WRC: Monte Carlon MM-ralli H2H - Lappi vs. Katsuta

To 19.1. | klo 21:00 | WRC Monte Carlo | H2H: LAPPI VS. KATSUTA

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:05


Rallin MM-sarja vuosimallia 2023 pyörähtää käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla joka ajetaan järjestyksessään 91:ttä kertaa. Monte tarjoaa tänä vuonna 18 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy hulppeat 325 ek-kilometriä.

Hyundaille siirtynyt Esapekka Lappi on saanut kerroinasettelussa parikseen Toyotan Takamoto Katsutan. Lapilla on varmasti tähtäimessä Montesta heti hyvä tulos.

Ralli käyntiin legendaarisella Col de Turinilla


Monte Carlon rallista erikoisen tekee se, että rallin päättävä Power Stage sekä rallin avaava erikoiskoe on sama. Legendaarinen vuorilla ajettava erikoiskoe Col de Turini ajetaan tänä vuonna yhteensä kolme kertaa, rallin avauspätkänä sekä kaksi kertaa sunnuntaina. Erikoiskokeella on mittaa 15,12km per pyrähdys. Aiempien vuosien tapaan torstai-iltana ajettavat kaksi erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joka tuo kuljettajille oman haasteensa.

Ralli on armoton, sillä perjantai, lauantai ja sunnuntai eivät sisällä lainkaan päivähuoltoja erikoiskokeiden välissä; ainoastaan 15 minuutin rengashuollon päivän puolivälissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auton kanssa tulee kesken päivän isompi ongelma, on sen kanssa selvittävä iltaan asti tai jätettävä ralli kesken.

Millaiset ovat voimasuhteet tänä vuonna?


Suurin spekulaatio aina ennen kauden alkua on myös se, millaiset ovat autojen voimasuhteet ja mihin ne ovat viime kaudesta kehittyneet. Toyota oli viime kaudella erittäin nopea ja kokonaisvaltainen kilpuri jokaisella pinnalla. Hyundailla oli muun muassa kovat suoranopeudet, ja Ford pärjäsi hyvin tosi rajussa sekä paljon jousitukselta vaativassa maastossa.

Mielenkiintoista on, kuinka paljon tietoa tallipaikkaa vaihtaneet Ott Tänak sekä Lappi ovat voineet tarjota uusille talleilleen. Luulisi, että tämä tasoittaa tallien välisiä voimasuhteita hieman.

Autot eivät ole ulkoisesti aivan hirveästi muuttuneet. Suurimmat muutokset näyttävät koskevan takasiipeä, mutta muuten autot muistuttavat hyvin paljon viime kauden kilpureita.Lappi haastaa Takamoto Katsutan


Esapekka Lappi siirtyi täksi kaudeksi Toyotalta Hyundaille ja sai alleen koko kauden kattavan sopimuksen MM-sarjaan. On miltei sanomattakin selvää, että Lappi lähtee tavoittelemaan Montesta hyvää tulosta. Hyvistä pisteistä on ajettava, ettei Neuvillen apupojan rooli lankea heti kauden alusta. Toki, myös tallipisteitä on tuotava maaliin. Tässä tapauksessa Hyundain apuna on myös tässä rallissa kolmatta autoa käskyttävä Dani Sordo.

Takamoto Katsuta ajaa Montessa niin sanotusti neljättä Toyotaa, sillä Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin lisäksi myös Sebstien Ogier osallistuu ralliin tuttuun tapaan. Tulospaineita Katsutalla ei siis liene, sillä MM-pisteiden tuonti tallille on vahvasti edellä mainitun kolmikon harteilla.

Katsuta on ajanut kolmena edellisenä vuotena Monte Carlossa maltillisesti sijoituksille 6-8. Mitään hätkähdyttävää suoritusta japanilaiselta ei olla vielä Monte Carlossa nähty, mutta suhteellisen varmaa ajamista kuitenkin. Lapin viimeisin Monte Carlo on vuodelta 2020, jolloin suomalainen ajoi hienosti neljänneksi. Viime vuonna Lappi jakoi Toyotan istuimen Ogierin kanssa, joten osallistumista Montessa ei Lapilta nähty.

Tämän taisteluparin kertoimet voisivat olla Lapille huonommat. Vauhdin puolesta odotetaan että suomalainen pesee Katsutan, jolla ei pitäisi olla ihan älytön hinku tunkea itseään kaikella riskillä kohti kärkeä. 1,72 kerroin siitä että Lappi sijoittuu Katsutaa paremmin rallin lopputuloksissa toimii varsin hyvin, sillä Lappi ei ennakkoon paljon kovempiakaan kuljettajia vastaan räikeästi yli kahden kertoimista nauti.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

H2H: Esapekka Lappi vs. Takamoto Katsuta: Esapekka Lappi @1.72

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.72

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.72

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.72

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan