kauden aikana. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu naisten seiväshyppypaikalle, jossa on mukana myös olympialaisiin valittu Wilma Murto.

Vihjekohteessa on maaotteluhenkeä, kun mukana on myös Michaela Meijer. Näkemykset tämän parin voimasuhteista ovat jakautuneet vedonlyöntiyhtiöiden välillä kovasti, ja suosikkiasema vaihtelee riippuen siitä, miltä taholta kysyy.

Kun Eki-sedältä kysytään, Meijerin 2,05 riittää.Wilma Murto on noussut 23-vuotiaana parhaaseen ulkoratojen tuloskuntoon. 17-vuotiaaksi hypättynä lähes maaginen, edelleen voimassa oleva nuorten maailmanennätys 471 on yli viiden vuoden takaa. Sen sijaan ulkorataennätys meni kesäkuun lopussa kolmen päivän sisällä rikki kahdesti, ensin Kuortaneella 461 ja perään Vaasassa 462.

Olosuhteiden suuri merkitys


Murron kesä onkin ollut oivallinen osoitus olosuhteiden merkityksestä seiväshypyssä. Kesäkuun alussa tuulet olivat paikoin armottomat, mistä seurasi jääminen ilman tulosta Paavo Nurmi Gamesissa. Sen sijaan Kuortaneella ja Vaasassa oli tarjolla oivallista keliä. Esimerkiksi Kuortaneella 470 olisi voinut olla voitettu kanta, mikäli kisahyppyjä ei ennen sitä olisi kertynyt jo erittäin monta.Kelpo luokan virettä osoitti jo talvella EM-halleissa hypätty 455, jolla Murto saavutti aikuisten parhaan arvokisatuloksensa kuudennella sijalla.

Suomalainen kommentoi, että noussut tuloskehitys on johtunut osaltaan myös harjoittelusta. Treenit olivat kovia vielä kesäkuun alkupäivinä, kunnes kevennettiin hieman.

Tähtäin on ollut Tokion olympialaisissa, ja treenit on suunniteltu sen pohjalta. Tokion seiväshyppy kisataan noin kolmen viikon kuluttua, eli tähän väliin on mahtunut vielä suhteellisen kovaa harjoittelua.

Onko 483 yhden hypyn ihme?


Jos Murto kohahdutti tammikuussa 2021 nuorten ME-hypyllä, teki Michaela Meijer, 27, samaa viime elokuussa. Norrköpingissä ylitetty 483 on paitsi hänen oma ennätyksensä, Ruotsin ja Pohjoismaiden ennätys myös maailman kautta aikain tilaston 13. sijaan oikeuttava tulos.Jää nähtäväksi, oliko tuo tulos niin sanottu yhden hypyn ihme. Ulkoradoilla hänen toiseksi paras tuloksensa on yli kymmenen senttimetriä heikompi eli 472, hallissa on mennyt 475.

Viime kausi oli kyllä kokonaisuudessaankin Meijerin uran paras. Silti hänelläkin taso vaihteli melkoisesti, osin toki epäilemättä olosuhteidenkin takia. Joka tapauksessa melkoista heilahtelua osoitti kaksi viikkoa 483:n jälkeen hypätty 436. Syksyllä Suomi-Ruotsi-maaottelussa sekä Murto että Meijer ylittivät 442 Murron ollessa vielä jossain määrin toipilas pienen polvioperaation jäljiltä.

Kuluva yleisurheilukausi ei ole tarjonnut Meijerille suurta loistokkuutta, joskin tulokset ovat pyörineet melko tasaisesti 450:n molemmin puolin. Kesäkuun tiivis kisarupeama alkoi ja päättyi 460:llä, välissä oli hieman hiljaisempaa. Viimeisimmässä kisassa Tukholmassa tuli kuudes sija varsin kovassa seurassa tuloksella 461.

Kyseessä on joka tapauksessa mielenkiintoinen kaksikko tähän Timanttiliigan starttiin. Murrolle esiintyminen Timanttiliigassa on ensimmäinen sitten vuoden 2016, eli on siitä melkoinen aika vierähtänyt.


Hyvin tasainen pari näyttäisi olevan kyseessä. Osa firmoista tarjoaa Meijerille vain 1,75:n kerrointa, joten yli kahden kipuava lukema kelpaa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Wilma Murto-Michaela Meijer 2 (Meijerin parempi loppusijoitus) @2.05

Coolbet - Lue arvostelu

2.05

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.75

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.75

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.75

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä