WRC: Kenian MM-ralli H2H: Kalle Rovanperä - Sebastien Ogier

WRC | Kenian MM-ralli H2H: Kalle Rovanperä - Sebastien Ogier | 08:00 | 24.6.2022
Kohde sulkeutuu: 24.06.2022 08:00
WRC-kausi lähentelee puoliväliä, kun vuorossa on legendaarinen Safari-ralli. Keniassa villieläinten keskellä ajettava ralli ajetaan nyt toisena vuonna putkeen pitkän tauon jälkeen. Tänä vuonna vuorossa on 19 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy jopa 362 ek-kilometriä.

Safari-rallilla on omanlainen luonteensa, ja kilpailu voi muuttua helposti selviytymistaisteluksi. Siitä kertoo muun muassa se, että Kalle Rovanperä oli viime vuonna rallin viides, vaikka jäi kärjestä lähes 11 minuuttia.

Viime vuoden voittaja Sebastien Ogier lähtee myös tänä vuonna jahtaamaan Safarilta hyvää sijoitusta. Ranskalaisen puolella ovat muun muassa viime vuoden kokemus, sekä loistava lähtöpaikka. iBet tarjoilee tallitoveria vastaan maistuvaa kerrointa.Rovanperä varmalla suorituksella pisteille Sardiniassa - Keniassa odottaa uusi haaste


Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa huimalla erolla ennen Belgian Thierry Neuvillea. Rovanperä ajoi Sardiniassa varman tuloksen ja toi auton ehjänä maaliin. Keniassa häntä odottaa jälleen uusi haaste; tuupata GR Yaris ensimmäisenä reitille.

Avauslenkki tarjoilee kolme erikoiskoetta, joilla aurattavaa kertyy noin reilut 60 kilometriä. Ei mikään katastrofi, mutta ikävä kyllä lähtöpaikka ei tule olemaan Kallen puolella. Keniassa suurin osa erikoiskokeista ajetaan aromaastossa, joten pölystäkään ei pitäisi olla takana tuleville kuljettajille haittaa toisin kuin kahdessa viime rallissa, missä erikoiskokeet kiemurtelivat metsän siimeksessä. Rovanperä ajoi viime vuonna erinomaisesti johtaen rallia, kunnes juuttui epäonnisesti hiekkaan kiinni.

Paras lähtöpaikka ralliin aukeaa ranskalaisille "turistikuljettajille", Sebastien Loebille sekä Sebastien Ogierille, jotka eivät kierrä täyttä MM-sarjaa. Loeb starttaa reitille seitsemäntenä autona ja Ogier yhdeksäntenä. Ajopaikan pitäisi siis olla maailmanmestarien puolella.


Kolmasosa tämän vuoden erikoiskoekilometreistä on uutta viime vuoteen verrattuna.

Ogier hyökkää perästä ja lähtee puolustamaan viime vuoden voittoa


Safari-ralli on täynnä yllätyksiä; villieläimiä sekä hankalaa maastoa. Erikoiskokeet eivät myöskään ole lyhimmästä päästä, sillä ralli pitää sisällään useamman yli 30-kilometrisen rykäisyn. Ralli on siis kaikkea muuta kuin nopeuskilpailu, ja tämä suosii kokeneita kuljettajia jotka osaavat määrittää vauhtinsa oikein.

Sebastien Ogier lähtee puolustamaan Safari-rallissa viime vuoden voittoa. Rovanperän keskeytettyä kärkipaikalta, ajoi Ogier voitosta Takamoto Katsutan kanssa, mutta nosti kuitenkin vauhtiaan sen verran että pakotti japanilaisen tyytymään toiseen sijaan. Kokeneena kuljettajana maamiehensä Loebin tavoin Ogierilla on hyvät lähtökohdat ajaa Keniassa hyvä sijoitus. Viime vuoden kokemus auttaa myös Sebiä.

Vaikka Rovanperä tykitti testi-erikoiskokeella nopeimman ajan ja Ogier oli vasta viides, tulee Kallen avauspäivä Keniassa olemaan haastava. Yksi bookkeri on arvioinut Ogierin tässä parissa altavastaajaksi, jota sen ei missään nimessä pitäisi olla. Kallen tukeva MM-pistejohto ei pakota ajamaan voitosta tässä hankalassa rallissa, vaan parempi tuoda auto ehjänä maaliin ja napsia varmat pisteet.

Olemme vahvasti sitä mieltä, että Ogier peittoaa Rovanperän tulosliuskalla.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

H2H: Rovanperä vs. Ogier: Sebastien Ogier @2.00

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.00

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.67

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.67

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan