WRC: Kuljettajien MM-pisteet TOP3

To 19.1. | klo 21:00 | WRC | KULJETTAJIEN MM-PISTEET TOP3

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:00


Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen varmistivat rallin maailmanmestaruuden kaudella 2022 hyvissä ajoin Uuden-Seelannin MM-rallissa. Rovanperästä tuli kaikkien aikojen nuorin rallimestari 27 vuoden tauon jälkeen. Valtaosan viime kauden MM-ralleista voittanut Rovanperä on myös kertoimien valossa ennakkosuosikki uusimaan MM-tittelin.

Ketä haastajia Rovanperälle löytyy? Varmasti yksi vahva mestaruuskandidaatti löytyy jokaisen automerkin reservistä.


DirtFish ennakoi tulevaa rallikautta ja Rovanperän mahdollisia haastajia.

Kuljettajamarkkinoilla säpinää - Ott Tänak M-Sportille


Rallin MM-sarjassa kaudella 2023 kilpailevat samat kolme tallia kuin aikaisempina vuosina. Kuljettajamarkkinoilla nähtiin säpinää, sillä talliinsa sekä tiimikavereihinsa kyllästynyt Viron Ott Tänak päätti ottaa Hyundailta hatkat, joka vapautti tallipaikan korealaismerkin puikoista. Tänakin nappasi lopulta M-Sport, joka kesysti sanottuna potki kuljettajansa pihalle kun tulos ei kaudella 2022 miellyttänyt. Nämä kuljettajat olivat Hyundaille siirtynyt Craig Breen sekä Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux, jotka jatkavat kilpailemista Rally2-luokassa tulevalla kaudella.

Toyota ja Hyundai ajattavat pääsääntöisesti kolmea autoa per osakilpailu. Talousongelmista tunnettu M-Sport ajattaa seuraavalla kaudella vain kahta autoa osakilpailua kohden, mutta yrittää parhaansa mukaan vuokrata kolmatta autoa rallikohtaisesti. Tammikuun alussa muun muassa Sebastien Loeb on käynyt keskustelua muutamista ralleista M-Sportin kanssa.

Toyotan ja Hyundain kolmannen auton kuljettajat eivät kuitenkaan aja koko MM-sarjaa. Gazoo Racingilla Sebastien Ogier sekä Takamoto Katsuta jakavat auton, ja Hyundailla Dani Sordo jakaa kolmannen auton Craig Breenin kanssa.

Suomalaiskuljettajia nähdään Rally1-luokassa viime vuoden tapaan kaksi. Maailmanmestaruuteen ajanut Kalle Rovanperä jatkaa luonnollisesti yhdessä Jonne Halttusen kanssa Toyotalla, mutta suomalaisia tallikavereita hänellä ei tänä vuonna ole.

Viime kaudella puolet MM-ralleista Toyotalla ajanut Esapekka Lappi teki Hyundain kanssa koko kauden kattavan sopimuksen ja siirtyy Tänakin jättämälle paikalle, joten myös hänellä on täydet mahdollisuudet taistella maailmanmestaruudesta. Lapin kartanlukijana jatkaa Janne Ferm.Neuvillesta Rovanperän pahin haastaja?


Kalle Rovanperä lähtee kertoimien valossa sekä myös meidän suosikkina tulevaan kauteen. Ott Tänak on kertoimissa Kallen suurin haastaja, mutta siirtyminen M-Sportille toi muutamia kysymysmerkkejä ilmaan. M-Sportin Ford ei kaudella 2022 ollut aina yhtä kilpailukykyinen kuin mitä Toyota ja Hyundai. Toisinaan joissain rajuissa ralleissa Fordin jousitus toimi paljon paremmin mitä kilpailijoilla.

Isoin miinus M-Sportille oli kuitenkin Fordin jatkuvat tekniset ongelmat autoissa, jotka pilasivat monta kertaa muun muassa Sebastien Loebin rallit. Jatkuvia teknisiä ongelmia kohdatessa myös mestaruushaaveet ja motivaation voi haudata nopeasti. Toyota Gazoo Racing pystyi sen sijaan viime kaudella tarjoamaan kuljettajilleen luotettavan kilpurin, joka auttaa heitä keskittymään myös itse ralliin paremmin.


Suurin haastaja Kallelle saadaan meidän näkökulmasta Hyundain Thierry Neuvillesta, jonka kertoimet pyörivät viiden nurkilla. Neuville ei kuitenkaan ole yhtä kova luu nopeissa soraralleissa, mikä taas kallistaa vaakaa kokonaisvaltaisesti jokaisella alustalla kilpailevan Kallen suuntaan. Neuville on kuitenkin muuten nopea ja kokonaisvaltainen kuljettaja lähes jokaisessa rallissa, ja hänen asemansa Hyundailla tietäen saattaa myös Tänakin paikan Hyundailta vienyt Esapekka Lappi joutua asettumaan Neuvillen apupojaksi kakkoskuljettajan rooliin. Tähän vaikuttaa erittäin todennäköisesti se, miten Lapin sekä Neuvillen kausi alkaa.

Thierry Neuvillelta mestaruus puuttuu, mutta hän on ollut rallin MM-sarjan parhaita kuljettajia jo vuosia. Edellisestä seitsemästä kaudesta Neuville on sijoittunut MM-pisteissä kolmanneksi jopa kuusi kertaa! Thierry on pystynyt myös osakilpailuvoittoon seitsemällä kaudella peräkkäin.

1,60 kerroin Neuvillen top3-sijoituksesta Rally1-pisteissä kauden päätteeksi jaksaa miellyttää.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Sijoittuu kolmen parhaan joukkoon MM-pisteissä: Thierry Neuville @1.6

iBet - Lue arvostelu

1.6

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan