WRC: Japanin MM-ralli - Nopein Hyundai

Pe 11.11. | klo 00:02 | WRC Japanin MM-ralli - Nopein Hyundai

Kohde sulkeutuu: 11.11.2022 00:02


Rallin MM-sarja palaa Japaniin 12 vuoden tauon jälkeen. Japanin MM-rallissa ajetaan tänä vuonna 19 erikoiskoetta, jotka jakaantuvat 283 kilometrin matkalle. Mestaruudet on jo jaettu, joten niiden puolesta rallissa ei ole jännitettävää. Toyota-merkille se on kuitenkin kotikilpailu, jonka varmasti haluavat voittaa.

Japanissa viimeksi kauan sitten


Autot ovat muuttuneet hurjasti siitä millä Japanin MM-rallissa kaasuteltiin viimeksi. Ralli ajettiin vuonna 2010, jolloin voiton vei tänäkin vuonna lähtölistalla oleva konkari Sebastien Ogier Citroën C4:llä. Toiseksi tuolloin ajoi Petter Solberg, ja kolmanneksi tällä hetkellä Toyota Gazoo Racingin peräsimessä oleva Jari-Matti Latvala. Nykykuljettajista myös Dani Sordo oli rallissa mukana (4.), mutta loput nimet tulosliuskalla saattavatkin olla varsin outoja vasta viime vuosina rallia seuranneille.

Paljon muutakin on kilpailussa muuttunut, nimittäin pinta. 2000-luvulla Japanin MM-ralli tunnettiin ehkä paremmin sorakilpailuna, mutta tänä vuonna ralli palaa pikipinnalle. Japanin asfalttitiet omaavat oman luonteensa, jotka kysyvät kanttia kuljettajalta. Myöskään mahdolliset kosteat sääolosuhteet eivät tule helpottamaan kuljettajien urakkaa.Hyundain asfalttispesialistien keskinäinen taisto


Hyundai lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun kolmen auton turvin. Autoja ohjastavat Thierry Neuville, Dani Sordo sekä tallin tämän kauden jälkeen jättävä Ott Tänak. Tänakin tilalle Hyundaille tulee ensi kaudeksi Esapekka Lappi.

Dani Sordo on ollut jo vuosien ajan Hyundain valttikortti. Hän ajaa vuodesta vain tietyt kilpailut - yleensä ne, jotka hänelle parhaiten sopii. Espanjan matadori on ollut parhaimmillaan yleensä pikipinnalla, vaikka hän on myös sorakilpailuissa kyennyt loistaviin tuloksiin hyvien lähtöpaikkojen ansiosta. Tämä kausi on kuitenkin ollut Sordon osalta pieni pettymys vauhdin puolesta - hän ei ole pystynyt vastaamaan Tänakin sekä Neuvillen vauhtiin. Sordo ei kuitenkaan tätä ole pakottanut, vaan tullut rallissa sen mitä auto antaa myöten ja pokannut palkintokorokesijoituksia muiden onnistumisien perusteella. Katalonian MM-rallista Sordon osalta odotettiin kuitenkin enemmän kuin viidettä sijaa. Vaikeudet jatkunevat myös Japanissa testi-erikoiskokeen perusteella, jossa Sordo ei pystynyt kärkivauhtiin.

Tallista itsensä ulos kiukutelleen Ott Tänakin sija Katalonian MM-rallista oli neljäs. Hän jäi kärjelle 44 sekuntia. Tänak on ollut tällä kaudella todella vahva asfaltilla, tuloksena muun muassa Belgian MM-rallin voitto. Kroatian MM-rallissa Tänak jäi niukasti kakkoseksi Kalle Rovanperälle, mutta ajaminen kapeilla asfalttitiellä oli kuitenkin ensiluokkaista.

Thierry Neuville on ollut asfaltilla elementissään. Kataloniassa hän oli toinen Sebastien Ogierin jälkeen, ja kotirallissaan Belgiassakin Neuville oli repimässä eroa Tänakiin ennen kuin sortui ulosajoon. Neuville on ehkä Tänakia vastaan myös Japanissa pienoinen suosikki, muttei niin kova kuin mitä kertoimet antavat olettaa.

Jättikerroin tarjolla Tänakille


Ott Tänakille tarjotaan nopeimman Hyundai-kuljettajan tittelistä iBetilla jopa 3,00 kerrointa. Tämä on suuri kerroin siihen nähden, että vauhdin puolesta Dani Sordon voi laskea tästä taistosta ulos. Jäljelle jää siis kaksinkamppailu tallitoveri Neuvillea vastaan, jonka kerroinasettelu pitäisi olla reilusti lähempänä tasabookia. Kyllä Tänak kerran kolmesta Neuvillen pesee.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Nopein Hyundai-kuljettaja: Ott Tänak @3.00

Huti
iBet - Lue arvostelu

3.00

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan