WRC: Kenian MM-ralli - Podium

WRC | Kenian MM-ralli - Podium | 08:00 | 24.6.2022
Kohde sulkeutuu: 24.06.2022 08:00
WRC-kausi lähentelee puoliväliä, kun vuorossa on legendaarinen Safari-ralli. Keniassa villieläinten keskellä ajettava ralli ajetaan nyt toisena vuonna putkeen pitkän tauon jälkeen. Tänä vuonna vuorossa on 19 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy jopa 362 ek-kilometriä.

Safari-rallilla on omanlainen luonteensa, ja kilpailu voi muuttua helposti selviytymistaisteluksi. Siitä kertoo muun muassa se, että Kalle Rovanperä oli viime vuonna rallin viides, vaikka jäi kärjestä lähes 11 minuuttia.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on jälleen mukana Puman Rally1-autolla. Portugalin MM-rallin ulosajosta huolimatta miehen esitykset eivät tällä kaudella ole jättäneet kylmäksi.Rovanperä varmalla suorituksella pisteille Sardiniassa - Keniassa odottaa uusi haaste


Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa huimalla erolla ennen Belgian Thierry Neuvillea. Rovanperä ajoi Sardiniassa varman tuloksen ja toi auton ehjänä maaliin. Keniassa häntä odottaa jälleen uusi haaste; tuupata GR Yaris ensimmäisenä reitille.

Avauslenkki tarjoilee kolme erikoiskoetta, joilla aurattavaa kertyy noin reilut 60 kilometriä. Ei mikään katastrofi, mutta ikävä kyllä lähtöpaikka ei tule olemaan Kallen puolella. Keniassa suurin osa erikoiskokeista ajetaan aromaastossa, joten pölystäkään ei pitäisi olla takana tuleville kuljettajille haittaa toisin kuin kahdessa viime rallissa, missä erikoiskokeet kiemurtelivat metsän siimeksessä. Rovanperä ajoi viime vuonna erinomaisesti johtaen rallia, kunnes juuttui epäonnisesti hiekkaan kiinni.

Paras lähtöpaikka ralliin aukeaa ranskalaisille "turistikuljettajille", Sebastien Loebille sekä Sebastien Ogierille, jotka eivät kierrä täyttä MM-sarjaa. Loeb starttaa reitille seitsemäntenä autona ja Ogier yhdeksäntenä. Ajopaikan pitäisi siis olla maailmanmestarien puolella.


Kolmasosa tämän vuoden erikoiskoekilometreistä on uutta viime vuoteen verrattuna.

Dakar-kokemus kääntyy Loebin eduksi


Safari-ralli on täynnä yllätyksiä; villieläimiä sekä hankalaa maastoa. Erikoiskokeet eivät myöskään ole lyhimmästä päästä, sillä ralli pitää sisällään useamman yli 30-kilometrisen rykäisyn. Ralli on siis kaikkea muuta kuin nopeuskilpailu, ja tämä suosii kokeneita kuljettajia jotka osaavat määrittää vauhtinsa oikein.

Koko rallihistorian paras kuljettaja , ikinuori vasta 48-vuotias Sebastien Loeb, ei ole mukana ajamassa pelkästään terveisiä. Vauhdin puolesta hän osoittaa vieläkin olevansa MM-sarjassa vakavasti otettava kuljettaja. Monte Carlosta voitto, sekä Portugalissa rallin piikkipaikka ennen keskeytystä.

Loeb on rallihistorian taitavin kuljettaja säätelemään vauhtia, hyökkäämään oikealla hetkellä sekä säästämään autoa. Nämä tulevat olemaan tärkeitä elementtejä Keniassa.

Dakar-ralleissa viime vuosina viihtyneelle Loebille erämaa-ajon kokemuksesta on varmasti iso hyöty, vaikka Safari-rallia hän ei viime vuonna ajanutkaan.

Kaiken hyvän lisäksi M-Sportin Ford Puma Rally1-auto on viime ralleissa osoittanut olevansa jousitusgeometrialtaan erittäin etevä hankalakulkuisilla erikoiskokeilla, joilla heillä on ollut selvä etulyöntiasema Toyotaan sekä Hyundaihin verrattuna. Kenia ei tee tässä poikkeusta, joten Fordilta on lupa odottaa hyvää kyytiä Safarilla. Gus Greensmith testasi jo Sardinian päätöspäivänä autossaan hieman korkeampaa jousitusta, tarkoituksena ilmeisesti hakea hieman preppiä Keniaa varten.

Palikat ovat kuin riviin aseteltu Loebille, jolta on tässä rallissa lupa odottaa taas taistelua kärkikahinoissa. Bookkerit eivät näe Loebia kovinkaan isona podium-kandidaattina, mutta mikäs sen parempaa kuin olla heidän kanssaan eri mieltä.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Sijoittuu kolmen parhaan joukkoon: Sebastien Loeb @2.5

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.5

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.4

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.4

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Lapilanders - Lue arvostelu

2.4

Lapilanders - Talleta 100€ Saat 200€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan