Miesten Ykkönen: TPS - KTP

Miesten Ykkönen | TPS - KTP | 04.07.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 04.07.2022 18:30
Miesten Ykkösen kauden tähän asti ehdottomasti tärkein ottelu pelataan runkosarjan ohitettua puolimatkan krouvin. Kamppailussa kohtaavat todella perinteikkäät Turun Palloseura ja KTP.

Panoksen näkee suoraan sarjataulukosta. Voitolla TPS tekisi suoran nousijan paikalla kahdeksan pisteen pesäeron, tappiolla KTP nousisi kahden pisteen päähän. Ja kun KTP:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna, olisi sillä voittamalla suora nousu omissa käsissä.

Tuloksellisesti molemmat ovat olleet alkukesän selvästi parhaat Ykkösen joukkueet. Tappioton putki on venynyt kummallakin jo vähintään seitsemään otteluun.

Kotiedun myötä TPS on suosikki, mutta pelilliset erot ovat olleet viime viikkoina todella pienet. Siksi yli neljän kertoimet KTP:lle ovat hieman liikaa, samoin lähes kahden tarjoukset vierasvoitosta tai tasapelistä.

Pelivalinta kohdistuu silti vähämaalisuuteen. Molempien joukkueiden puolustukset ovat olleet tälle sarjatasolle suorastaan betonia. Vastaavasti tehtyjä maaleja on jopa liikaa pelitapahtumiin nähden.

Asiaa on otettu huomioon kertoimissakin, muttei tarpeeksi. Jos ja kun KTP lähtee varsin puolustavalla taktiikalla, on TPS:llä ollut sellaisia joukkueita vastaan kotikentällä paikoin huomattavan vaikeaa.TPS on raapinut ottelusta toiseen voittoja. Sen Ykkösen kauden edellisen tappion jälkeen on jo kahdeksan ottelun jakso, joista on irronnut kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Vastustajille on jäänyt jossiteltavaa


Näistä puolesta tusinasta kolmen pisteen potista korkeintaan kaksi voi todeta tulleen sellaisella peliesityksellä, jota pelaajamateriaalin voisi muita joukkueita vastaan ajatella edellyttävän. Viimeisin voitto JäPS:stä, vieraspisteet Gnistanilta, Jarolta, SJK Akatemialta... Kaikki yhden maalin erolla sekä enemmän tai vähemmän sellaisilla tavoilla, jotka jättivät vastustajille jotain jossiteltavaa.Ja taas toisaalta kai tämä on se kliseinen (riittävän) hyvän joukkueen merkki, joka pitää suoran nousun jopa todennäköisenä. Tai hyvinkin todennäköisenä, jos maanantaina sattuisi irtoamaan kolme pistettä.

Vierailu Järvenpäässä ei tehnyt mitään poikkeusta siihen, että poikkeuksellisen suuri osa maaleista syntyy TPS:llä erikoistilanteista. Toki tässä tapauksessa se onnistui hankkimaan rangaistuspotkun, joten pelillistä ansiota osumaan löytyi.

KTP:n toukokuu oli hyvinkin nihkeä, mutta kesäkuu käänsi kurssin jokseenkin täysin. Kuudesta viimeisimmästä ottelusta on neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Hyökkäysongelmat ovat kääntyneet saldoon, jossa neljässä kesäkuun puolivälin jälkeen pelatussa ottelussa KTP on osunut vastustajan verkkoon yhteensä 14 kertaa.

Sekä laajuutta että laatua


Kotkalaisten pelaajamateriaalista löytyy tällä hetkellä sekä laajuutta että laatua. Esimerkiksi keskikentällä pelipaikoista on positiivista kilpailua.Ainakin kannattajille huolta toi tosin puolustaja Michael Ogungbaron loukkaantuminen perjantain MP-ottelussa toisen puoliajan alussa. Jää nähtäväksi, pystyykö Ogungbaro pelaamaan, vai joudutaanko hänen tilalleen asettamaan TPS:ää vielä viime kaudella edustanut Samuel Mahlamäki. Vai vedetäänkö suoraan avaukseen Valtteri Vesiaho, jonka hankinnasta tiedotettiin sunnuntaina?

Perjantaina sivussa oli myös kärkimies Mika.

TPS:n otteluennakossa poissaolijoista ei tällä kertaa hiiskuta. Puolustuksessa on ollut siinä määrin miesvajausta, että Järvenpäässä vasemman pakin tonttia joutui hoitamaan keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson.


Vastakkain ovat ylivoimaisesti vähiten maaleja päästäneet joukkueet, ja kummankin voi todeta olleen melkoisen kliininen maalipaikoissaan. Kun nämä faktat lyö yhteen, ei edes 0-0 olisi mikään iso yllätys.

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @1.85

Huti
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.8

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.8

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.75

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä