Miesten Ykkönen: JäPS - TPS

Miesten Ykkönen | JäPS - TPS | 01.07.2022 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 01.07.2022 18:30
Järvenpään Palloseura on kaikesta huolimatta ollut yksi kotimaisen jalkapallokauden tähän asti suurimmista yllättäjistä. "Kaikesta huolimatta" viittaa tässä tapauksessa siihen, että joukkueen maaliero Ykkösessä on peräti kymmenen yksikköä miinuksen puolella.

Turun Palloseura on puolestaan lunastanut odotetun paikkansa sarjan kärjessä. Peliesitykset ovat olleet vaihtelevampia kuin viime aikojen hyvät tulokset, mutta kyllä joukkue ykkössijansa toistaiseksi ansaitsee.

Turkulaisten puolustuspelaaminen on ollut tietyistä poissaoloista huolimatta tälle sarjatasolle jopa betonia. JäPS:n verkkoon on tehty yli kaksi maalia per ottelu, mutta näistä kaikista maaleista lähes puolet tuli yhdessä 1-10-tappiopelissä Gnistania vastaan.

Järvenpään muhkurainen nurmikenttä ei mahdollista juurikaan pelillisiä hienouksia, ja 30 asteen helteessä lähdetään tuskin pitämään valtavaa vauhtia. Varsinkin kun JäPS:llä on alla tiistaina pelattu Suomen cupin ottelu yhtä lailla kuumassa kelissä.

Ainekset vähämaaliseen otteluun alkavat olla koossa, ja kertoimet puoltavat tätä valintaa oikein hyvin.JäPS asetti kauden alla tavoitteekseen Ykkösen yläjatkosarjan paikan. Ennakkoveikkailuissa tämän tavoitteen onnistumiseen ei juurikaan uskottu, mutta hymähtelyt ovat vaihtuneet sen toteamiseen, että joukkue on kiinni kyseisessä paikassa runkosarjan puolivälissä.

Pienen budjetin joukkue


Mainittua Gnistan-tappiota lukuun ottamatta JäPS on voittanut neljä ottelua, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt vain kerran. Maalilukemat kaikista muista otteluista ovat 12 tehtyä ja 13 päästettyä.

Ennen lyhyttä juhannustaukoa järvenpääläiset kärsivät kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun MP haki sarjapisteet peräti maalein 4-1. Hyviä syitä tai ainakin tekosyitä löytyi kuitenkin loukkaantumis- ja pelikieltotilanteesta sekä siitä, että ottelu oli neljäs alle kahdessa viikossa. Tällaiset asiat ovat hyvin pienen budjetin joukkueelle todella merkittäviä.Nyttemmin tilanne on parantunut sikäli, että esimerkiksi Aleksi Ristola teki paluun cupin puolivälierässä, joka päättyi järvenpääläisittäin kismittäneeseen 1-2-lisäaikatappioon liigajoukkue FC Lahtea vastaan. Lahti oli toki ottelussa parempi joukkue, kun ottaa huomioon maalivahti Antonio Regueron jo parinkymmenen minuutin jälkeen tapahtuneen ulosajon.

JäPS:n cup-taivalkin meni silti reilusti plussan puolelle, kun se onnistui yhtenä hyvin harvoista alasarjajoukkueista pudottamaan liigaryhmän eli AC Oulun.

TPS:n puolustus on ollut parempaa kuin hyökkäys


TPS on rakentanut seitsemän ottelun mittaisen tappiottoman putken, ja tuloksiltaan erikoislaatuisen kauden ainoa tappio on kotipelistä sarjajumbo Piffeniä vastaan. Näissä seitsemässä vähintään yhden pisteen ottelussa omiin on mennyt vain kaksi palloa, ja kyseinen tilastosarake on ollut myös ansaittu. Vastustajien maalitilanteet ovat olleet paikoin hyvinkin vähissä.Tehtyjä maalejakin on lähes kaksi ottelua kohti, mutta silti puolustuksen voi todeta toimineen hyökkäystä paremmin. Esimerkiksi 5-0-kotivoitossa KPV:stä joukkue teki maalin miltei jokaisesta tilanteestaan, ja 2-1-vierasvoiton Jaroa vastaan käänsi Jaron punainen kortti.

Erittäin suuri osa osumista on tullut erikoistilanteista. Vaikka Daniel Rantanen antaakin niitä erinomaisesti, ei maaliodottama silti ole ollut kyseisissä tilanteissa niin suuri kuin toteuma.


Tämän ottelun maaliodottama on Ykköseen poikkeuksellisen matala.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @2.3

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.3

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.2

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.2

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.2

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä