WRC: Suomen MM-ralli - Elfyn Evansin sijoitus

WRC | Suomen MM-ralli - Elfyn Evansin sijoitus | 19:08 | 4.8.2022
Kohde sulkeutuu: 04.08.2022 19:08
Jyväskylän MM-ralli palaa tutulle paikalleen rallin MM-sarjan kalenterissa tänä vuonna. Kauden kahdeksanteen osakilpailuun lähdetään Kalle Rovanperän ylivoimaisesta pistejohdosta.

Ralli tarjoaa tänä vuonna 22 erikoiskoetta ja jopa 322 ek-kilometriä. Elfyn Evans ajoi viime vuonna rallin voittoon ja lähtee nyt puolustamaan tuota suoritusta. Evansin kyyti Suomen sorateillä oli vauhdikasta alusta loppuun. Hyvät askelmerkit walesilainen sai Suomeen myös Viron MM-rallista, jossa hän kaasutteli hienosti toiseksi.Toyota ollut luotettavin automerkki


Kausi 2022 toi mukanaan uudet Rally1-autot jotka ovat polttomoottorien lisäksi varustettu hybridiyksiköillä. Jokainen valmistajista aloitti uuden auton suunnittelun uudelle korimallille, ja suunnittelujen kanssa tuli erityisen kiire. Jopa niin kiire, että tässä vaiheessa kautta voidaan sanoa muutaman merkin jääneen suunnittelujen kanssa puolitiehen.

Etenkin Hyundailla sekä Fordilla on esiintynyt paljon lastentauteja sekä muita vikoja heidän autossaan. Toyota on ollut merkeistä selvästi vahvin, nopein ja luotettavin. Tästä kertoo muun muassa hyvin se, että merkki pokkasi Kenian Safari-rallista puhtaan 1-2-3-4 tuloksen. Se oli ensimmäinen neloisvoitto 30 vuoteen. Silloin kun kuljettaja luottaa autoon, on myös helppo antaa erikoiskokeilla kaikkensa. Jyväskylässä tätä kanttia, sisua, eritoten vaaditaan.

Toyota on höylännyt paljon testiä Keski-Suomessa, koska heidän päämaja on Jyväskylässä. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomessa heillä on käytössä enemmän testipäiviä tai testialuetta kuin muilla automerkeillä, joka luo Toyotalle selvän edun. Toyotan apuna on myös timantinkova ja asiantunteva insinööri- sekä kokemuspuoli, joka tietää ja taitaa Jyväskylän sorien salat. Muun muassa myös Latvala pystyy tallipäällikkönä antamaan kuskeilleen oivia vinkkejä.

Kehitystyö auton kanssa on siis pääosin tehty Keski-Suomessa, ja GR Yaris Rally1 rakennettu Keski-Suomen soralle. Ei olisi yllätys, mikäli kolmikko Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Esapekka Lappi pitäisi rallissa kovinta vauhtia.


Evans vauhdissa Jyväskylän testeissä.

Elfyn Evans venyttämään podium-putkeaan?


Elfyn Evans lähtee Secto Rally Finlandissa puolustamaan viime vuoden voittoaan. Viime vuonna hän kellotti pohja-ajan jopa 10 erikoiskokeelle 19 ajetusta erikoiskokeesta, kruunaten vielä rallin päättävän Power Stagen pohja-ajalla.

Evans oli ennen kautta yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta vauhti oli alkukauden ajan selvästi kateissa. Toinen sija Safari-rallista sekä Viron MM-rallista povaa kuitenkin Evansille hyvää ja on varmasti palauttanut kuljettajan itseluottamusta normaalille tasolle. Jyväskylässä häneltä odotetaan kelpo vauhtia, jonka tulisi riittää leikiten kolmen joukkoon ilman ulosajoa.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Sijoittuu palkintokorokkeelle: Elfyn Evans @1.75

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.75

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.6

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.6

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Lapilanders - Lue arvostelu

1.6

Lapilanders - Talleta 100€ Saat 200€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betrebels - Lue arvostelu

1.6

Betrebels - Talleta 200€ Saat 400€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan