WRC: Suomen MM-ralli H2H: Neuville vs. Lappi

WRC | Suomen MM-ralli H2H: Thierry Neuville vs. Esapekka Lappi | 19:08 | 4.8.2022
Kohde sulkeutuu: 04.08.2022 19:08
Jyväskylän MM-ralli palaa tutulle paikalleen rallin MM-sarjan kalenterissa tänä vuonna.

Ralli tarjoaa tänä vuonna 22 erikoiskoetta ja jopa 322 ek-kilometriä. Toyotan Esapekka Lappi lähtee erittäin nälkäisenä ajamaan Jyväskylästä hyvää tulosta. Vauhtia miehellä piisaa, mutta pienet tekniset murheet sekä omat virheet ovat jättäneet kauden pistepotin toistaiseksi erittäin laihaksi. Jyväskylässä on kuitenkin kaikki palaset tarjottimella tilanteen korjaamiseksi.

Kaksintaistelussa Lapille lyödään Suomeen pariksi MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville. Sama pari oli myös Virossa, jossa Lappi oli nopeampi mutta rengasrikko sekä jarruongelmat jättivät hänet Neuvillen taakse. Tämä näkyy bookkereiden kertoimissa, ja nyt on revanssin paikka.Neuville heitti mestaruustaistossa pyyhkeen kehään


Kalle Rovanperä johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti. Hän on voittanut seitsemästä ajetusta rallista viisi. Pistepotti on karttunut 175 pisteeseen, kun MM-sarjassa toisena olevalla Thierry Neuvillella pisteitä on kasassa vasta 92 kappaletta. Vuori alkaa olla liian suuri kiivettäväksi kauden loppua kohden, ja maailmanmestaruus on valumassa Jyväskylään.

Neuville on myöntänyt että pyyhe mestaruustaiston osalta on heitetty kehään. Tavoite kauden loppuralleissa on kuitenkin ajaa hyviä tuloksia. Katseet kiinnittyvät etenkin Jyväskylän jälkeiseen Belgian MM-ralliin, joka on että Neuvillelle sekä Hyundaille kotikisa. Suomen MM-ralliin hän lähtee varovaisin mielin, eikä näytettävää juuri ole.

Toyota vahvoilla Keski-Suomen soralla


Toyota on höylännyt paljon testiä Keski-Suomessa, koska heidän päämaja on Jyväskylässä. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomessa heillä on käytössä enemmän testipäiviä tai testialuetta kuin muilla automerkeillä, joka luo Toyotalle selvän edun. Toyotan apuna on myös timantinkova ja asiantunteva insinööri- sekä kokemuspuoli, joka tietää ja taitaa Jyväskylän sorien salat. Muun muassa myös Latvala pystyy tallipäällikkönä antamaan kuskeilleen oivia vinkkejä.

Kehitystyö auton kanssa on siis pääosin tehty Keski-Suomessa, ja GR Yaris Rally1 rakennettu Keski-Suomen soralle. Ei olisi yllätys, mikäli kolmikko Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Esapekka Lappi pitäisi rallissa kovinta vauhtia.

Lappi kepittää Neuvillen Jyväskylässä


Esapekka Lappi voitti Suomen rallin vuonna 2017. Viime vuonna hän osallistui Secto Rally Finlandiin vuokra-Yariksella, jolla ajoi komeasti neljänneksi. Lappi hyötyi tuolloin lähtöpaikasta, ja tykitti ennakkoluulottomasti kovia erikoiskoeaikoja tauluun.

Tällä kaudella huonosta tuurista kärsineelle Lapille on myös nyt luvassa hyvä lähtöpaikka. Kauden huonot suoritukset peilaantuu rajusti bookkereiden kertoimissa, eivätkä he usko Lappiin tässä kisassa. Pitää kuitenkin pitää mielessä, että vaikka Lappi ajaa vain puolikasta kautta, on hän silti yltänyt useammassa rallissa jo aivan kärkivauhtiin.

Lapille tähän pariin lyödään taistelupariksi Thierry Neuville, joka oli vedonlyöntilistalla häntä vastaan myös Virossa. Kerroinasettelu oli sama - Neuville oli asetettu parissa ennakkosuosikiksi. Lappi oli Virossa vauhdillisesti Neuvillea reilusti nopeampi, mutta jarruongelmat sekä rengasrikko pudottivat hänet lopputuloksissa vajaan minuutin taakse.

Jyväskylässä Lapilta on odotettavissa parempaa vauhtia suhteessa Neuvilleen kuin Virossa. Miehien lähtökohdat ja tavoitteet kisaan ovat myös hyvin erilaiset - Lappi tähtää podiumille ja Neuville todennäköisesti vain maaliin.

Kerroinasettelu tässä kohteessa on vinksallaan. Lapin vauhdin ja Toyotan kotikenttäedun huomioon ottaen Lapin pitäisi olla tässä parissa ehdottomasti ennakkosuosikki.


Esapekka Lappi vauhdissa Jyväskylän testeissä Korpilahdella.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

H2H: Thierry Neuville vs. Esapekka Lappi: Esapekka Lappi @2.26

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.26

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan