WRC: Suomen MM-ralli - Voittaja

WRC | Suomen MM-ralli - Voittaja | 19:08 | 4.8.2022
Kohde sulkeutuu: 04.08.2022 19:08
Jyväskylän MM-ralli palaa tutulle paikalleen rallin MM-sarjan kalenterissa tänä vuonna. Kauden kahdeksanteen osakilpailuun lähdetään Kalle Rovanperän ylivoimaisesta pistejohdosta.

Ralli tarjoaa tänä vuonna 22 erikoiskoetta ja jopa 322 ek-kilometriä. Jari-Matti Latvalan kipparoimalle Toyota Gazoo Racingille kyseessä on kotikilpailu - Toyota on muuttanut takaisin Tallinnasta Jyväskylään. Kuljettajat ovat vuoron perään höylänneet testiä Korpilahden sorateillä. Näin ollen pienen kotikenttäedun turvin Toyota lähtee suosikkina kilpailuun.Toyota ollut luotettavin automerkki


Kausi 2022 toi mukanaan uudet Rally1-autot jotka ovat polttomoottorien lisäksi varustettu hybridiyksiköillä. Jokainen valmistajista aloitti uuden auton suunnittelun uudelle korimallille, ja suunnittelujen kanssa tuli erityisen kiire. Jopa niin kiire, että tässä vaiheessa kautta voidaan sanoa muutaman merkin jääneen suunnittelujen kanssa puolitiehen.

Etenkin Hyundailla sekä Fordilla on esiintynyt paljon lastentauteja sekä muita vikoja heidän autossaan. Toyota on ollut merkeistä selvästi vahvin, nopein ja luotettavin. Tästä kertoo muun muassa hyvin se, että merkki pokkasi Kenian Safari-rallista puhtaan 1-2-3-4 tuloksen. Se oli ensimmäinen neloisvoitto 30 vuoteen. Silloin kun kuljettaja luottaa autoon, on myös helppo antaa erikoiskokeilla kaikkensa. Jyväskylässä tätä kanttia, sisua, eritoten vaaditaan.

Toyota on höylännyt paljon testiä Keski-Suomessa, koska heidän päämaja on Jyväskylässä. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomessa heillä on käytössä enemmän testipäiviä tai testialuetta kuin muilla automerkeillä, joka luo Toyotalle selvän edun. Toyotan apuna on myös timantinkova ja asiantunteva insinööri- sekä kokemuspuoli, joka tietää ja taitaa Jyväskylän sorien salat. Muun muassa myös Latvala pystyy tallipäällikkönä antamaan kuskeilleen oivia vinkkejä.

Kehitystyö auton kanssa on siis pääosin tehty Keski-Suomessa, ja GR Yaris Rally1 rakennettu Keski-Suomen soralle.


Kalle Rovanperä vauhdissa Jyväskylän testeissä Korpilahdella.

Toyotan kotikenttäetu ja kuljettajarosteri liikaa muille


Toyotan kotikenttäedun lisäksi heillä on erittäin kova ja menestynyt kuljettajanippu Jyväskylään. Elfyn Evans ajoi viime vuonna hurjalla ajolla selvään voittoon sekä Esapekka Lappi voitti rallin vuonna 2017 - molemmat Toyotalla. Ainoastaan Kalle Rovanperältä voitto puuttuu, mutta tänä vuonna Kallesta saadaan suurin voittajasuosikki ralliin, eikä suotta.

Hyundain leiristä voittajaehdokkaaksi voi nimetä Ott Tänakin, joka on ollut aina hyvässä vauhdissa Jyväskylässä. Viron MM-rallissa hän ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Toyotan vauhtiin ja myönsi että Hyundai tulee kehityksessä reilusti Toyotaa jäljessä. Suomen MM-rallissa tilanteen ei luulisi helpottavan

Lue myös: Kalle Rovanperä matkalla kohti maailmanmestaruutta!

M-Sport Fordilla Jari Huttunen saa mahdollisuuden ensimmäistä kertaa Rally1-auton ratissa. Voittotaistosta ei valitettavasti vielä ensikertalaisena kannata haaveilla. Sen sijaan Craig Breenillä voisi olla hyväkin sauma yllättää, onhan hän aina ollut nopea Suomessa. Fordin vauhti lienee kuitenkin pienimuotoinen kysymysmerkki, eikä Breeninkään kausi tähän asti ole ollut helpoimmasta päästä.

Karkeasti muotoillen Toyotalla on ralliin 3 voittajasuosikkia, ja Hyundailla sekä Fordilla molemmilla 1 - jos näitä voi rohkeasti edes voittajakandidaatiksi nimetä. Oli miten oli, kertoimenlaskijat ovat olleet erittäin anteliaalla päällä ja laskeneet tämän kohteen tasabookiksi, mutta me olemme erittäin vahvasti sitä mieltä että Toyotalla voitetaan ralli tänäkin vuonna.

Kallen voittokerroin pyörii 2,30-hujakoilla, mutta Toyotan voitosta saatava 2,10 kerroin kelpaa erinomaisesti peleille mikäli Evans tai Lappi sattuu löytämään Kallea paremman kyydin.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Valmistajien voittaja: Toyota @2.1

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan