WRC: Monte Carlon MM-ralli H2H: Elfyn Evans - Dani Sordo

To 19.1. | klo 21:00 | WRC Monte Carlo | H2H: EVANS VS. SORDO

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:05


Rallin MM-sarja vuosimallia 2023 pyörähtää käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla joka ajetaan järjestyksessään 91:ttä kertaa. Monte tarjoaa tänä vuonna 18 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy hulppeat 325 ek-kilometriä.

Toyotan Elfyn Evans on yksi suosikki viiden parhaan joukkoon. Hyundain kolmatta autoa ohjastaa Dani Sordo, joka tuttuun tapaan lähtee ralliin kertoimien valossa mustana hevosena.

Ralli käyntiin legendaarisella Col de Turinilla


Monte Carlon rallista erikoisen tekee se, että rallin päättävä Power Stage sekä rallin avaava erikoiskoe on sama. Legendaarinen vuorilla ajettava erikoiskoe Col de Turini ajetaan tänä vuonna yhteensä kolme kertaa, rallin avauspätkänä sekä kaksi kertaa sunnuntaina. Erikoiskokeella on mittaa 15,12km per pyrähdys. Aiempien vuosien tapaan torstai-iltana ajettavat kaksi erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joka tuo kuljettajille oman haasteensa.

Ralli on armoton, sillä perjantai, lauantai ja sunnuntai eivät sisällä lainkaan päivähuoltoja erikoiskokeiden välissä; ainoastaan 15 minuutin rengashuollon päivän puolivälissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auton kanssa tulee kesken päivän isompi ongelma, on sen kanssa selvittävä iltaan asti tai jätettävä ralli kesken.

Millaiset ovat voimasuhteet tänä vuonna?


Suurin spekulaatio aina ennen kauden alkua on myös se, millaiset ovat autojen voimasuhteet ja mihin ne ovat viime kaudesta kehittyneet. Toyota oli viime kaudella erittäin nopea ja kokonaisvaltainen kilpuri jokaisella pinnalla. Hyundailla oli muun muassa kovat suoranopeudet, ja Ford pärjäsi hyvin tosi rajussa sekä paljon jousitukselta vaativassa maastossa.

Mielenkiintoista on, kuinka paljon tietoa tallipaikkaa vaihtaneet Ott Tänak sekä Lappi ovat voineet tarjota uusille talleilleen. Luulisi, että tämä tasoittaa tallien välisiä voimasuhteita hieman.

Autot eivät ole ulkoisesti aivan hirveästi muuttuneet. Suurimmat muutokset näyttävät koskevan takasiipeä, mutta muuten autot muistuttavat hyvin paljon viime kauden kilpureita.


Sordolla kerrointansa enemmän potentiaalia?


Elfyn Evans lähtee Monte Carloon parantamaan viime vuoden sijoitustaan. Hänen rallistaan tuli pannukakku yhdennellätoista erikoiskokeella, kun auto lipsahti ulos tieltä. Aikaa tuhraantui yli 20 minuuttia ennen kuin walesilainen pääsi jatkamaan matkaansa. Lopputuloksena rallista oli 21. sija.

Tähän ralliin Evans saa vastaansa Hyundain Dani Sordon, joka jakaa kolmannen Hyundain istuimen tänä vuonna Craig Breenin kanssa. Sordo ajaa karkeasti ottaen hänelle paremmin sopivat osakilpailut, ja Breen loput. Sordo on pystynyt viime vuosina ajamaan Hyundaille valikoiduissa ralleissa erittäin arvokkaita MM-pisteitä. Viime vuosi meni kuitenkin uuden auton kanssa hieman takerrellen, ja vaikutti ettei Sordo ollut auton kanssa aivan sinut oikein missään vaiheessa. Toisin sanoen, voittotaistoon ei juurikaan ollut asiaa. Kirsikkana kakun päälle Hyundai paloi vielä kauden viimeisissä ralleissa.

Dani Sordo tekee kuitenkin autolla aina sen minkä sillä pystyy. Virheettömästi kilpuriaan käskettävän matadorin tavoitteena on varmasti myös Monte Carlosta lähteä ajamaan tiimille hyviä pisteitä. Sordo yleensä hieman kärkkyy sitä, että muut kuljettajat hänen edellään tulostaulukossa joutuvat ongelmiin ja napsii sijoja ylöspäin sitä mukaa.

Elfyn Evans on lähtökohtaisesti kiistatta tästä parista nopeampi kuljettaja, ja hänellä on varmasti suuremmat intressit ajaa rallin palkintokorokesijoista. Kertoimenlaskijat ovat kuitenkin viime kauden Sordon heikoista tuloksista hieman vauhkoontuneet, jonka ansiosta Evans on laskettu tässä rallissa hieman turhan isoksi suosikiksi Sordoa vastaan.

Sordon yli 3,50:n kerrointa Evansia paremmasta sijoituksesta rallissa kannattaa ehdottomasti harkita pelikupongille. Panos on kuitenkin suositeltavaa pitää tässä maltillisena.


DirtFish Youtubekanavan ajatuksia Monte Carlon MM-rallista.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

H2H: Elfyn Evans vs. Dani Sordo: Dani Sordo @3.5

Huti
iBet - Lue arvostelu

3.5

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan