Miesten Ykkönen: Jaro - KPV

Miesten Ykkönen | Jaro - KPV | 18:30 | 07.08.2022
Kohde sulkeutuu: 07.08.2022 18:30
On taas ruotsinkielisen länsirannikon, tarkemmin sanottuna Ranta-derbyn aika, kun revanssinhakuinen Jaro haastaa KPV:n kotiluolassaan Jakobstads Centralplanilla ja derbystä on lupa odottaa värikästä yleisömeren raakkuessa herjoja toinen toisilleen. Joukkueissa pelaa runsaasti kummassakin poppoossa aiemmin esiintyneitä veijareita ja omien koirien puremiselta ei todellakaan voi tällä kertaa välttyä. Peräkkäisillä sijoilla pisteen sisällä toisistaan olevat arkkiviholliset tyytyvät tuskin tällä kertaakaan tasuriin ja maaleja nähtäneen runsaasti!
Miesten Ykkösessä 18.kierroksella kohtaavat Pohjanmaan derbyssä Jaro ja KPV toisensa Jakobstads Centralplanilla sunnuntaina kello 18:30.

Siipirikkoinen Jaro otti lukua sarjakärki TPS:n vieraana


Jimmy Warghin luotsaama Ykkösen vitonen Jaro on kerännyt 17 ottelusta 25 pistettä yhteismaalein 30-20. Lähituntumassa edelläolevista joukkueista ottelun enemmän pelannut Gnistan on kolmantena kaksi pistettä pietarsaarelaisten yläpuolella sekä neljäntenä oleva paikallisvastustaja KPV vain pisteen edellä yhtä monta peliä takanaan. Jaron alapuolella lähituntumassa olevista joukkueista kuudentena oleva JäPS on tasapisteissä sekä seitsemäntenä ja kahdeksantena olevat EIF ja SJK Akatemia pisteen ja kolme pistettä perässä.

Jaro jäi edelliskierroksella sarjakärki TPS:n jalkoihin 1-3 Veritas Stadionilla viikonvaihteessa. Turkulaiset karkasivat taukoon mennessä kahden maalin johtoon Olli Jakosen ja Demba Savagen maaleilla. Antonio Hotta viimeisteli jälkimmäisellä pelijaksolla vieraiden ainoan osuman, kunnes Albijon Muzaci katkaisi osumallaan Jaron loppukiriltä siivet vartti ennen täyttä aikaa.

Jaro pelasi tuossa pelissä ensimmäisen kerran virallisesti, jos ei pelikieltoja lasketa ilman yhtä avainpelaajistaan eli Guillermo Soteloa, joka siirtyi vihdoin liigaan pelaamaan Veikkausliigan jumbojoukkueen HIFK:n herättyä taistelemaan liigapaikastaan. Sotelo ei ollut Rödan ainoa hankinta, sillä myös ex-huuhkaja Roman Yeremenko siirtyi jatkamaan peliuraansa Mixu Paatelaisen luotsaamassa stadilaisnipussa. Jarolta puuttui lisäksi TPS:ää vastaan pelikiellossa ollut Alex Ramsay sekä joukkueen ykköstykki, kymmenen maalia iskenyt Severi Kähkönen.

Jaro oli ennen TPS-tappiotaan napsinut kahdeksasta aiemmasta pelistään pisteitä seitsemän kertaa voitettuaan niistä peleistä neljästi sekä pelattuaan kolmesti tasan.


KPV:lle jälleen niukka kotivoitto - tällä kertaa vuorostaan PEPO meni katolleen


Christian Sundin luotsaama Ykkösen nelonen KPV on kerännyt 17 ottelusta 26 pistettä yhteismaalein 18-26.

Heinäkuussa kokkolalaisten saldo oli vähintäänkin kelvollinen ja se paransi peliään koko ajan mikä näkyi myös tulostaululla. Kuudesta heinäkuussa pelaamastaan ottelusta KPV voitti neljästi, pelasi kerran tasan sekä hävisi myös yhden kerran sarjakakkosen KTP:n oltua kotonaan KPV:ta parempia, vaikka pelillisesti kokkolalaiset olivat pelissä jopa vahvempia tai vähintäänkin samalla viivalla - ainoastaan maalit ratkaisivat.

Ykkösen kärkikaksikon takana on todella tasaista ja sarjatilanne voi elää valtavasti ristiinpelaamisten myötä eikä ylemmän ja alemman jatkosarjan paikkoja voi vielä todellakaan kirkossa kuuluttaa.

KPV on siitä erikoinen joukkue kuudentena olevan JäPSin ohella, että kumpikin on tällä hetkellä kovaa vauhtia menossa ylempään jatkosarjaan, mutta ainoastaan tällä kaksikolla on negatiivinen maalisuhde neljän Ykkösen häntäpään joukkueen lisäksi. Tuon nelikon syyn ymmärtää katsomalla sarjataulukkoa. Näiden kahden muun veijarin kohdalla syyt ovat muualla.

KPV otti viime viikonvaihteessa jo kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa kaadettuaan PEPO:n 2-1 Kokkolan Keskuskentällä. Kyseessä oli samalla myös kolmas kerta peräkkäin, kun KPV kaataa vieraansa yhden maalin erolla sekä neljäs kerta viidestä edellisestä kotipelistä. Viiden peräkkäisen kotipelin pisteputkessa oleva Pallo-Veikot on voittanut yhtä peliä lukuunottamatta kaikki pelinsä, missä se on onnistunut tekemään ottelun avausmaalin. Niukkoja yhden maalin marginaalilla otettuja voittoja voi pitää myös vahvuutena. Äärimmäisen tasaiset pelit voittaessaan kuin pelaamalla niitä tasan voittaa jokaista voitettua kontra tasan pelattua ottelua kohti kaksi pistettä enemmän mitä pelin päättyessä tasuriin. Tämä taas nostaa tiukassa paikassa kummasti sijoitusta.

KPV:n maalitilaston kärjessä viilettää edelleen Marko Kauppila, vaikka on nilkkavaivan takia olemaan sivussa parista viime pelistä SJK Akatemiaa (1-1) ja PEPO:a (1-2) vastaan. Tämä taas kuvastaa hyvin sitä, ettei Vihreä ole yhden eikä muuten itseasiassa kahdenkaan kortin varassa!
Ranta-derbyssä soivat maaliverkot


Pohjanmaan derby tai Ranta-derby, joksi näiden arkkivihollisten välisiä kamppailuja on jo joitakin vuosia sitten leikkisästi myös kutsuttu päättyi aiemmin kesällä Kokkolassa vihreäpaitojen niukkaan 1-0 kotivoittoon Sampo Rintalan maalatessa silloin vasta lisäajan kuudennella minuutilla pelin voittomaalin.

KPV ei yleensä ole takavuosina Jaroa vastaan juhlinut, ei varsinkaan Pietarsaaressa, vaikka joukkueet tuntevat toisensa perusteellisesti. Jopa niinkin perusteellisesti, että molemmissa joukkueissa pelaa useita vuosikausia illan vastustajansa pelanneita pelimanneja. Jännitteitä näissä peleissä on ollut aina ja tulee aina myös olemaan. Tunnelataukset kiehuvat myös useimmiten yli. Se näkyy myös usein tulostaululla jopa selvinäkin lukemina. Siksi kesäkuinen kauden avauskohtaaminen yllätti maalikadollaan. Tällä kertaa mennään yli ja niin, että ropisee!

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään yli 2,5 maalia @1.86

Osuma
22Bet - Lue arvostelu

1.86

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Hopa - Lue arvostelu

1.75

Hopa Vedonlyönti - Lunasta €10 ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.74

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.73

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä