WRC: Monte Carlon MM-ralli H2H: Katsuta vs. Loubet

To 19.1. | klo 21:00 | WRC Monte Carlo | H2H: KATSUTA VS. LOUBET

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:00


Rallin MM-sarja vuosimallia 2023 pyörähtää käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla joka ajetaan järjestyksessään 91:ttä kertaa. Monte tarjoaa tänä vuonna 18 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy hulppeat 325 ek-kilometriä.

Fordille täyden sopimuksen saanut Pierre-Louis Loubet on saanut kerroinasettelussa parikseen Toyotan Takamoto Katsutan. Loubet on hurjaa vauhtia kehittyvä nuori kuljettaja, eikä suinkaan yhtä suuri altavastaaja kuin mitä kerroin antaa olettaa.

Ralli käyntiin legendaarisella Col de Turinilla


Monte Carlon rallista erikoisen tekee se, että rallin päättävä Power Stage sekä rallin avaava erikoiskoe on sama. Legendaarinen vuorilla ajettava erikoiskoe Col de Turini ajetaan tänä vuonna yhteensä kolme kertaa, rallin avauspätkänä sekä kaksi kertaa sunnuntaina. Erikoiskokeella on mittaa 15,12km per pyrähdys. Aiempien vuosien tapaan torstai-iltana ajettavat kaksi erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joka tuo kuljettajille oman haasteensa.

Ralli on armoton, sillä perjantai, lauantai ja sunnuntai eivät sisällä lainkaan päivähuoltoja erikoiskokeiden välissä; ainoastaan 15 minuutin rengashuollon päivän puolivälissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auton kanssa tulee kesken päivän isompi ongelma, on sen kanssa selvittävä iltaan asti tai jätettävä ralli kesken.

Millaiset ovat voimasuhteet tänä vuonna?


Suurin spekulaatio aina ennen kauden alkua on myös se, millaiset ovat autojen voimasuhteet ja mihin ne ovat viime kaudesta kehittyneet. Toyota oli viime kaudella erittäin nopea ja kokonaisvaltainen kilpuri jokaisella pinnalla. Hyundailla oli muun muassa kovat suoranopeudet, ja Ford pärjäsi hyvin tosi rajussa sekä paljon jousitukselta vaativassa maastossa.

Mielenkiintoista on, kuinka paljon tietoa tallipaikkaa vaihtaneet Ott Tänak sekä Lappi ovat voineet tarjota uusille talleilleen. Luulisi, että tämä tasoittaa tallien välisiä voimasuhteita hieman.

Autot eivät ole ulkoisesti aivan hirveästi muuttuneet. Suurimmat muutokset näyttävät koskevan takasiipeä, mutta muuten autot muistuttavat hyvin paljon viime kauden kilpureita.


Loubetille M-Sportilta täysi sopimus, suurin yllättäjä tälle kaudelle?


Pierre-Louis Loubet, 25, onnistui vakuuttamaan rallimaailman viime kaudella. Tasaisesti varmahkoa ajoa ajanut Loubet nosti vauhtia tasaisesti kauden mittaan. Nuorukainen ajoi kahdesti neljänneksi Sardinian ja Kreikan MM-ralleissa. Ja kuten ansaittua, Loubet sai tälle vuodelle M-Sportilta koko kauden kattavan sopimuksen - hän alkoi olla vauhdillisesti jo paljon edellä viime kaudella Fordeja ohjastanutta Adrien Fourmauxia sekä Gus Greensmithiä.

Kroatiassa Loubetin meno katkesi avauspäivänä sattuneeseen kolmeen rengasrikkoon, jotka pakottivat ranskalaisen keskeyttämään. Viron ja Suomen rallit menivät pilalle aivan rallien lopussa koituneiden ongelmien vuoksi.

Mikäli hyvä kehitys jatkuu tällä kaudella, voidaan Loubetilta odottaa parhaimmillaan jopa taistelua palkintokorokesijasta.

Katsuta vs. Loubet?


Taisteluparikseen tässä rallissa Loubet saa hieman kokeneemman Takamoto Katsutan, joka ajaa Montessa niin sanotusti neljättä Toyotaa sillä Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin lisäksi myös Sebstien Ogier osallistuu ralliin tuttuun tapaan. Tulospaineita Katsutalla ei siis liene, sillä MM-pisteiden tuonti tallille on vahvasti edellä mainitun kolmikon harteilla.

Katsuta on ajanut kolmena edellisenä vuotena Monte Carlossa maltillisesti sijoituksille 6-8. Mitään hätkähdyttävää suoritusta japanilaiselta ei olla vielä Monte Carlossa nähty, mutta suhteellisen varmaa ajamista kuitenkin.

Loubet ei viime vuonna Monte Carloon osallistunut. Edellinen osallistuminen Montessa Loubetilla on vuodelta 2021, jolloin mies ajoi vaihtelevasti hienoja pätkäaikoja hankalissa olosuhteissa.

Kerroinasettelu tälle parille voisi olla roimasti lähempänä tasabookkia - Loubetin vauhtia ei kannata lainkaan aliarvioida. M-Sportin pisteet ovat ainoastaan Loubetin ja Tänakin harteilla, joten auto on tuotava tässä rallissa maaliin ja mielellään hyvällä sijoituksella.


DirtFishin spekulaatiota kauden yllättäjistä.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

H2H: Takamoto Katsuta vs. Pierre-Louis Loubet: Loubet @2.81

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.81

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.6

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.6

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.6

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan