Miesten Ykkönen: KTP - TPS

Miesten Ykkönen | KTP - TPS | 28.4.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 28.04.2022 18:30
Yksi miesten Ykkösen alkukauden kohokohdista koetaan kotkalaisen KTP:n ja Turun Palloseuran välillä. Molempia on ennustettu mukaan vähintään nousukarsinnan karsintoihin eli neljän parhaan joukkoon. TPS rankattiin melkoisella yksimielisyydellä kärkijoukkueeksi eli suoran nousijan paikalle jo ennen kauden alkua.

Ensimmäiset tulokset tukevat näitä arvioita sikäli, että takana on yhteensä kolme voittoa. TPS on osunut kahdessa ottelussa vastustajan verkkoon kuudesti, mikä ei ole jossain määrin uudistuneella joukkueen rakenteella yllätys.

Tämä ottelu joudutaan valitettavasti pelaamaan Myllykosken Saviniemessä, kun Kotkan Arto Tolsa Areenaa remontoidaan. Niinpä koti- ja vierasvoiton kertoimet ovat lähestyneet toisiaan ensimmäisistä julkaisuista, mikä on mielestäni aivan oikea lähtökohta.

Joukkueiden profiilit ovat suhteellisen hyökkäävät, ja TPS:llä on omat murheensa puolustajatilanteessa. Näen 2,5 maalin ylittämisen ja alittamisen lähes tasabuukkina.KTP:tä voisi pitää Ykkösen suosikkina, olihan joukkue Veikkausliigassa vielä viime kaudella. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen: se oli jo ennakkoarvioissa liigan selvästi heikoin joukkue, ja arviot pitivät sillä kertaa kutinsa hyvin.

Avausottelu ei vakuuttanut


Kokoonpanossa tapahtui muutoksia, ja kokonaistasoltaan ryhmä on nyt suunnilleen samaa luokkaa kuin vuosi sittenkin. Kärkeen hankittiin jo aiemmalta Ykkösen kaudelta tuttu kärkipelaaja Mika, joka osoitti tuolloin maalivaarallisuutensa tämän sarjan mittapuulla.

Pelaajisto on muutenkin riittävää taistelemaan Ykkösen kärkipaikoista. Kokenutta kalustoa löytyy esimerkiksi Thomas Agyirin, David Ramadingayen & Lassi Nurmoksen muodossa tarpeeksi.On mielenkiintoista nähdä, miten Jussi Leppälahti suoriutuu ensimmäisestä päävalmentajapestistä seurassa, joka taistelee lähtökohtaisesti sarjan kärkipään sijoituksista. Viime kaudella Jipossa tavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen, mikä ei aivan toteutunut.

Talvikausi ei kuitenkaan sujunut aivan toivotulla tavalla. Varsin nihkeä oli myös sarjakauden avaus. Vaikka KTP voittikin kotiottelussaan PEPO:n 1-0, ei peliesitys missään nimessä täysin vakuuttanut. Lappeenrantalaisilla oli loistavat tilaisuudet maalintekoon, mutta vain heikko viimeistely piti KTP:n nollapelissä kiinni loppuun asti.

TPS:lle moisia lahjatilanteita ei ole varaa antaa kovin montaa. Joukkue on ollut maalintekopaikoissaan suhteellisen kliininen: 3-1-vierasvoitto EIF:stä ja 3-0-kotivoitto JäPS:stä irtosivat varsin tehokkaalla hyökkäyspelaamisella.Siinä on toki erottunut edukseen Simo Roiha, joka on saanut uudessa seurassaan lentävän lähdön. Pohjoisesta siirtynyt kärkipelaaja on tehnyt jo huimat neljä maalia. Niistä kolme tuli JäPS:iä vastaan. On tosin todettava, ettei järvenpääläisten puolustuspelaaminen viittaisi siltä osin kovin pitkään taipaleeseen tällä sarjatasolla.

Ottelut tapettiin toisen puoliajan alussa


Sinällään TPS:n peli on näissä voitto-otteluissa ollut varsin vaihtelevaa. EIF:iä vastaan se sai todella aikaisen johtomaalin, minkä jälkeen peli haki uomiaan pitkiäkin toveja.

Sekä Tammisaaressa että kotipelissään joukkue pystyi niin sanotusti tappamaan ottelun toisen puoliajan alkuvaiheissa. Voi jopa sanoa, ettei ryhmää ole vielä pistetty tositestiin. KTP tulee sen tekemään.


TPS:n puolustuspäässä on ollut hieman haparointia, ja Joonas Sundmanin loukkaantuminen kaventaa saatavilla olevien puolustajien määrää entisestään. Kun taas KTP:llä on mukana näillä näkymin täysi miehistö mukaan lukien Mika, saatetaan Saviniemessä nähdä keväinen maalisuma lähestyvän vapun kunniaksi.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 2,5 maalia @2.1

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.95

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.93

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.93

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä