Miesten Ykkönen: Gnistan - SJK Akatemia

Miesten Ykkönen | Gnistan - SJK Akatemia | 18:30 | 31.07.2022
Kohde sulkeutuu: 31.07.2022 18:30
Gnistan ottanee revanssin toukokuiselle rumalle selkäsaunalleen saadessaan takkiinsa SJK Akatemialta silloin Seinäjoella. Isännät saavat etua tänään siitä, että vieraiden emäseura SJK pelaa liigapelin myös sunnuntaina, joten liigassa viime peleissä loistaneita pelaajia tuskin nähdään Ykkösen ringissä!
Miesten Ykkösessä 17.kierroksella Gnistan ja SJK Akatemia kohtaavat toisensa Mustapekka Areenalla, Helsingin Oulunkylässä sunnuntaina kello 18:30.

Gnistan ottanut takkiinsa neljästi kuudessa viime pelissä


Joonas Rantasen luotsaama Ykkösen kuudentena oleva Gnistan on kerännyt 16 ottelusta 24 pistettä yhteismaalein 29-19.

Kuudesta edellisestä pelistään neljä ottelua hävinnyt Gnistan on kaikesta huolimatta ottanut neljästä tuoreimmasta pelistään kaksi voittoa napaten EIF:in (2-0) ja KTP:n (2-1) päänahat vyölleen.

Gnistan on taitava joukkue, jonka peli perustuu tehokkaaseen pallonhallintaan ja tilaa saatuaan pystyy ratkaisemaan pelejä. Viime aikoina se on menettänyt rosteristaan brasilialaisen ykköstykkinsä, kahdeksan maalia tulittaneen Douglas Caen Etelä-Amerikkaan Anapolinaan sekä maanmiehensä Luquinhasin alias Lucas Moraisin, joka puolestaan siirtyi Veikkausliigassa neljäntenä olevaan AC Ouluun. Menetyksistä huolimatta Rantasen suojateista löytyy edelleen leveyttä. Sen keskikentällä peliä tekee Maximo Tolonen, hyökkäyksessä Jyri Kiuru sai loppukaudeksi AC Oulusta lainasoppari plakkarissaan saapuneen Onni Suutarin aisaparikseen.

Vaikka Gnistan hävisikin edelliskierroksella Ykkösen jumbojoukkueelle Piffenille 0-1 Paraisilla Yoonis Musen iskettyä voittomaalin toisella jaksolla, löytyy Kipinästä yhä paloa ja iskukykyä. Sen sai tuta kierrosta aiemmin Ykkösessä toisena oleva KTP, joka joutui tunnustamaan Gnistanin 1-2 paremmakseen Oulunkylässä. Tuossa pelissä Tolonen ja Yoshiaki Kikuchi nostivat Kipinän tappiotilanteesta voittoon jo avausjaksolla peräkkäisillä osumillaan.

Kahdeksan maalia tällä kaudella tehneen Caen lähdettyä muihin maisemiin jakavat Gnistanin maalipörssin kärjen Rony Huhtala, Fabian de Abreu ja Kikuchi kolmella maalillaan. Saman verran niitä teki myös AC Oulussa maaleja loppukauden tekevä Luquinhas.


SJK Akatemialla alla kaksi tasuria Pohjanmaan derbyistä


Brian Pagen luotsaama Ykkösen kahdeksantena oleva SJK Akatemia on kerännyt 16 ottelusta 21 pistettä yhteismaalein 24-23.

Pagen suojatit ovat kaapineet kahdesta edellisten kierrosten Pohjanmaan derbyistä 1-1 tasurit niin ensin Jaron vieraana Pietarsaaressa kuin viimeksi KPV:tä vastaan kotonaan OmaSP Stadionilla.

Kokkolalaisia vastaan seinäjokiset johtivat paikalliskamppailua vielä avausjakson jälkeen, kun Oskar Pihlaja sai kaukana boksin ulkopuolella pallon haltuunsa KPV:n venäläisvahdin Sergei Lazarevin tullessa kauas ulos vastaan palloa ja epäonnistuttua pitämään sitä hallussaan törmäiltyään isäntien pelaajan kanssa yhteen. Pihlaja sijoitti pelivälineen kaukaa kokkolalaisten tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla KPV paransi peliään ja Christian Sundin suojattien kippari Sebastian Mannström onnistui tasoittamaan komealla ylänurkkavedolla pelin 1-1:een. Kokkolalaisilla oli useita hyviä paikkoja ratkaista peli tuonkin jälkeen ja viedä kolme pistettä mennessään 145 km kotimatkalle, mutta Vihreän perisynti eli maalipaikkojen tuhlailu kostautui kahden menetetyn pisteen muodossa.

SJK Akatemian joukkue on elänyt viime viikkoina useiden sen pelaajien saatua vastuuta emäseuran SJK:n Veikkausliigan peleissä sekä myös europeleissä. Kingsley Ofori on pelannut käytännössä pelkästään jo Veikkausliigassa. Viime sunnuntaina puolestaan hyökkääjistä Samson Ebuka viimeisteli SJK:n voittomaalin FC Lahtea vastaan ja peliaikaa irtosi myös Lilleströmiä vastaan Konferenssiliigan karsintojen jälkimmäisessä osassa viime torstaina. SJK Akatemian maalitilaston kärkipaikan yhdessä Oforin ja Pihlajan kanssa neljällä maalillaan jakava keskikentän Valentin Gasc on pelannut nyt myös Veikkausliigassa.

SJK Akatemian puolustajista Noa Lehtonen ja Sami Sipola ovat Gnistan-pelistä pelikiellossa.
Gnistan ottaa revanssin kelpo kertoimella!


SJK:n pelatessa liigaa myös sunnuntaina tämän pelin kanssa AC Oulua vastaan ei SJK Akatemia todennäköisesti saa emäseurassa viime peleissä läpimurtonsa liigassa tehneitä pelaajiaan ja tuo taas sataa Gnistanin laariin, joka haluaa ottaa revanssin toukokuiselle tappiolleen (0-4) OmaSP Stadionilla, Seinäjoella.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

1X2: Gnistan @1.99

Huti
Hopa - Lue arvostelu

1.99

Hopa Vedonlyönti - Lunasta €10 ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

1.932

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.91

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.9

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.89

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä