WRC: Japanin MM-ralli - Nopein Toyota

Pe 11.11. | klo 00:02 | WRC Japanin MM-ralli - Nopein Toyota

Kohde sulkeutuu: 11.11.2022 00:02


Rallin MM-sarja palaa Japaniin 12 vuoden tauon jälkeen. Japanin MM-rallissa ajetaan tänä vuonna 19 erikoiskoetta, jotka jakaantuvat 283 kilometrin matkalle. Mestaruudet on jo jaettu, joten niiden puolesta rallissa ei ole jännitettävää. Toyota-merkille se on kuitenkin kotikilpailu, jonka varmasti haluavat voittaa.

Japanissa viimeksi kauan sitten


Autot ovat muuttuneet hurjasti siitä millä Japanin MM-rallissa kaasuteltiin viimeksi. Ralli ajettiin vuonna 2010, jolloin voiton vei tänäkin vuonna lähtölistalla oleva konkari Sebastien Ogier Citroën C4:llä. Toiseksi tuolloin ajoi Petter Solberg, ja kolmanneksi tällä hetkellä Toyota Gazoo Racingin peräsimessä oleva Jari-Matti Latvala. Nykykuljettajista myös Dani Sordo oli rallissa mukana (4.), mutta loput nimet tulosliuskalla saattavatkin olla varsin outoja vasta viime vuosina rallia seuranneille.

Paljon muutakin on kilpailussa muuttunut, nimittäin pinta. 2000-luvulla Japanin MM-ralli tunnettiin ehkä paremmin sorakilpailuna, mutta tänä vuonna ralli palaa pikipinnalle. Japanin asfalttitiet omaavat oman luonteensa, jotka kysyvät kanttia kuljettajalta. Myöskään mahdolliset kosteat sääolosuhteet eivät tule helpottamaan kuljettajien urakkaa.Kalle epävarmana haastattelussa - Ogier jahtaamaan Toyotalle voittoa?


Toyota lähtee tähän ralliin kuljettajakokoonpanolla Sebastien Ogier, Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä. Toyotan kakkostiimin autoa ajaa tuttuun tapaan Takamoto Katsuta. Kuljettajat ovat siis samat kuin Katalonian MM-rallissa.

Siitä huolimatta, että Ogier ajaa vain puolikasta kautta, on hän jokaisessa kilpailussa pysynyt kärkivauhdissa mukana ja on pystynyt ajamaan jopa kilpailun voitoista. Tällaisen mies pokkasi myös Katalonian MM-rallissa, jossa oli aivan lyömätön.

Elfyn Evansin kausi on ollut pettymys - hän ei ole pystynyt ajamaan tällä kaudella samaa vauhtia kun viime kausilla. Hieman vaikuttaisi siltä, että se viimeinen napsahdus vauhdista jää puuttumaan - tämä taas ajaa miehen ajamaan äärirajoilla, jonka vuoksi ajovirheitäkin syntyy enemmän. Moni ralli onkin päättynyt Evansin ulosajoon. Paketoiko Japani Evansin pannukakkumaisen kauden yhdellä toisella kehnolla tuloksella?

Tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä lähtee Japanin MM-ralliin hieman empien. Erittäin kapeat ja tekniset asfalttitiet eivät ole suomalaisen mieleen, jonka lisäksi ensimmäinen lähtöpaikka myös mietitytti - Kalle ajatteli tien ehkä hieman puhdistuvan roskasta takana tuleville. Tämä tarkoittaisi sitä, että tallikaveri Sebastien Ogierilla olisi Toyota-kuljettajista paras lähtöpaikka. Mistään suuresta edusta ei kuitenkaan puhuta, jos ollenkaan.

Epävarma Rovanperä sekä huonon itseluottamuksen ja vauhdin puutteen kanssa painiva Evans joutuvat mitä todennäköisemmin tekemään tässä rallissa kovan työn, mikäli mielivät Ogierin vauhtiin. Tekniset ja kapeat tiet sopivat lähtökohtaisesti Ogierin ajotaidoille parhaiten. Panosta ei kellään kuljettajista ole, mutta aivan varmasti Ogier tietää että hän on kilpailussa Toyotan paras ratsu voittotaistoon. Ogierin mentaliteetin tuntien hän varmasti haluaisi tuoda Toyotalle voiton automerkin kotirallissa.

Lähdetään pelaamaan kohdetta, että Sebastien Ogier sijoittuu Toyota-kuljettajista rallissa parhaiten. Testi-erikoiskokeella kolmen ajokerran jälkeen Ogier oli ollut Rovanperää sekä Evansia nopeampi jokaisella ajokerralla.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Nopein Toyota-kuljettaja: Sebastien Ogier @2.1

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan