Miesten Ykkönen: SJK Akatemia - KPV

Miesten Ykkönen | SJK Akatemia - KPV | 18:30 | 25.07.2022
Kohde sulkeutuu: 25.07.2022 18:30
SJK Akatemia jatkaa toisessa peräkkäisessä Pohjanmaan derbyssä, kun se yrittää Jaro-tasurin jälkeen suistaa KPV:n toistamiseen tällä kaudella raiteilta. Helpommin sanottu ja tehty. Kolme neljästä viime pelistä voittaneella KPV:llä riittää nälkää ilman nilkkavaivaista viime pelien maaliruiskuaan Miika Kauppilaakin ja suolainen vieraskerroin on kuin luotu betsattavaksi!
Miesten Ykkösessä 16.kierroksella kohtaavat Pohjanmaan derbyssä toisensa SJK Akatemia ja KPV OmaSP Stadionilla maanantaina kello 18:30.

SJK Akatemia venyi tehottomasti pelanneen Jaron vieraana tasuriin


Skottiluotsi Brian Pagen valmentama Ykkösen kahdeksikko SJK Akatemia on saalistanut 15 pelistä kasaan 20 pistettä yhteismaalein 23-22. Matkaa kuudenteen eli JäPSin tällä hetkellä valloittamaan sijaan ylempään loppusarjaan on vain kaksi pinnaa!

Yhdeksästä viime pelistään vain yhden pelin voittanut, neljästi tasurin pelannut ja neljä noista peleistä hävinnyt SJK taisteli edellisellä kierroksella Pohjanmaan derbyssä hyvävireisen Ykkösen kolmosen Jaron vieraana 1-1 tasurin Pietarsaaren Keskuskentällä.

Vahvasti peliä dominoinut Jaro siirtyi 26.minuutilla vihdoin johtoon Guillermo Sotelon maalattua komeasti takatolpalta, jonne argentiinalainen ajoitti tulonsa oikea-aikaisesti välttäen paitsioansan täydellisesti. Jarolle siunaantui useita erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta se ei onnistunut ”tappamaan” peliä ja tekemään helpottavaa toista osumaa ennenkuin seinäjokiset tasoittivat loppunumeroiksi jääneellä Oliver Gunesin tekemällä maalilla loppunumerot 1-1:een tunnin kohdalla. Jarolle tasuri oli ehdottomasti pettymys, olihan se onnistunut kaatamaan Pagen suojatit Seinäjoella (3-1) kolme viikkoa aiemminkin.

SJK Akatemian maalitilaston kärkipaikan jakavat neljä osumaa tehneet 21-vuotias argentiinalainen Valentin Roman Gasc sekä parikymppinen ghanalainen Kingsley Ofori.


KPV löi Piffenin kotonaan - voitto oli jo kolmas neljään peliin!


Christian Sundin luotsaama Ykkösen vitonen KPV on kerännyt 15 pelistä 22 pistettä yhteismaalein 15-24. Ykkösen kärkikaksikko TPS (34) ja KTP (31) näyttäisivät jo karanneen kokkolalaisilta liian kauaksi, mutta kolmantena ja neljäntenä olevat Jaro (25) ja Gnistan (24) ovat poimittavissa kiinni jo Pohjanmaan derbyn voittamalla. Vastaavasti aivan perässä tulevista joukkueista sijoilla 6-8 olevat joukkueet JäPS (22), EIF (21) sekä juuri derbyvastustaja SJK Akatemia (20) vaanivat aivan hajuraon päässä kytäten paikkaa kuuden parhaan joukkueen kansoittamaan Ykkösen ylempään jatkosarjaan, minne seulotaan jyvät akanoista 22 pelatun ottelun jälkeen.

KPV kaatoi viime pelissään Piffenin 2-1 kotonaan ottaen kolmannen voittonsa neljästä viime pelistään, mistä turpiin on tullut vain sarjakakkoselta KTP:ltä (0-3) Kotkassa.

Viime viikonvaihteessa Kokkolassa pelatussa ottelussa Sundin suojatit karkasivat puolessa tunnissa kahdella Miika Kauppilan maalilla kahden maalin johtoon. Erityisesti Haris Chantzopoulosin pitkä pystysyöttö Kauppisen tekemään avausmaaliin oli kerrassaan upea, kuten koko maali kokonaisuudessaankin. Piffenin kavennuksen iski FC Hongassakin liigakokemusta kartuttanut Benjamin Heikkinen 71.minuutilla.

Neljässä viime pelissään kolmessa eri ottelussa yhteensä neljä osumaa tulittanut Kauppila on noussut noiden maaliensa myötä KPV:n maalipörssin kärkeen. Harri Heiermann on toisena kolmella maalillaan. Valitettavasti nilkkavaivainen Kauppila joutuu jättämään Seinäjoen reissun välistä.
KPV ottaa revanssin suolaisella kertoimella?


SJK Akatemia on pelannut paitsi hyvin kotonaan OmaSP Stadionilla, missä on voittanut kolme ottelua (PK-35 4-1, Gnistan 4-0, MP 2-1), pelannut tasan kahdesti (KTP 1-1, PEPO 2-2) sekä myös hävinnyt kahdesti (Ykkösen kärjelle TPS:lle 0-2 sekä Ykkösen kolmoselle Jarolle 1-3), niin Pohjanmaan derbyistä Pagen suojatit ovat onnistuneet mainiosti nimenomaan vieraissa tasattuaan juuri pisteet Jaron vieraana (1-1) Pietarsaaressa sekä kaadettuaan KPV:n (3-0) aiemmin toukokuussa.

KPV on joka tapauksessa pelannut käynnistymisvaikeuksien läpi erinomaisesti sarjan jälkimmäisellä puoliskolla täksi kaudeksi melkoisesti uudistuneen joukkueen alettua ”ostamaan” valmentajansa pelifilosofian. Toukokuisen SJK Akatemia-tappionsa jälkeen kotipelissä, missä KPV oli kieltämättä täysin jyrän alla altavastaajana on kokkolalaisnippu ottanut neljä voittoa, pelannut kolme tasuria ja kärsinyt kaksi tappiota (kärkijengi TPS:lle 0-5 sekä Ykkösen kakkoselle KTP:lle 0-3). Pelillisesti noissa tappiopeleissäkin Pallo-Veikot olivat hyvin mukana, mutta perisynti eli paikkoja ei osata hyödyntää vastustajia vastaavalla prosentilla oli valitettavaa. Kolme voittoa viimeisistä neljästä pelistä kuitenkin osoittaa, että suunta on täysin oikea!

KPV:n revanssihenki on suuri eikä SJK Akatemia ole ylipääsemätön este kotonaan. Yhden oleellisen asian seinäjokiset osoittivat toukokuisella Kokkolan vierailullaan. Vahva startti ja hankittu kunnon karkumatka kantaa useimmiten hedelmää. Näin kävi tasaisista pelitilastoista huolimatta. Pagen suojatit ottivat kolmen maalin kaulan jo avausjaksolla ja se riitti sillä kertaa.

Avausmaalin merkitys korostuu. Jos KPV sen on onnistuu tekemään on se enemmän kuin vahvoilla. Kuusi voittoa tällä kaudella ottanut KPV on maalannut avausmaalin seitsemän kertaa tämänkautisissa peleissään ja voittanut niistä peleistä kuudesti jääden vain kerran tasapeliin (PEPO 1-1 Lappeenrannassa).

Bookkereiden ylisuuret vieraskertoimet selittyvät kahdella oleellisella asialla: 1) SJK Akatemia lypsi viimeksi Kokkolassa kolmen maalin vierasvoiton; 2) KPV:n viime peleissä ylivoimaisesti kliinisesti tehokkaimman pelaajan Kauppisen poissaolo tästä pelistä. KPV:lta löytyy ratkaisijoita pistää kampoihin toista nuorta ja juoksuvoimaista pohjalaisjengiä vastaan. Armeijasta juuri vapautunut parikymppinen Santeri Mäkinen on yksi sellainen nälkäinen veijari, joka saa taatusti Sundilta luottoa rikkoa kuparisensa ja se on suorastaan toivottavaa - peliajasta ja pelikunnosta se ei ainakaan tule jäämään kiinni!

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

1X2: KPV @2.9

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Hopa - Lue arvostelu

2.73

Hopa Vedonlyönti - Lunasta €10 ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

2.668

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.62

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

2.6

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä