WRC: Katalonian MM-ralli - Nopein Toyota

Pe 21.10. | klo 09:33 | WRC Katalonian MM-ralli - Nopein Toyota

Kohde sulkeutuu: 21.10.2022 09:33


Rallin MM-sarja on kahta rallia vaille paketissa. Viime rallissa Uudessa-Seelannissa Kalle Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana.

Nyt vuorossa on Espanjassa ajettava Katalonian MM-ralli, jossa hienot asfalttitiet tarjoavat ajettavaa 293 erikoiskoekilometrin verran. Nämä kilometrit jakaantuvat yhteensä 19 erikoiskokeelle.

Toyota juhlinnee merkkimestaruutta Kataloniassa


Kalle Rovanperä voitti kuljettajien maailmanmestaruuden Uuden-Seelannin MM-rallissa. Seuraavaksi vaiheeksi jäi merkkimestaruuden varmistaminen Toyotalle, joka on mitä todennäköisemmin varmistuu Katalonian MM-rallissa.

Toyotan johto toisena olevaan Hyundaihin on 81 pistettä. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että Hyundaille ei välttämättä riitä edes kaksoisvoitto mikäli pari Toyotaa ajaa maalin viiden sakissa. Jotenka voidaan sanoa, että kuljettajat saavat tässä rallissa ajaa vapaasti kilpaa ja keskittyä tallipisteiden varmistelun sijaan ajamaan itselleen parasta yksilösuoritusta.

Toyotan ei tarvitse merkkimestaruutta sen kummemmin kuitenkaan varmistella, mutta siitä huolimatta kilpailun suurimmat voittajasuosikit löytyvät Hyundain leiristä.Kenestä nopein Toyota-kuljettaja?


Toyota lähtee tähän ralliin kuljettajaa kokoonpanolla Sebastien Ogier, Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä. Toyotan kakkostiimin autoa ajaa tuttuun tapaan Takamoto Katsuta. Sebastien Ogier korvaa Esapekka Lapin kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa.

Siitä huolimatta, että Ogier ajaa vain puolikasta kautta, on hän jokaisessa kilpailussa pysynyt kärkivauhdissa mukana ja on pystynyt ajamaan jopa kilpailun voitosta. Vanha kehäkettu taitaa myös asfalttitiet, ja on yksi ehdokas haastamaan tässä rallissa Hyundain kuljettajia.

Elfyn Evansin kausi on ollut pettymys - hän ei ole pystynyt ajamaan tällä kaudella samaa vauhtia kun viime kausilla. Hieman vaikuttaisi siltä, että se viimeinen napsahdus vauhdista jää puuttumaan - tämä taas ajaa miehen ajamaan äärirajoilla, jonka vuoksi ajovirheitäkin syntyy enemmän. Moni ralli onkin päättynyt Evansin ulosajoon. Kataloniaan miehelle ei kasata suuria suorituspaineita, eikä häntä myöskään odoteta aivan kärkikastiin.

Maailmanmestaruuden varmistanut Kalle Rovanperä lähtee ensimmäisenä autona Katalonian reitille. Lähtöpaikasta ei tällä kertaa ole etua eikä haittaa, sillä Kataloniassa ensimmäisenä autona ajava ei nostata soraa tielle, sillä leikkauksia ei juurikaan ole. Kallesta on paljon puhuttu sekä arvioitu että hänestä ei ole haastamaan asfaltilla vielä MM-sarjan asfalttispesialisteja, mutta Kalle on kuitenkin osoittanut ajatukset vääriksi ja pystyy ihan hyvin taistelemaan asfalttirallien voitosta - niin kuin hän voitti Kroatian MM-rallinkin. Belgiassa miehelle sattui avauserikoiskokeilla niin sanottu tilastokaato ja ralli loppui heti alkuunsa.

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat kohdetta, jossa veikataan kuka Toyota-kuljettajista on nopein. Takamoto Katsutan voi laskea vauhdillisesti suoraan ulos kilpailusta, joten jäljelle jäävät Toyotan kolme ykköstallin kuljettajaa. Evansin vauhti ei ole vakuuttanut, eikä miehen itseluottamus ole varmastikaan tapissa. Tämä jättää jäljelle Sebastien Ogierin sekä Kalle Rovanperän.

Kalle Rovanperälle tarjotaan nopeimman Toyota kuljettajan tittelistä huimaa 3,30:n kerrointa. Pienen päättelyn jälkeen voitaisiin ajatella, että Kalle saa tuon 3,30:n kertoimen kaksintaistelussa Sebastien Ogieria vastaan.

Eleettömästi autoa ohjastavan Kallen henkinen lataus on tällä kaudella ollut niin kivenkova, että tätä kohdetta ei kannata jättää pelaamatta.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Nopein Toyota-kuljettaja: Kalle Rovanperä @3.3

Huti
iBet - Lue arvostelu

3.3

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan