WRC: Portugalin MM-ralli - Top5 sijoitus

WRC | Portugalin MM-ralli - Top5 sijoitus | 21:00 | 19.5.2022
Kohde sulkeutuu: 19.05.2022 21:00
Rallin MM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla ja ensimmäisellä sorarallilla viikonloppuna Portugalissa. Portugalin MM-ralli tarjoaa erikoiskoekilometrejä hulppeat 330km, jotka jakaantuvat 21 eri pätkälle.

Kalle Rovanperä starttaa ralliin MM-sarjan tuhdista pistejohdosta, joka varmasti tulee kostautumaan perjantain avauslenkillä auraustehtävissä. Kroatiassa Kallen voiton haastanut Ott Tänak lähtee muun muassa haastamaan suomalaista ja muita kuljettajia hyvältä lähtöpaikalta.

Vielä paremman lähtöpaikan omaa kuitenkin kokenut Dani Sordo, joka lähtee täysin puhtaalle baanalle joukon hänniltä. Tämä petaa hyvät mahdollisuudet ajaa jopa palkintokorosijoista.Kauden ensimmäisen rallin ajava Dani Sordo ei kärsi ajopaikasta


Kroatian täyden 30 pistepotin turvin Kalle Rovanperä kasvatti eron MM-sarjassa jo 29 pisteeseen ennen rallissa kolmanneksi kaasutellutta Thierry Neuvillea. Tämä tietää Portugaliin aurauspuuhia.

MM-sarjan johdossa tilanne on Rovanperälle kuitenkin uusi, kun uudet Rally1-hybridit hyökkäävät ensimmäistä kertaa kuumuuteen ja soralle. Soraralleissa kärkikuljettajille on haastavinta eittämättä ollut tien auraaminen muille, ja avauspäivänä yleensä vaan aikatappion minimointi. Tällä kertaa ei sääjumala liene Kallen puolella, vaan se aikatappio on oikeasti tulossa sillä Portugalin soratiet ovat erittäin pehmeitä ensimmäisille autoille, ennen kuin tien kova pohja paljastuu alta.

Portugalin MM-rallissa nähdään tukku kokeneita kuljettajia, kun muun muassa Sebastien Ogier, Sebastien Loeb sekä Dani Sordo pääsevät samaan aikaan mukaan. Näistä kuljettajista varmaan ainakin osa nähdään ajamassa kilpailun voitosta. Kallen ohella myös MM-sarjan kakkonen Thierry Neuville kärsinee ajopaikasta perjantaina, sillä tie ei vielä toiselle autolle puhdistu.

Dani Sordon pistetili on tältä kaudelta vielä avaamatta, sillä espanjalainen ei Monte Carlon, Ruotsin eikä Kroatian MM-ralleissa vielä Hyundaita käskyttänyt. Näin ollen Sordo saa Portugalin MM-ralliin aika lailla koko joukon parhaan lähtöpaikan perjantaipäivään, kun hän pääsee starttaamaan reitille puhtaalle ajouralle ja tykittämään heti aikoja kärjen tuntumaan.


Dani Sordo kertoo rallin olosuhteista yhdessä Craig Breenin kanssa DirtFishin videolla.

Sordo rallin musta hevonen


Dani Sordo on ollut Hyundain luottokuljettaja jo pitkään. Ei se joka ajaisi kauden jokaisen rallin, vaan se, kenet palkataan ajamaan ne parhaat kilpailut. Sordo on saanut itse valita itselleen suotuisammat kilpailut ja näin ollen pääsee myös ottamaan itsestään parhaimman potentiaalin irti. Jo vuosien ajan Sordo onkin tässä tehtävässä onnistunut - hän on ajanut lähes poikkeuksetta jopa podiumille, voittanut muutamia ralleja ja ennen kaikkea tuonut tallilleen tärkeitä tallipisteitä.

Sordon etulyöntiasema näissä kilpailuissa on ehdottomasti ollut hyvä lähtöpaikka, sillä miehen pistetili on tänäkin vuonna vielä avaamatta. Tämä on omiaan antamaan espanjalaiselle aina pienen vilppilähdön avauspäivälle.

Kertoimenlaskijat eivät taaskaan tahdo Sordoon luottaa, mutta syynä tähän voi olla myös se että miehellä ei ole vielä WRC-tason kokemusta hybrideistä. Kokenut kehäkettu tietää kuitenkin mitä tekee, ja Sordosta sopii uskoa että tässä rallissa jälleen vauhtia piisaa ja varmalla ajolla Hyundai tulee maaliin viiden ensimmäisen auton joukossa.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Sijoittuu viiden parhaan joukkoon: Dani Sordo @1.95

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.95

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan