WRC: Monte Carlon MM-ralli - Podium

To 19.1. | klo 21:05 | WRC Monte Carlon MM-ralli | PODIUM

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:05


Rallin MM-sarja vuosimallia 2023 pyörähtää käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla joka ajetaan järjestyksessään 91:ttä kertaa. Monte tarjoaa tänä vuonna 18 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy hulppeat 325 ek-kilometriä.

Ralli käyntiin legendaarisella Col de Turinilla


Monte Carlon rallista erikoisen tekee se, että rallin päättävä Power Stage sekä rallin avaava erikoiskoe on sama. Legendaarinen vuorilla ajettava erikoiskoe Col de Turini ajetaan tänä vuonna yhteensä kolme kertaa, rallin avauspätkänä sekä kaksi kertaa sunnuntaina. Erikoiskokeella on mittaa 15,12km per pyrähdys. Aiempien vuosien tapaan torstai-iltana ajettavat kaksi erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joka tuo kuljettajille oman haasteensa.

Ralli on armoton, sillä perjantai, lauantai ja sunnuntai eivät sisällä lainkaan päivähuoltoja erikoiskokeiden välissä; ainoastaan 15 minuutin rengashuollon päivän puolivälissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auton kanssa tulee kesken päivän isompi ongelma, on sen kanssa selvittävä iltaan asti tai jätettävä ralli kesken.

Millaiset ovat voimasuhteet tänä vuonna?


Suurin spekulaatio aina ennen kauden alkua on myös se, millaiset ovat autojen voimasuhteet ja mihin ne ovat viime kaudesta kehittyneet. Toyota oli viime kaudella erittäin nopea ja kokonaisvaltainen kilpuri jokaisella pinnalla. Hyundailla oli muun muassa kovat suoranopeudet, ja Ford pärjäsi hyvin tosi rajussa sekä paljon jousitukselta vaativassa maastossa.

Mielenkiintoista on, kuinka paljon tietoa tallipaikkaa vaihtaneet Ott Tänak sekä Esapekka Lappi ovat voineet tarjota uusille talleilleen. Luulisi, että tämä tasoittaa tallien välisiä voimasuhteita hieman.

Autot eivät ole ulkoisesti aivan hirveästi muuttuneet. Suurimmat muutokset näyttävät koskevan takasiipeä, mutta muuten autot muistuttavat hyvin paljon viime kauden kilpureita.Asfalttispesialistit elementissään


Monte Carlo on tunnettu haastavuudestaan, jossa kokemus on valttia. Mikäli lunta ja jäätä ei kauheasti ole, on kuitenkin kyseessä puhdas asfalttiralli. Tämän vuoden olosuhteet vaikuttavat lumen ja jään osalta suhteellisen suotuisalta.

Sebastien Ogierista on tehty rallin suurin voittajasuosikki. Palkintosijaa havittelevat Ogierin lisäksi myös Elfyn Evans Ott Tänak sekä Kalle Rovanperä.

Meidän suosikki edellä mainittujen kuljettajien lisäksi on Thierry Neuville, jonka historia Monte Carlon MM-rallista on varsin hyvä. Viime vuoden teknisten ongelmien sävyttämää kuudetta sijaa lukuun ottamatta Neuville on taistellut itsensä Montessa viimeisen viiden vuoden aikana joka kerta palkintokorokkeelle. Montesta on saatava kauteen hyvä alku mestaruustaistoa ajatellen.

Neuvillen Monten palkintokorokesijaa puoltaa rautainen kokemus ja erityinen nopeus asfaltilla. Neuvillen top3-sijoituksesta tarjottava 1,70 kerroin tuntuu sopivalta.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Sijoittuu kolmen parhaan joukkoon: Thierry Neuville @1.7

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.7

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.65

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.65

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.65

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Lapilanders - Lue arvostelu

1.65

Lapilanders - Talleta 100€ Saat 200€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan