WRC: Monte Carlon MM-ralli - SS1: Col de Turini

To 19.1. | klo 21:05 | WRC Monte Carlon MM-ralli | SS1: COL DE TURINI

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 21:05


Rallin MM-sarja vuosimallia 2023 pyörähtää käyntiin legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla joka ajetaan järjestyksessään 91:ttä kertaa. Monte tarjoaa tänä vuonna 18 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy hulppeat 325 ek-kilometriä.

Edellisvuosien tapaan rallin ensimmäiset erikoiskokeet ajetaan torstai-iltana pimeässä. Rallin avaa legendaarinen erikoiskoe La Bollène-Vésubie / Col de Turini 1.

Ralli käyntiin legendaarisella Col de Turinilla


Monte Carlon rallista erikoisen tekee se, että rallin päättävä Power Stage sekä rallin avaava erikoiskoe on sama. Legendaarinen vuorilla ajettava erikoiskoe La Bollène-Vésubie / Col de Turini ajetaan tänä vuonna yhteensä kolme kertaa, rallin avauspätkänä sekä kaksi kertaa sunnuntaina. Erikoiskokeella on mittaa 15,12km per pyrähdys. Aiempien vuosien tapaan torstai-iltana ajettavat kaksi erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joka tuo kuljettajille oman haasteensa.

Maailmanmestari Rovanperä starttaa torstai-illan erikoiskokeelle ensimmäisenä, mikä tarkoittaa sitä että muut kuljettajat pystyvät mahdollisesti seuraamaan hetken aikaa Rovanperän ajoa puhelimen videokuvasta ja bongaamaan erikoiskokeelta hankalia paikkoja. Rallin nuotitus on kuitenkin tehty päiväsaikaan valoisalla, joten pimeässä kilpaa-ajaminen tuo pätkille hyvin erilaisen lähestymistavan.


Monte Carlon ralli on armoton, sillä perjantai, lauantai ja sunnuntai eivät sisällä lainkaan päivähuoltoja erikoiskokeiden välissä; ainoastaan 15 minuutin rengashuollon päivän puolivälissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auton kanssa tulee kesken päivän isompi ongelma, on sen kanssa selvittävä iltaan asti tai jätettävä ralli kesken. Virheitä ei toki halua tehdä heti ensimmäisillä erikoiskokeillakaan.

Nähdäänkö Rovanperältä varovainen aloitus?


Kalle Rovanperä on totuttu näkemään erittäin rauhallisena kuljettajana ratin takana, jolla on yleensä huumori myös mukana pelissä. Nöyrä puuppolalainen ei paljoa revittele, mutta kykenee silti joskus jopa vasten odotuksia tykittämään hurjia erikoiskoeaikoja.

Kalle kuitenkin kommentoi haastattelussa Iltalehdelle, että on yksi asia mistä hän ei ralliautoilussa pidä:

– Jos joskus pelottaa ralliauton ratissa, niin sellainen paikka on Monte Carlon rallissa torstai-iltana. Se on joka vuosi sama juttu. Ainakin se jännittää enemmän kuin yleensä. On ärsyttävää aloittaa ralli niillä pätkillä, suomalaiskuski lausui.

Kallelta voidaan siis varmasti odottaa melko rauhallista aloitusta. Pimeässä vuorilla ajettava Turinin pätkä tarjoilee varmasti yllätyksiä lumesta mustaan jäähän. Virheille ei jää tilaa.

Vastaan Rovanperälle ykköspätkälle saadaan Thierry Neuville, joka lähtee varmasti heti ajamaan tuloksesta. Asfalttispesialistina tunnettu, viimeisessä neljässä Monte Carlon rallissa kolme kertaa podiumille ajanut Neuville tietää rallin salat. Edellisvuonna pimeässä ajetut ensimmäiset pätkät olivat vielä monella uuteen autoon totuttelemista, mutta Neuville oli molemmilla reilusti vaikeuksissa ollutta Rovanperää nopeampi.

Neuville voisi avauspätkälle Rovanperää vastaan olla myös 22Betin 1,67 kerrointa suurempi suosikki. Lähdetään veikkaamaan siis, että tästä kaksikosta Neuville kirjauttaa nopeamman ajan rallin avaavalla Col de Turinin erikoiskokeella.

Pelivalintamme:

Sijoittuu paremmin SS1 lopputuloksissa: Thierry Neuville @1.67

Osuma
22Bet - Lue arvostelu

1.67

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan